Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Nikon Z6III speeder opp

Utviklet med teknikk fra flaggskipet Nikon Z9.

Skrevet av / 17.06.24 - 14:00
Nikon Z6III speeder opp

Da Nikon lanserte Z6 og Z7, var det sistnevnte som var rettet mot sport, dyreliv og actiion. En liten oppdatering til Z6II, ga kameraet enda mer fart og bedre autofokus, og nå gjør det det igjen. Denne gangen er mye av ytelsen hentet fra øverste hylle, flaggskipet Z9 har vært donor for deler av de tekniske forbedringene i Nikon Z6III.

Les også Klassens beste allroundkamera Nikon har lyttet til kritikken og perfeksjonert Z6 II, som med ett ble et av de beste kameraene du kan kjøpe.

Aller viktigst er den sterkt forbedrede autofokusen, som har fått avansert motivgjenkjenning og fungerer ned til -10 EV for video  og stillbilder. Den henger som en hissig klegg på motivet, og i en kort test under lanseringen, hadde den ingen problemer med å fokusere på en løper som kom rett mot kameraet.

Foto: Lasse Svendsen

Kameraet har hva Nikon kaller verdens første delvis stablede CMOS-bildebrikke i fullformat. Hva delvis stablet betyr, savner vi fremdeles en inngående teknisk forklaring på. Den er vi lovet i god tid før en test av kameraet, men kort sagt skannes hele pikselområdet på bildeflaten, og deler av dataene sendes direkte til kameraets EXPEED 7-prosessor.

Foto: Lasse Svendsen

Kameraet har en ny søker med 5,76 Mp oppløsning og DCI-P3-fargespekter. Den oppdateres med 60 bilder per sekund, og søkeren har hele 4000 nits lysstyrke. Som er ganske enestående. Den vri-og vippbare pekeskjermen har 2,1 Mp oppløsning.

Det skyter opp til 120 bilder/s uten problemer med rullende lukker, (10 MP DX-format JPEG), eller 60 b/s (24 MP fullformat JPEG. Man kan ta opp video i 6K- og 5,4K, rett fra kameraet, samt 4K UHD-film oversamplet fra 6K. Man kan også ta opp film i 240p, for skikkelig slow motion-effekt.

Les også Trekker motivet mye nærmere Nikons ekstreme telezoom er både billig og bra.

Det er også mulig å ta opp 32-bits lyd, og kameraets eksterne mikrofoninngang kan brukes som linjeinngang for lyd. En ny 8-trinns bildestabilisator har fått fokuspunktstabilisering, som stabiliserer området rundt det aktive fokuspunktet.

Foto: Lasse Svendsen

Lagring foretas med et CFexpress Type B-kort, opg kortplassen aksepterer også XQD-kort, mens sporet ved siden av har støtte for UHS-II SD-kort. Kameraet kan brukes med Nikons nye batterigrep MB-N14, som har USB inn for lading, og USB ut for lading av f.eks. mobilen.

Nikon Z6 III_6 copy Nikon Z6 III_6
<
>
Foto: Lasse Svendsen

 

Kamerahuset veier bare 750 gram, og er værforseglet og kuldebestandig helt ned til –10 C. Det har fått noen ergonimiske forbedringer også. Blant annet er grepet fra tommelen til fingrene foran, blitt dypere og bedre utformet, og preview-knappen er flyttet ned under fireveiskontrollen på høyre siden av skjermen.

Nikon Z6III er ikke i salg før i juli 2024, priset til 35.990 kroner for kamerahuset.

Les også Det beste proffkameraet Nikon Z9 er det beste proffkameraet vi har testet. Det sier ikke lite.
Z6III_24-70_4_front34r_MB-N14_50033 Z6III_back_50033 Z6III_BF-N1_front_50033 Z6III_hero_50033 Camera_Pre Release Capture_Mobile_50033 (1) MB-N14_front_50033 Z6III_24-70_4_front34l_50033
<
>
Foto: Nikon
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Kultkameraet er tilbake

Årets kuleste kamera?

Bygget for action

Skred av nyheter fra Canon

Ny bildebrikke og fasebasert autofokus

Åpner flagship store i Oslo

Fargerik og kompakt systemkamera

Se Canons flaggskipkamera

Her kan du spare mye penger

Endelig kommer det mer optikk til Canon

Kraftig retro-blits

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Scroll to Top