TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Tom Cruise’ Mission: Impossible skal igjen filme i Norge

Den amerikanske superstjernen skal om noen uker filme Mission: Impossible 8 - på Svalbard!

forfatter
Publisert 08.02.23 - 18:37

Mega-actionstjernen Tom Cruise, med sin mega-action filmfranchiseserie Mission: Impossible, kan åpenbart ikke få nok av norsk natur.

For tredje gang skal deler av en Mission: Impossible-film skytes i røff norsk natur – og denne runden tar Cruise & Co den helt ut!

Les også Stjernemannen! Den amerikanske superstjernen skal endelig "få sin plass" i himmelen!

Første gangen superstjernen brakte hele Mission: Impossible-sirkuset til Norden, og Norge, var under filmingen av Mission: Impossible 6 – Fallout. Den gangen filmet Christopher McQuarrie noen helt ville actionscener i det Cruise og Henry Cavill sloss over, på og hengende fra, det spektakulære fjellpartiet Prekestolen.

Det er hele fem (!) år siden, og på toppen av det hele ble Prekestolen i filmen fremstilt som en fjellkanus i India!

Les også Mission: Impossible 6 – Fallout Den tilnærmet perfekte actionfilm!
En MEGET starstruck (forhenværende) norsk kulturminister, Abid Raja, fikk hilse på Tom Cruise under filmingen av Mission: Impossible 7 i Norge (Foto: Kulturdepartementet)

Så vendte Cruise tilbake til Norge (høsten 2020), for å skyte scener til Mission: Impossible 7 – Dead Reckoning, del I.

En film som opprinnelig skulle hatt kinopremiere 19. november 2021.

 

Christopher McQuarrie har i stor grad filmet scener til den syvende og åttende Impossible-filmen samtidig.

Deretter satte koronapademien en effektiv stopper for de fleste store kinopremierene i to år, og verdenspremieren har siden blitt flyttet fem ganger.

Les også Mission: Fullstendig umulig? Kinopremierene for to Tom Cruise blockbuster-filmer skyves ut i det blå.
Mission Impossible 7 1

Nå ventes Tom å cruise å vende tilbake med MI7, til en kino nær deg, den 14. juli i år.

Paramount har allerede sluppet den første traileren:

 

I fjor begynte så superstjerne-ryktene igjen å surre i gangene i Kulturdepartementet. Var Cruise på vei tilbake til Norge?

Det var åpenbart intensjonen, men så satte rigide regler for filmtilskudd fra staten en stopper for støtte til filmprosjekter som filmes på Svalbard – og det var eksakt der Cruise ønsket å skyte.

I dag annonseres det så at flere scener til Mission: Impossible 8 – Dead Reckoning, del II allikevel skal filmes i Norge, på arktiske Svalbard. Det viser seg at Cruise er så hypp på vill, vakker og karrig norsk natur at han har klart å overtale Paramount til å ta hele regningen (68 millioner støttekroner de går glipp av). Det bekreftes nå av Norsk Filminstitutt.

Les også Kokainsnorterne er tilbake! Hedonistene på Aker Brygge har mer heroin, og viagra, i safen!

Dag Asbjørnsen, seksjonsleder for internasjonale relasjoner i Norsk filminstitutt, uttaler i den anledning til P4:

Tom Cruise finner de mest spektakulære beliggenhetene, og vi kjenner til at den filmen delvis skal spilles inn på Svalbard. Tom Cruise er jo veldig involvert i alle disse Mission Impossible-filmene, filmteamet velger de stedene de kan få for eksempel fint lys, eller spektakulære naturopplevelser.

Verdenspremieren på den åttende filmen i serien er satt til 28. juni 2024.

Tom Cruise hengende over norske fjorder, “Mission Impossible 6 – Fallout” (Foto: Paramount)

Scenene fra Norge skal spilles inn på Svalbard allerede i løpet av de kommende ukene.

Kulturminister, Anette Trettebergstuen (Ap), uttaler til P4:

Det er positivt at “Mission Impossible” har lyst til å bruke de spektakulære omgivelsene på Svalbard som kulisse. Det jeg har sagt tidligere er at polarnaturen der oppe er sårbar og vi derfor ikke vil utvide filminsentivordningen til å gjelde der – for å ikke belønne økt avtrykk. Jeg regner med at de har de nødvendige tillatelser, og tar hensyn til avtrykket i de sårbare områdene.

Svalbard_2 arctic Northern lights aurora borealis sky star in Norway Svalbard in Longyearbyen city  mountains Svalbard_1
<
>
Ikke vanskelig å forstå hvorfor Tom Cruise ønsker å filme i disse spektakulære omgivelsene! Svalbard (Foto: visitnorway.no)

 

Legg igjen en kommentar

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
Se Havfruen gjenoppstå! Nok en live spillefilm fra Walt Disneys rikholdige animasjonsskattkiste står på trappene.
And the Oscar Goes to... Ruben Östlund mottok i januar tre anerkjennende nominasjons-nikk fra Oscar-akademiet for Triangle of Sadness. I natt gikk han (og resten av Norden) slukøret hjem.
Ny dansk Netflix-thriller Netflix annonserer premieredatoen for nok en dansk originalserier.
Gratulerer med kvinndagen! Vi hyller kvinnedagen - og gir deg i den anledning noen gode tips om fabelaktige serier og filmer med knallsterke kvinner!
Nytt liv for nordiske serier! Beforeigners, Lust og Kamikaze gjenoppstår hos SkyShowtime.
Følg Lyd & Bilde