TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Rekordtall for norske Troll

Den norsk katastrofe-/monsterfilmen har funnet sitt globale publikum.

forfatter
Publisert 14.12.22 - 17:01

Det har kun gått knappe to uker siden Netflix-premieren på den norske monster-katastrofefilmen Troll, og nå avslører strømmegiganten at den har oppnådd et rekordstort globalt publikum.

Regissør Roar Uthaug slo igjennom med den særnorske skrekkfilmen Fritt vilt (2006). I 2015 kom så monsterhiten, katastrofefilmen Bølgen; og selv toppfolk i Hollywood sperret øynene opp.

I Troll leker han seg med eldgamle norske folkeeventyr og mytologi som bakteppe, i det vi blir med den driftige paleontologen Nora (Ine M. Wilmann), den pertentlige stabssjefen på statsministerens kontor, Andreas, den sjarmerende macho-kapteinen Kris, samt Noras eremitt av en far, folkloristen Tobias Tidemann på vaskekte troll-jakt.

Les også Norsk røver-folklore! Katastrofefilmer med troll i hovedrollen er sjelden vare. Dog lykkes Netflix med en overraskende underholdende eventyrfilm.

Noe riktig må Uthaug & Co har gjort, for verden rundt trykker Netflix-abonnentene den norske spillefilmen til sitt bryst!

Så snart filmen hadde premiere begynte den å klatre på topplistene til Netflix, fra land til land. Allerede i løpet av første uken ble filmen den mest populære i blant annet USA. Samlet sett kunne Netflix oppsummere den første premiereuken med at Troll var tidenes mest sette ikke-engelskpråklige film i løpet av premiereuken.

Totalt oppnådde Troll smått utrolige 76 millioner avspillings-timers den første uken.

Nå har Troll slått nok en imponerende rekord.

Troll (Foto: Netflix)

Manuset er skrevet av Espen Aukan, og i hovedrollene finner vi Ine M. Wilmann, Gard B. Eidsvold, Kim Falck, Mads S. Pettersen, Anneke von der Lippe, Fridtjov Såheim og Dennis Storhøi.

Høyt oppe i Norges nasjonalromantiske fjellkjede, Dovre, jobber ivrige ingeniører med et nyskapende samferdselsprosjekt. Men i det en dundrende dynamittsalve fyres av, våkner det noe fra det dypeste dype inne i fjellet. På sin vei mot slottet skaper monsteret skrekk, kaos, død og fordervelse i sine gigantiske fotspor…

Les også Julekos i det ville, brutale, vesten? Disse seriene/filmene kan du strømme i desember - og nå kommer 1923!

I løpet av den første uken toppet Troll Netflix-listene i 87 av 89 land som nettjenesten Flixpatrol.com samler inn topplister fra.

Etter knappe to ukers visning er nå Troll den mest sette ikke-engelskspråklige filmen på Netflix gjennom tidende!

Troll. COURTESY OF NETFLIX © 2022 Troll_3 Trolls Troll Troll Troll Troll
<
>
Troll (Foto: Netflix)

 

Ifølge gårsdagens oppdaterte seertall fra Netflix fikk Troll ytterligere 52 millioner timer med strømming i sin andre uke, til samlet 128.000.000 strømmetimer (globalt) de første 12 dagene.

Med en slik utvikling, og eksepsjonell vekst i seertallene, kan Troll meget vel holde på den unike rekorden i lang tid. Og, for dem av dere som allerede har sett filmen, så vet dere at det mot slutten hintes meget tydelig om en potensiell oppfølger…

Troll (Foto: Netflix)

I en pressemelding kommenterer Uthaug rekordtallene:

Jeg hadde aldri trodd at vår norske troll-film skulle nå så bredt ut over hele verden.

Produsentene Espen Horn og Kristian S. Sinkerud, i filmselskapet Motion Blur, legger til:

Vi er overveldet, ydmyke og glade, men mest av alt stolte over at verden trykker vårt «Troll» til sitt bryst.

https://youtu.be/kjM08R-vLwU

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Februar-høydepunkter Reese Witherspoon og David Harbour topper Netflix-nyhetene i februar.
Horer, kokain og raske penger. What’s not to like! De tre livsglade gledespigene, med bagasjen full av demoner, gjør et siste desperat forsøk på å unnslippe fortiden. Og vi henger fortsatt med.
Her ser du Yellowstone! Serieskaper Taylor Sheridan er blant de hottesteste navnene innen strømmebransjen om dagen - men hvor (og hvordan) får du sett alle hans eminente serier?
Kinosuksess! Fans av Avatar-franchisen kan nå se frem til mange flere oppfølgerfilmer.
Svensk storeslem! Ruben Östlund og Triangle of Sadness gjør stor suksess hos Oscar-akademiet. Norge for nok en kortfilm.
Følg Lyd & Bilde