Nyhet

Disney varsler prisøkning

Prissjokk! Nå blir det dyrere å se Disney-favorittene dine.

Skrevet av / 10.08.23 - 10:15
Disney varsler prisøkning

Strømmetjenester kan være en dyr affære, det har Disney-konsernet fått erfare. Den amerikanske giganten sliter med lønnsomheten på Disney+, som tapte 500 millioner dollar i andre kvartal. Tjenesten har også mistet mer enn 11 millioner abonnenter siden i fjor. Det kommer frem av nye kvartalstall som ble kunngjort tirsdag.

Som et ledd i å bedre lønnsomheten varsles det nå markante prisøkninger. Prisene i USA øker med hele 27%, og torsdag ble det klart at også Norden vil oppleve prisendringer. I tillegg lanseres det et nytt abonnement med reklame.

Les også Kansellert! Strømmegiganten går til nok et upopulært innholdskutt.

Nye abonnenter og priser fra 1. november

Fra 1.november vil de nye abonnementsløsningene Standard med reklame, i tillegg til Standard og Premium, bli gjeldende i Norge.

I praksis betyr dette at dagens nåværende Disney+ abonnement(med 4K HDR og Dolby Atmos) bytter navn til Disney+ Premium, og samtidig øker prisen fra 89 kroner til 119 kroner per måned, eller 1190 per år. 

Det nye standard-abonnementet vil koste 89 kr/mnd eller 890 kr årlig, mens den reklamebaserte varianten vil koste 59 kr/mnd.

Eksisterende abonnenter vil ha mulighet til å bytte til Standard eller Standard med reklame. Det forteller Disney i en pressemelding.

 Introduksjonen av den annonsestøttede planen markerer den nye utvikling for Disney+. Det innebærer varierte løsninger til våre abonnenter, samt våre annonsører i verdensklasse. Disney+ fortsetter å skille seg ut i dagens strømmelandskap, med et unikt utvalg av nyskapende tv-serier og storfilmer, i en forpakning som sikrer en enkel og sømløs strømmeopplevelsesier Jan Koeppen, President of The Walt Disney Company EMEA.

Følgende abonnementsordninger og vilkår for Disney+ blir gjeldende i Norge fra 1. november*:

* Obs! For eksisterende kunder som velger å ikke bytte, vil den nye prisen gjelde fra 6. desember.

Les også Nå på Disney+! I anledning Indy 5 kan du nå strømme Indiana Jones-serien på Disney+.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Comeback?

Mer norske Troll fra Netflix

Renner returnerer!

Mer serienytt fra Yellowstone-skaperen.

Denne får du ikke plass til i stua

Siste dans med gjengen

Scroll to Top