Gadgets

Smartpouch skal hjelpe deg å kontrollere snusbruken din.
Annonse
Annonse
forfatter

Den smarte verden er elektronisk tilkoblet. Alt er i dag skal være tilkoblet, det være seg klokken, treningsarmbåndet, stereoanlegget, utgangsdøren, eller til og med kjøkkenet.

Les også: Teknologien i 2016 − nå blir det personlig

Nå har den elektroniske visdommen også kommet til tobakksindustrien. Nemlig i form av en smart snusboks! Den kobles til mobilen via Bluetooth, og den kontrolleres (selvsagt!) med en app. I appen kan du sette hvilke intervaller du vil la deg selv få en porsjon snus, og boksen åpnes i henhold til disse intervallene. Skulle du føle abstinenser etter tobakk, o’ deilig tobakk, er det ikke mulig å overstyre. Du får pent vente til neste gang boksen åpner seg selv.

Pouchguard åpnes bare på forhåndsbestemte intervaller. Foto: Pouchguard
Pouchguard åpnes bare på forhåndsbestemte intervaller. Foto: Pouchguard

I appen får du også overblikk over snusforbruket, og du kan se hvor mange ganger du har åpnet boksen.

Litt statistikk
19 prosent av Sveriges mannlige befolkning bruker snus regelmessig. I Norge er vi på god vei til å ta igjen svenskene, da 15 prosent av den mannlige befolkningen snuser daglig, mens 4 prosent av kvinnene gjør det samme. Smartpouch håper å få disse tallene ned.

Men du kan ikke kjøpe den smarts snusboksen ennå. For tiden er dette et folkefinansieringsprosjekt på Indiegogo, hvor man kan forhåndsbestille snusboksen. Den koster 100 dollar, men det er fremdeles noen igjen til 50 dollar. Prosjektet må få inn 30.000 dollar for å bli noe av, og med 37 dager igjen på klokka er 10 prosent nådd (3.179 dollar i skrivende stund). Skulle de ikke nå målet, garanterer Indiegogo at alle investorer får igjen pengene.

indiegogo.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.