Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Viaplay lanserer serie om kong Carl Gustaf

Viaplay markerer kong Carl Gustafs 50 år på tronen med serien Kongens innerste krets.

Skrevet av / 13.08.23 - 10:46
Viaplay lanserer serie om kong Carl Gustaf

Megasuksessen til en av Netflix’ flaggskipserier, The Crown, har åpenbart inspirert andre strømmetjenester til å kaste seg over det rojale liv.

Tidligere i år annonserte kriserammede Viaplay den kommende serien om det norske kongeparet Harald og Sonja. Nå kommer den nordiske strømmegiganten med en serie om liv og levnet til Sveriges regent kong Carl Gustaf; i forbindelse med hans 50 år på tronen.

Les også Kongelig drama fra virkeligheten Viaplay har startet innspillingen om kjærlighetshistorien rundt Norges kongepar.

Carl XVI Gustaf har vært konge av Sverige i 50 år, men hvem er egentlig mennesket bak tittelen? I den nye Viaplay-dokumentaren Kongens innerste krets forteller svenskekongens nærmeste om hvordan han er utenfor offentligheten. Vi får høre om kjærlighetshistoriene, skandalene, sorgene, og gledene de har hatt sammen med ham.

Kongens innerste krets er en dokumentarserie i tre deler som gjennom intervjuer med de som står kongen nærmest, gir et unikt portrett av Sveriges statsoverhode. Her møter vi prinsesse Christina, dronning Silvia, jaktkamerat og stjerneforfatter Leif G. W. Persson, Danmarks dronning Margrethe og mange flere.

Kongens innerste krets_1 (2) Kongens innerste krets_1 (3) Kongens innerste krets_1 (4) Kongens innerste krets_1 (5)
<
>
Kongens innerste krets (Foto: Viaplay)

 

I pressemeldingen utdyper manusforfatter og ansvarlig produsent, Roger Lundgren:

I denne serien forteller vi historien om Sveriges mest kjente person ved hjelp av de som kjenner ham best – dronningen, storesøsteren, dronningen av Danmark og barndomsvennene. De nærmeste maler et varmt og personlig bilde av monarken og seerne får se sider av kongen som de aldri har sett før. Serien inneholder et helt unikt materiale og mange av de som deltar har aldri før stilt til intervju. Det har vært et stort privilegium å jobbe med denne serien og vårt håp er at de som ser den vil bli bedre kjent med landets konge.

Miniserien vil består av tre episoder (Min bror, kongen; Min venn, kongen; Min mann, kongen) med ulike perspektiver, og får Viaplay-premiere den 29. august.

Kongens innerste krets er produsert av RoyL Media AB. Ansvarlige produsenter er Roger Lundgren og Kajsa Glansén.

Les også Skrur opp prisene på Disney+ Prissjokk! Nå blir det dyrere å se Disney-favorittene dine.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se Citadel-trailer

Gledelig gjensyn med to aldrende herremenn

Med MCU var ikke dødt!

Mayday! Mayday!

Du må skynde deg å drepe henne!

Ytterligere mafiaforviklinger fra Stallone & Co!

Nå kommer apene hjem til deg!

Nå kan du se UEFA Euro 2024 i HDR

Hun er tilbake!

Ventetiden er snart over!

Ventetiden er snart over!

Kommer til høsten!

Scroll to Top