Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Sykepleieren – dansk Netflix-thriller fra virkeligheten

Netflix annonserer premieredatoen for nok en dansk originalserier.

Skrevet av / 11.03.23 - 10:01
Sykepleieren – dansk Netflix-thriller fra virkeligheten

Strømmegiganten Netflix forsetter sin solide satsing på lokalprodusert, nordiske, serie- og filminnhold.

I løpet av våren kommer blant annet den nye danske thrillerserien Sykepleieren.

Sykepleieren (Foto: Netflix)

Sykepleieren er en thriller fra virkeligheten, med Josephine Park og Fanny L. Bernth i hovedrollene. Serien er basert på boken Sykepleieren (av Kristian Corfixen), som forteller den sanne historien om en dansk sykepleier som i 2016 ble dømt for drapsforsøk på fire pasienter ved Nykøbing Falster Hospital.

Regien står Kasper Barfoed for, som sammen med Dorte W. Høgh også står for manus.

The Nurse The Nurse The Nurse The Nurse The Nurse The Nurse The Nurse The Nurse The Nurse
<
>
Sykepleieren (Foto: Netflix)

Med Sykepleieren vender Josephine Park tilbake til helsevesenet, et segment hun var innom i den humoristiske fertilitetsserien Baby Fever (Skruk) i fjor sommer.

Les også Dansk sæd-raner Lett fornøyelig, og lett fordøyelig, romantisk komedie om barnløshet og den evige (håpløse) jakten på en livsledsager.

Fra pressemeldingen kan vi lese følgende om handlingen:

I «Sykepleieren» blir vi tatt med bak fasaden på et sykehus i Nykøbing Falster. Et sted der alle kjenner alle og hvor det sjeldent er utskiftning av personalet. Vi følger sykepleieren Pernille Kurzmann i de første dagene av hennes nye jobb som sykepleier. Hun blir fort venn med den sjarmerende og karismatiske sykepleieren Christina A. Hansen. I begynnelsen virker Christina å være enestående, elsket av alle, dyktig i jobben sin og alltid den første på plass i en nødssituasjon. Men ettersom dagene går og Pernille blir mer fortrolig med sin nye arbeidsplass, begynner hun sakte å innse at det må være noe mer med Christina enn ved første øyekast. Hun bestemmer seg for at hun ikke kan lukke øynene for det som skjer, og starter på en reise for å avdekke sannheten.

En tidlig morgen i mars 2015 får dansk politi en telefon fra sykepleier Kurzmann. Hun mistenker kollegaen, Hansen, for bevisst å drepe pasienter, og frykter at det har skjedd igjen. Snart utspiller det seg en drapssak som aldri før har skjedd i dansk rettshistorie. Flere medarbeidere sier til politiet at de også mistenker at sykepleieren har forgiftet pasienter, og noen forteller til og med at de har mistenkt dette i flere år. Men hvorfor har ingen reagert tidligere? Og hvor er bevisene?

Altså en handling ikke helt ulik den sanne skrekkhistorien fra norsk helsevesen, kjent som Nesset-saken, der sykepleieren Arnfinn Nesset angivelig tok livet av opptil 183 (!) pasienter. Han ble dømt for 22 drap i 1983.

Sykepleieren (Foto: Netflix)

Produsentene av serien er de samme som står bak den fortreffelige Kastanjemannen (2021).

Les også Pass deg for Kastanjemannen! Danskene viser nok en gang hvorfor de er ledene innenfor krimgenren i Norden.

I tillegg til Park, får vi se Fanny L. Bernth (Det er så yndigt), Amalie Lindegård (Baby Fever (Skruk), Peter Zandersen (Chosen), og Dick Kaysø (Krummerne) i andre ledende roller.

Sykepleieren (engelsk tittel: The Nurse) får global Netflix-premiere den 27. april.

Nå er den første traileren her:

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fortsatt hel-MAX?

Slik fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it...

Prisvinnende kjærlighetsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsetter

Vil tilbake i sadelen!

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende høydepunkter på Netflix!

Lyd & Bilde
Scroll to Top