TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Disse kinosetene trenger ikke lyd: De ER lyd!

Flexound Pulse er den første kinoløsningen helt uten behov for høyttalere. Lyden blir i stedet plantet i kroppen gjennom setet.

forfatter
Publisert 13.08.21 - 10:33

Flexound fra Finland har lansert en helt ny løsning for kinolyd. En hvor du ikke trenger høyttalere i det hele tatt, men hvor lyden i stedet sendes inn i kroppen som vibrasjoner fra setet. Med Flexound Pulse loves vi å få høre – og føle – hele lydbildet, helt til den minste lille detalj. Dette er verdens første av sitt slag, i følge Flexound, og siden vi så langt kun har hørt om denne teknologien i form av ulike mer eller mindre vellykkede hodetelefoner, har vi ingen grunn til å tvile på påstanden.

Les også Sjekk den stolen! Den er eksklusiv, den er luksuriøs, den er lekker – og den spiller musikk! Conform MyPlace er et kult møbel for folk med penger.
Conform Myplace

For kino, gaming og hi-fi

Kinosaler er et åpenbart område hvor man kan utnytte Flexound Pulse-teknologien. Men også gaming-lokaler kan være et naturlig felt. Med en Pulse-stol på kontoret, trenger du dessuten ikke PC-høyttalere når du skal høre musikk eller holde digitale møter. Og, hvem vet, kanskje dette er nøyaktig hva hi-fi-doktoren anbefaler…

Biler er også et område Flexound ser for seg å implementere teknologien. Pulse kan nemlig bygges direkte inn i bilsetene, slik at sjåføren og hver eneste passasjer i bilen kan få en skreddersydd lydopplevelse som bare de hører.

flexound carseat diagram
Med Flexound Pulse bygget inn i bilsetene, får alle i bilen sin egen skreddersydde lydopplevelse. Illustrasjon: Flexound

Nedsunket i lyd

Flexound lover at med denne teknologien blir du «nedsunket» i lyd og totalt trukket inn i handlingen, mens du samtidig får en slags kroppsmassasje av lydbølgene. Lyden skal holde høy kvalitet, konseptet støtter alle eksisterende lydformater. Med andre ord skal det være mulig å kjenne lyd både rundt seg og ovenfra.

Flexound Pulse har tilnærmet null lydlekkasje utenfor sitteplassen.

For mennesker med nedsatt hørsel

Har du nedsatt hørsel, har Flexound gode nyheter. Pulse skal nemlig likevel fungere, siden lyden ikke går via ørene – men direkte inn i kroppen!

flexound-augmented-audio-cinema-seats
Foto: Flexound

Kommer til japanske kinoer

Det ble i mai gjort en undersøkelse blant folk som fikk prøve Flexound Pulse, og 91 prosent av de spurte skal ha sagt de vil anbefale det til andre. 89 prosent ønsket å få konseptet inn i sin lokale kinosal.

Flexound har nylig inngått avtale med United Cinemas i Japan, for å installere Pulse i flere av sine kinoer.

– Vi er veldig begeistret over samarbeidet med Flexound og muligheten for å tilby det japanske publikumet noe helt nytt. Vi mener dette er en opplevelse folk vil elske etter den lange pandemien, og med Flexound Pulse kan vi tilby en trygg, men virkelig underholdende og avslappende avkobling fra hverdagens stress,» sier Akihito Watanabe, president for United Cinemas, i en pressemelding.

Ikke direkte i salg

Flexound Pulse er i utgangspunktet en teknologi ment for tredjeparts produsenter å benytte i sine produkter. Derfor har ikke Flexound noen ferdige modeller man kan kjøpe, i hvert fall ikke ennå. Produsenter av bil- og kinoseter, stoler, hodeputer, senger og sofaer bør derfor vite sin besøkelsestid. Forhåpentligvis får vi snart denne opplevelsen ut i massemarkedet.

flexound.com

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Annonse
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
5 tips til bedre lydplanke-lyd Har du akkurat kjøpt deg en ny lydplanke? Her får du noen enkle tips som gjør oppsettet til ren plankekjøring!
Fem tiår med Polk Amerikanske Polk Audio har produsert høyttalere i 50 år. R200AE er en jubileumsmodell, signert av selskapets grunnlegger.
Høyttalere til mannehulen Elipson Heritage XLS11 er franske – men ligner amerikanske monitorhøyttalere fra stereoens gullalder.
Disse står det en legende bak Etter platespillerne er de klare med sin første høyttaler.
Ta med kinolyden hjem i stua Høres TV-en din tynn og spinkel ut? Vi har testet fem prisgunstige lydplanker som kan kurere mager bass, og gi deg en fet surround-opplevelse!
De beste vi har hørt For en bursdagsgave de grønne høyttalerne fra Monitor Audio er. Her får man faktisk i pose og sekk.
Følg Lyd & Bilde