CES 2019: Hey Google

Med Google Assistant Connect vil søkemotorgiganten styre hele ditt smarte hjem.

Årets CES-messe i Las Vegas er snart over. Men for mange av deltakerene som nå er på tur hjem, vil nok ordene “Hey Google” – kommandoen man bruker til å “vekke” den stemmestyrte digitale assistenten Google Assistant på sin smarte høyttaler eller smarttelefon – være klart i minne en god stund til.

Søkemotorgiganten var nemlig her og der og overalt på CES 2019.

“Hey Google” var overalt på CES 2019. Foto: 9to5Google

“Hey Google” sto det med kjempestore bokstaver over hovedinngangen til Las Vegas Convention Center. Den lille monorailen som kjører gjester fra noen av byens mange hoteller til messeområdet, som ble omdannet til et stort bevegelig “Hey Google”-reklameskilt, og på selve messen kunne man nesten ikke være i fred fra de mange hvitkledde “Google Assistants” som med “Hey Google”- budskapet strategisk plassert på hatter og jakker viste messedeltakerene hvordan Google Assistant fungerer sammen med andre produkter.

Tar opp kampen mot Amazon Alexa

På det amerikanske markedet har stemmestyrte, digitale assistenter lang mer vind i seilene enn hjemme i Norge, hvor produkter med disse funksjonene først nå begynner å bli tilgjengelige på norsk. Som f.eks høyttalerne Google Home og Google Home Mini

Men hvor Google Assistant har fått et fortrinn i Norge, er Amazon Alexa fortsatt den største spilleren i USA, hvor de digitale assistenter er innebygd i høyttalere og en lang rekke andre produkter som nevnt er langt mer utbredte – og brukes i dagliglivet hos et stort antall amerikanske forbrukere.

Google Home og Google Home Mini. Foto: Google

Det er noe av forklaringen bak Googles massive tilstedeværelse på CES 2019, hvor selskapets messestand med 1.672 kvm. var hele tre ganger større enn på CES 2019.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

En annen del av forklaringen er det massive antall nye produkter og tjenester som Google lanserte på årets første store elektronikkmesse.

En komplett oversikt presenterer Google selv på bloggen sin, men som de viktigste eksemplene kan vi bl.a nevne:

Google Assistant Connect

Nå skal det være enkelt for andre selskaper å bygge inn Google Assistant i sine produkter. Ved hjelp av Google Assistant Connect kan tredjepartsleverandører tilby full eller begrenset Google Assistant-funksjonalitet uten å bygge inn spesiell hardware som mikrofoner, prosessorkraft etc.

I stedet kobles produktet opp på en annen enhet, f.eks en Google Home-høyttaler som allerede har full Google Assistant-integrasjon, herav all nødvendig hardware og forbindelse til skyen.

På sin blogg nevner Google som eksempel et e-ink display, som viser været, kalenderen din eller annet Google-innhold. Skjermen er koblet til en smart-høyttaler som kjører det hele. Et annet eksempel på dette er Lenovos nye Smart Clock, som vi omtaler her

På denne måten vil Google åpne opp for å få Google Assistant ut til et langt større antall enheter, mens sentrale, intelligente produkter med full Google Assistant-funksjonalitet blir til selve kjernen i det smarte hjemmet.

Amazon lanserte en tilsvarende løsning, Alexa Connect Kit, i september i fjor.

Lenovo Smart Clock med Google Assistant. Foto: Lenovo

Google Assistant til Sonos

Sonos er kanskje det meste populære multiroms-lydsystemet på markedet, og på CES 2019 annonserte Google at Google Assistant vil komme til Sonos’ økosystem. I første omgang i form av nye Sonos One og Sonos Beam-høyttalere, mens tidligere høyttalermodeller også blir oppdatert til å fungere med Assistant på et senere tidspunkt.

Med Google Assistant vil du kunne styre avspillingen av musikk med stemmen – uten bruk av app’en på telefonen.

I løpet av 2019 kommer produsenter av smart-tv’er slik som Hisense, JVC, Philips, Samsung og Sony også med modeller med innebygd Google Assistant.

Google Assistant til Google Maps

Google I/O i 2018 lovte søkemotorgiganten at Google Assistant snart vil bli integrert med Google Maps, og dette løftet blir nå innfridd.

Nå er løsningen endelig klar, fortalte Google på CES. Og den kommer til å virke på både iOS og Android. Men med klart flere funksjoner i Android-versjonen.

Framover vil man kunne navigere ved hjelp av Google Maps med stemmestyring, og man vil også kunne svare på tekstmeldinger, spille av musikk og redigere ruten ved hjelp av stemmen.

I Android-versjonen er Google Maps integrert med forskjellige meldingstjenester (herav SMS, WhatsApp, Facebook Messenger, Hangouts, Viber og Telegram), slik at man f.eks kan sende sin forventede ankomsttid til venner og familie direkte fra Google Maps via stemmestyring.

Vi forventer å teste mange av de nye Google-løsningene i de kommende månedene. Stay tuned!

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
Årets CES-messe i Las Vegas er snart over. Men for mange av deltakerene som nå er på tur hjem, vil nok ordene "Hey Google" - kommandoen man bruker til å "vekke" den stemmestyrte digitale assistenten Google Assistant på sin smarte høyttaler eller smarttelefon - være klart i minne en god stund til. Søkemotorgiganten var nemlig her og der og overalt på CES 2019. [caption id="attachment_91658" align="alignnone" width="850"] "Hey Google" var overalt på CES 2019. Foto: 9to5Google[/caption] "Hey Google" sto det med kjempestore bokstaver over hovedinngangen til Las Vegas Convention Center. Den lille monorailen som kjører gjester fra noen av byens mange hoteller til messeområdet, som ble omdannet til et stort bevegelig "Hey Google"-reklameskilt, og på selve messen kunne man nesten ikke være i fred fra de mange hvitkledde "Google Assistants" som med "Hey Google"- budskapet strategisk plassert på hatter og jakker viste messedeltakerene hvordan Google Assistant fungerer sammen med andre produkter.

Tar opp kampen mot Amazon Alexa

På det amerikanske markedet har stemmestyrte, digitale assistenter lang mer vind i seilene enn hjemme i Norge, hvor produkter med disse funksjonene først nå begynner å bli tilgjengelige på norsk. Som f.eks høyttalerne Google Home og Google Home Mini Men hvor Google Assistant har fått et fortrinn i Norge, er Amazon Alexa fortsatt den største spilleren i USA, hvor de digitale assistenter er innebygd i høyttalere og en lang rekke andre produkter som nevnt er langt mer utbredte - og brukes i dagliglivet hos et stort antall amerikanske forbrukere. [caption id="attachment_86550" align="alignnone" width="850"] Google Home og Google Home Mini. Foto: Google[/caption] Det er noe av forklaringen bak Googles massive tilstedeværelse på CES 2019, hvor selskapets messestand med 1.672 kvm. var hele tre ganger større enn på CES 2019. En annen del av forklaringen er det massive antall nye produkter og tjenester som Google lanserte på årets første store elektronikkmesse. En komplett oversikt presenterer Google selv på bloggen sin, men som de viktigste eksemplene kan vi bl.a nevne:

Google Assistant Connect

Nå skal det være enkelt for andre selskaper å bygge inn Google Assistant i sine produkter. Ved hjelp av Google Assistant Connect kan tredjepartsleverandører tilby full eller begrenset Google Assistant-funksjonalitet uten å bygge inn spesiell hardware som mikrofoner, prosessorkraft etc. I stedet kobles produktet opp på en annen enhet, f.eks en Google Home-høyttaler som allerede har full Google Assistant-integrasjon, herav all nødvendig hardware og forbindelse til skyen. På sin blogg nevner Google som eksempel et e-ink display, som viser været, kalenderen din eller annet Google-innhold. Skjermen er koblet til en smart-høyttaler som kjører det hele. Et annet eksempel på dette er Lenovos nye Smart Clock, som vi omtaler her På denne måten vil Google åpne opp for å få Google Assistant ut til et langt større antall enheter, mens sentrale, intelligente produkter med full Google Assistant-funksjonalitet blir til selve kjernen i det smarte hjemmet. Amazon lanserte en tilsvarende løsning, Alexa Connect Kit, i september i fjor. [caption id="attachment_91660" align="alignnone" width="850"] Lenovo Smart Clock med Google Assistant. Foto: Lenovo[/caption]

Google Assistant til Sonos

Sonos er kanskje det meste populære multiroms-lydsystemet på markedet, og på CES 2019 annonserte Google at Google Assistant vil komme til Sonos' økosystem. I første omgang i form av nye Sonos One og Sonos Beam-høyttalere, mens tidligere høyttalermodeller også blir oppdatert til å fungere med Assistant på et senere tidspunkt. Med Google Assistant vil du kunne styre avspillingen av musikk med stemmen - uten bruk av app'en på telefonen. I løpet av 2019 kommer produsenter av smart-tv'er slik som Hisense, JVC, Philips, Samsung og Sony også med modeller med innebygd Google Assistant.

Google Assistant til Google Maps

Google I/O i 2018 lovte søkemotorgiganten at Google Assistant snart vil bli integrert med Google Maps, og dette løftet blir nå innfridd. Nå er løsningen endelig klar, fortalte Google på CES. Og den kommer til å virke på både iOS og Android. Men med klart flere funksjoner i Android-versjonen. Framover vil man kunne navigere ved hjelp av Google Maps med stemmestyring, og man vil også kunne svare på tekstmeldinger, spille av musikk og redigere ruten ved hjelp av stemmen. I Android-versjonen er Google Maps integrert med forskjellige meldingstjenester (herav SMS, WhatsApp, Facebook Messenger, Hangouts, Viber og Telegram), slik at man f.eks kan sende sin forventede ankomsttid til venner og familie direkte fra Google Maps via stemmestyring. Vi forventer å teste mange av de nye Google-løsningene i de kommende månedene. Stay tuned!
Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
Mest populær
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 49,-
Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:
Fri tilgang til lydogbilde.no Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement

Stranger Things 3. sesong – første trailer ute!

Den 4. juli vender Netflix tilbake til Hawkins og Stranger Things.

Apple AirPods får stemmestyring

AirPods får trådløs lading og hei Siri

test
Panasonic Lumix S 24-105mm F4 Macro OIS

Super allround-zoom

Panasonics første fullformat, standardzoom lever opp til ­forventningene.

Apple turbotrimmer iMac

De nye iMac-ene blir dobbelt så rask på krevende oppgaver.

Philips OLED934: Ny toppmodell avslørt

Her er de første bildene av den nye toppmodellen fra Philips, OLED934!

Nå skal du kjøpe iPad

Hvis du er blant dem som har hatt planer om å kjøpe nytt nettbrett, er tiden inne.

anmeldelse
Billions, sesong 4

Lunken finansakrobatikk

I 4. sesong av Billions begynner slitasjen og idétørken å bli vel fremtredende.

anmeldelse
Bohemian Rhapsody

Imponerende one man show!

Rami Malik stjeler hver eneste scene i en ganske så ordinær musikkbiografi.

Lyssterkt portrettobjektiv for Sony alpha

Stillegående, rask og nydelig boheh er blant egenskapene hos 85mm f1,4 fra Samyang.

test
Canon EOS RP

Røverkjøp fra Canon

Canon EOS RP er ikke uten kompromisser, men er aggressivt priset og meget tilfredsstillende å bruke.

Alt om Samsungs 2019 QLED TV-er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i bildekvalitet, og denne gangen gjelder det ikke bare toppmodellene.

Samsung QE65Q900R

8K mot 4K TV: Teknisk knockout

Er Samsungs minste og billigste 8K-skjerm bedre enn en alminnelig god 4K TV? Vi tester!

gruppetest
5 trådløse støyreduserende hodetelefoner

Stille og fredelig på flyet

Støyreduserende hodetelefoner motvirker tretthet og skåner hørselen på lange flyturer.

Tidal gir studiolyd på iPhone

Tidal-brukere kan glede seg over at iPhone fått MQA-støtte, og dermed kommer nærmere lyden i opptaksstudioet.

anmeldelse
First Man

Enestående romfartshistorie!

Fascinerende historie om de heltmodige romfartspionerene.

anmeldelse
Bad Times at The El Royale

Mørkets hotell

Stilig konsept-film med A-lag av skuespillere, som ikke helt innfrir.

test
Acer Swift 5 SF515-51T-58UX

Acer på slankekur

Acer Swift 5 er den letteste ultrabærbare i sin kategori. Men derfor er den likevel ingen lettvekter!

test
Audiovector QR5

Den mest komplette ­høyttaleren

Audiovector QR5 leverer rytmene uten å nøle, gir musikken luft – og slår nesten beina under sine egne toppmodeller.

anmeldelse
Triple Frontier

Greed is good…

Tidligere amerikanske elitesoldater bestemmer seg for å rane søramerikansk narkobaron. Det går definitivt ikke helt etter planen.

test
ikko OH1

Biller i ørene

Kinesiske ikko debuterer med høye ambisjoner til hverdagspris.