Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Pørni fornyes for to nye sesonger!

Viaplay lover mer tragikomikk fra Henriette Steenstrups uforlignelige Pørni.

Skrevet av / 27.04.23 - 10:53
Pørni fornyes for to nye sesonger!

Henriette Steenstrups hjertebarn, Pørni, tok så vel nordiske seere som kritikere med storm.

Steenstrups egenkomponerte serie kom virkelig som en dark horse i forfjor. I desember i fjor slapp Viaplay den tredje sesongen – som vi trodde var den avsluttende.

Les også Henriette Steenstrups triumf! Varmt, sjarmerende, og sterkt vanedannende, hverdagsdrama med Steenstrup i sitt ess!

I dag slipper Viaplay den gledelige nyheten om at Pørni fornyes for to nye sesonger!

null Pørni, sesong 4-5_1 (2) Pørni, sesong 4-5_1 (3) Pørni, sesong 4-5_1 (4)
<
>
Pørni, sesong 4-5 (Foto: Netflix)

Steenstrup spiller alenemoren Pernille «Pørni» Middlethon, med to krevende tenåringsdøtre, en introvert nevø, en nyfrelst homo-far (Nils Ole Oftebro) og en mentalt krevende jobb i barnevernet.

Pørni har kommet til en alder i livet der pupper ikke lenger angis i cup-størrelser, men måles i meter. Fem år etter den stygge skilsmissen, fra den egosentriske forfattere Finn (Jan G. Røise), har hun ennå et særs anstrengt forhold til det motsatt kjønn; samt to krevende og storforlangende døtre.

Pørni, sesong 4-5 (Foto: Viaplay)

Viaplay bekrefter i dag at Pørni får to nye sesonger til neste år. Innspillingen har akkurat startet i Oslo, og handlingen i den nye sesongen vil finne sted to år etter avslutningen på sesong tre.

Les også Den sterkeste sesongen! Med tredje runde av komisosialdramaet Pørni, leverer Steenstrup sin sterkeste sesong.

I forbindelse med innspillingsstart, uttaler Steenstrup:

«Pørni» har vært et gledens maraton fra første stund, og det blir veldig gøy å spille inn to nye sesonger med en filmfamilie som jeg elsker så mye. Det er det beste og skumleste i verden å få lov til å fortsette historien om familien Middelthon, og et ansvar jeg på ingen måte tar lett på. Men nå som heldigvis flere enn meg har blitt glad i denne gjengen, gleder jeg meg både til å følge Hanna, Sigrid og Leos vandring inn i voksenlivet, og ikke minst Ole Johan og Pørni sin sedvanlige streben med det som er sjølve livet.

 

Sesong fire vil plukke opp tråden to år etter vi sist møtte Middelthon-familien, når Pørni treffer Bjørnar (Gunnar Eriksson) på et fly fra Trondheim, som igjen er på flyttefot og på vei tilbake til hovedstaden. Nyheten vekker i midlertidig ingen gamle, romantiske følelser hos Pernille, som har fått seg ny kjæreste – og et bonusbarn.

Hannah (Vivild F. Berg) har klart å komme inn på medisinstudiet og gjør det skarpt på skolen, men er ellers ganske plaget både fysisk og psykisk. I klassisk Hannah-stil stiller hun seg spørsmålet: Hvorfor betale i dyre dommer for et soppinfisert kollektiv når man kan få rene klær og mat servert hjemme?

Lillesøsteren Sigrid (Ebba J. Öberg) skal begynne i 10. klasse og har hatt kjæreste i to år, samtidig som at hun er i ferd med å utmerke seg som et stort keepertalent.

Pørni, sesong 4-5 (Foto: Viaplay)

En rekke kjente fjes fra de forgående sesongene kommer også tilbake i de nye sesongene: Nils Ole Oftebro, Henrik Mestad, Ulrikke Døvigen, Agnes Kittelsen, Jan Gunnar Røise, Gunnar Eriksson, Deniz Kaya og Jon Ranes. I tillegg møter vi nye karakterer spilt av Mees Borgman, Ada Othilie Eide, Ole Stavrum og Jake Simmance.

Hallvar Witzø har regi, mens Henriette Steenstrup står for manus. Pørni er en av Viaplays aller største suksesser, og serien har dominert norske TV-prisutdelinger de siste par årene.

Foreløpig er ingen konkret premieredato for sesong 4 og 5 kjent, annet enn i løpet av 2024.

Les også Kevin Costner forlater Yellowstone To store egoer står mot hverandre i Yellowstone - nå bekreftes Costner-exit.

Pørni, sesong 1

Det usminkede hverdagslivet

Varmt, sjarmerende, og sterkt vanedannende, hverdagsdrama med Steenstrup i sitt ess!

Les videre

Pørni, sesong 2

Hverdagsheltinnen stabler seg videre

Nok en gang serverer Henriette Steenstrup fortreffelig, varmhjertet, tragikomisk hverdagsdrama.

Les videre

Pørni, sesong 3

Pørni har funnet formen, og fasongen

Med tredje runde av komisosialdramaet Pørni, leverer Steenstrup sin sterkeste sesong.

Les videre
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ventetiden er over!

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar for nok en runde?

En god latter forlenger livet!

Kongen brøler igjen!

De kriminelles herjinger fortsetter i Kingstown

Harry Potter-lydbøker får Dolby Atmos

Se nye trailer fra Holocaust-helvete

Hysterisk ny trailer!

Scroll to Top