Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

The Matrix Resurrections kommer til HBO Max

Gikk du glipp av fjerde runde med Neo & Co på kino, så kan du snart strømme filmen fra HBO Max.

Skrevet av / 03.02.22 - 12:15
The Matrix Resurrections kommer til HBO Max

Etter begredelige The Matrix Revolutions (2003), hvem hadde trodd at vi skulle få se en gjenoppstandelse av Neo (Keanu Reeves) og Trinity (Carrie-Anne Moss)?

Men, i fjor høst blåste altså Warner og Wachowski-søstrene støvet at franchisen, og lanserte fjerde film i serien: The Matrix Resurrections.

The Matrix Resurrections 9
Keanu Reeves, “The Matrix Resurrections” (Foto: HBO Max)

I The Matrix Resurrections vender vi tilbake til en verden med to virkeligheter: den ene er hverdagen, den andre er det som skjuler seg bak. For å finne ut om hans virkelighet kun er en fysisk eller mental konstruksjon, og for å virkelig lære seg selv å kjenne, må Mr. Anderson (Reeves) på ny velge om han skal følge etter den hvite kaninen.

Og hvis Thomas/Neo har lært noe, er det at valget, selv om det er en illusjon, fortsatt er den eneste veien ut av – eller inn i – The Matrix. Selvfølgelig vet Neo allerede hva han må gjøre. Men det han ennå ikke vet er at Matrix er sterkere, sikrere og farligere enn noen gang før. Déjà vu.

Samtlige av de tre første Matrix-filmene er tilgjengelig på HBO Max, og fra den 8. februar kan du også strømme The Matrix Resurrections.

 

Reeves gjentar rollen som Thomas Anderson/Neo, mannen som en gang ble reddet fra Matrix for å bli menneskehetens frelser, og som igjen må velge hvilken vei han skal følge.

Moss er tilbake som den ikoniske krigeren Trinity… eller er hun Tiffany, en forstadskone og trebarnsmor med en forkjærlighet for motorsykler?

Yahya Abdul-Mateen II (Watchmen) spiller den kloke og verdslige Morpheus som, som alltid, fungerer som en guide for Neo, samtidig som han går sin egen vei mot selvrealisering.

The Matrix Resurrections 10
The Matrix Resurrections (Foto: HBO Max)

Jessica Henwick (Game of Thrones, Star Wars: Episode VII – The Force Awakens) spiller hackeren Bugs, den hvite kaninen som leter etter mannen som ofret seg for menneskeheten, og som er villig til å ta enhver risiko i jakten på legenden hun idoliserer.

Jonathan Groff (Hamilton), spiller Thomas Andersons forretningspartner Smith, en sleip, selvsikker bedriftstype med et avvæpnende smil og et blikk på bunnlinjen – alt Mr. Anderson ikke er.

Neil Patrick Harris (Gone Girl) spiller The Analyst, Thomas’ terapeut som jobber tett med pasienten sin for å forstå meningen bak drømmene hans og skille dem fra virkeligheten.

Les også Alle nye strømmetitler, februar Disse seriene/filmene kan du strømme i februar - og nå er Mrs. Maisel tilbake!

Priyanka Chopra Jonas spiller Sati, en ung kvinne med mye visdom og en evne til å se sannheten, uansett hvor tåkete den fremstår.

Og Jada Pinkett Smith (Angel Has Fallen) er tilbake som Niobe, den beinharde generalen som en gang kjempet for Sions overlevelse og som fortsatt kjemper for folkets velferd, samtidig som hun er svært mistenksom til Neos tilbakekomst.

The Matrix Resurrections 4 The Matrix Resurrections 5 The Matrix Resurrections 2 The Matrix Resurrections 6 The Matrix Resurrections 8 The Matrix Resurrections 3 The Matrix Resurrections 11 The Matrix Resurrections 7 The Matrix Resurrections 12 The Matrix Resurrections 13
<
>
The Matrix Resurrections (Foto: HBO Max)

 

Lana Wachowski har regissert filmen etter et manus skrevet av Wachowski & David Mitchell & Aleksandar Hemon, basert på karakterer skapt av The Wachowskis.

Filmen er produsert av James McTeigue, Lana Wachowski og Grant Hill.

Utøvende produsenter er Garrett Grant, Terry Needham, Michael Salven, Karin Wachowski, Jesse Ehrman og Bruce Berman.

Les også John Wick Mannen som ved flere anledninger har fungert som Keanu Reeves stuntdouble debuterer som regissør med ovennevnte i hovedrollen. Det ferdige produktet er absolutt ikke intellektuell føde, men i aller høyeste grad lettfordøyelig snacks med høyt testosteroninnhold.
The Matrix Resurrections 14
The Matrix Resurrections (Foto: HBO Max)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se Citadel-trailer

Gledelig gjensyn med to aldrende herremenn

Med MCU var ikke dødt!

Mayday! Mayday!

Du må skynde deg å drepe henne!

Ytterligere mafiaforviklinger fra Stallone & Co!

Nå kommer apene hjem til deg!

Nå kan du se UEFA Euro 2024 i HDR

Hun er tilbake!

Ventetiden er snart over!

Ventetiden er snart over!

Kommer til høsten!

Scroll to Top