Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Den smarte snusboksen

Smartpouch skal hjelpe deg å kontrollere snusbruken din.

Skrevet av / 14.01.16 - 11:10
Den smarte snusboksen

Den smarte verden er elektronisk tilkoblet. Alt er i dag skal være tilkoblet, det være seg klokken, treningsarmbåndet, stereoanlegget, utgangsdøren, eller til og med kjøkkenet.

Les også: Teknologien i 2016 − nå blir det personlig

Nå har den elektroniske visdommen også kommet til tobakksindustrien. Nemlig i form av en smart snusboks! Den kobles til mobilen via Bluetooth, og den kontrolleres (selvsagt!) med en app. I appen kan du sette hvilke intervaller du vil la deg selv få en porsjon snus, og boksen åpnes i henhold til disse intervallene. Skulle du føle abstinenser etter tobakk, o’ deilig tobakk, er det ikke mulig å overstyre. Du får pent vente til neste gang boksen åpner seg selv.

Pouchguard åpnes bare på forhåndsbestemte intervaller. Foto: Pouchguard
Pouchguard åpnes bare på forhåndsbestemte intervaller. Foto: Pouchguard

I appen får du også overblikk over snusforbruket, og du kan se hvor mange ganger du har åpnet boksen.

Litt statistikk
19 prosent av Sveriges mannlige befolkning bruker snus regelmessig. I Norge er vi på god vei til å ta igjen svenskene, da 15 prosent av den mannlige befolkningen snuser daglig, mens 4 prosent av kvinnene gjør det samme. Smartpouch håper å få disse tallene ned.

Men du kan ikke kjøpe den smarts snusboksen ennå. For tiden er dette et folkefinansieringsprosjekt på Indiegogo, hvor man kan forhåndsbestille snusboksen. Den koster 100 dollar, men det er fremdeles noen igjen til 50 dollar. Prosjektet må få inn 30.000 dollar for å bli noe av, og med 37 dager igjen på klokka er 10 prosent nådd (3.179 dollar i skrivende stund). Skulle de ikke nå målet, garanterer Indiegogo at alle investorer får igjen pengene.

indiegogo.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Lyd & Bilde
Scroll to Top