Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

MacBook Pro 13 får Magic Keyboard

Apples 13-tommers MacBook Pro med opptil 32 GB minne, 4 TB lagring.

Skrevet av / 04.05.20 - 15:18
MacBook Pro 13 får Magic Keyboard

De som husker tilbake til november 2019, vil huske at Apple byttet ut 15-tommers utgaven av MacBook Pro, med en helt ny 16-tommer. Den fikk også et mye bedre tastatur, med såkalt ‘saksetaster’, som er bedre å skrive på. Og sannsynligvis mer holdbar.

Et halvt år senere er det 13-tommeren sin tur til å få Magic Keyboard, som Apple liker å kalle det.

Den har ikke, som mange spådde på forhånd, fått en ny 14-tommers skjerm, men beholder retina-skjermen på 13,3-tommer.

Magic Keyboard, nå også på 13» MacBook Pro.

Det som er nytt, er stort sett alt det andre. Maskinen kan konfigureres med opp til 32 GB (raskere 3733 MHz minne), og 4 TB SSD-lagring. Den kan også utstyres med tiende generasjon Intel prosessorer, opptil 4,1 GHz og fire kjerners i7-prosessor, og et bedre grafikkbrikkesett i Intel Iris Plus Graphics. Som støtter 6K-visning på feks. Pro Display XDR og har opptil 80 prosent raskere grafikkytelse. I følge Apple egne tester.

Under den velkjetne Retina-skjermen, finner vi Apples Touch Bar og Touch ID, en fysisk Escape-tast, og omplasserte piltaster, og på sidene er det tilsammen fire Thunderbolt/USB-C-porter på de høyest spesifiserte modellene. De billigste har bare to porter.

Skjermen kjenner vi fra før. Den har en oppløsning på 2560 x 1600, som gir 227 punkter per tomme. Den har også opptil 500 nits lysstyrke, og støtter både P3-fargerom og Apples True Tone farger. Man kan koble til en ekstern skjerm med 5K-oppløsning, eller to 4K-skjermer, men legg merke til at man må opp på modellen med i7-prosessor med Intel Iris Plus for å kunne drive en ekstern 6K-skjerm.

MacBook Pro støtter også trådløs utvidelse av skjermen til en iPad.

Prisene starter på 16.790 kr for den enkleste MacBook Pro-modellen, med åttende generasjon av Intels 1.4 GHz firekjerners i5-prosessor. Med turbo boost opptil 3.9 GHz, 8 GB med minne, og 256 GB lagringsplass.

Flaggskipet har en tiende generasjon 2.3 GHz firekjerners i7-prosessor med turbo boost opptil 4.1 GHz, 32 GB minne, o hele  4 TB SSD-lagring, til 47.490 kr

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI gjør sitt inntog i ThinkPad

Bærbare Dell-maskiner med AI

HPs laptoper har blitt smartere

Apple oppgraderer Macbook Air

Ny AI utfordrer GPT-4

Gjennomsiktig PC-skjerm med AI

"There's a new AI in town"

Arbeidsro på kontoret

Verdens første desktop-PC funnet i gammelt hus

Økt retur for Vision Pro

ChatGPT får minne - som kan slås av

Farvel til iTunes for Windows

0
Scroll to Top