TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Jobb hjemmefra med Jabra

Jabra kommer nå med den nye videokonferanse-serien PanaCast som er tilpasset hybridarbeid. Hvor medarbeiderne jobber både på kontoret og hjemme. Noe som forventes å fortsette etter pandemien.

Både Jabra PanaCast 50 og PanaCast 20 er utstyrt med AI som gjør at kameraene jobber aktivt for å forbedre videomøter i realtid. Med automatisk zooming på den som snakker, mulighet for å vise whiteboards, korreksjon av dårlig belysning samt 180 graders bildevisning som følger bevegelser og fanger alle møtedeltakere, så vil Jabra minske avstanden mellom digitale og fysiske møter.

For at alle møtedeltakere skal føle seg inkludert har PanaCast 50 tre 13 megapikslers kameraer som gir en 180 graders panoramavisning som dekker hele rommet.

PanaCast 50 inneholder åtte mikrofoner med stemmegjenkjenning og algoritmer som fjerner forstyrrende lyder, samt fire høyttalere for optimal lyd til møtelokalet. Den kan også brukes med Microsoft Teams og Zoom. (Foto: Jabra)

Ifølge Jabra tilpasses videostrømmen etter møtets innhold. Virtual Director-funksjonen bruker både AI-baserte video- og lydstrømmer i tillegg til Jabras egne AI-algoritmer til å automatisk justere bildevisningen i henhold til hva som skjer på møtet. På denne måten tar PanaCast 50 rollen som «instruktør» for møtet.

PanaCast skal kunne levere to video-streams samtidig. Mens det ene vinduet fokuserer på møtedeltakerne, kan det andre fokusere på en utvalgt del av møtelokalet.

Den innebygde funksjonen Whiteboard Sharing kan gjøre innhold på whiteboards klarere i realtid, som betyr at selv møtedeltakere som deltar fra hjemme tydelig kan se hva som blir skrevet.

PanaCast 20 er kompakt, lett å ta med seg med og enkel å bruke. (Foto: Jabra)

Jabra PanaCast 20 – liten og sikker

Om man er bekymret for nett-sikkerheten under videomøter, så skal PanaCast 20 være utviklet spesielt med privatlivets fred i tankene. Ifølge Jabra behandles videoen lokalt på enheten med en kraftig Edge AI-chip som skal holde data sikre. Kameraet er utstyrt med et innebygd objektivdeksel, som skal forbedre sikkerheten ytterligere og forhindre at kameraet står på når det ikke er i bruk.

Kameraet støtter 4K Ultra-HD-oppløsning og HDR-video. En intelligent zoom-funksjonen skal sørge for at den riktige personen alltid er i fokus uansett bakgrunn og mennesker i rommet. Automatisk belysningskorreksjon optimerer lyset uansett tid på dagen eller lyskilder i rommet.

«Vi vet at mange virksomheter nå går gjemmon sine retningslinjer for hjemmekontor, og hva det betyr for deres egne kontor og arbeidsmetoder. Med PanaCast-kameraene vil vi gjøre det lettere å drive med hybridarbeid når kontorene åpner igjen. Vi tror at møtekameraer vil spille en stadig større rolle for hvordan vi samarbeider, utformer og anvender våre kontor i fremtiden. Med fordypende bilde og video, lydteknologi og kunstig intelligens er vårt mål å minske avstanden mellom digitale og fysiske møter,» sier Aurangzeb Khan, som er Senior Vice President for Intelligent Vision Systems hos Jabra.

Se bra ut på hjemmekontoret Razers webkamera er ikke bare til Twitch-streamere og gamere. Det er minst like bra til å sikre skarpe, velbelyste bilder fra det improviserte hjemmekontoret.

Priser og tilgjengelighet

Jabra PanaCast 50 er tilgjengelig fra den 15. juni i fargene svart og grå og koster 14.150 kroner. Jabra PanaCast 20 er tilgjengelig fra den 15. august i fargen svart og koster 3.550 kroner.

jabra.no

Legg igjen en kommentar

forfatter

Åsa Hallen

(f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.