Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Rekordtall for norske Troll

Den norsk katastrofe-/monsterfilmen har funnet sitt globale publikum.

Skrevet av / 14.12.22 - 17:01
Rekordtall for norske Troll

Det har kun gått knappe to uker siden Netflix-premieren på den norske monster-katastrofefilmen Troll, og nå avslører strømmegiganten at den har oppnådd et rekordstort globalt publikum.

Regissør Roar Uthaug slo igjennom med den særnorske skrekkfilmen Fritt vilt (2006). I 2015 kom så monsterhiten, katastrofefilmen Bølgen; og selv toppfolk i Hollywood sperret øynene opp.

I Troll leker han seg med eldgamle norske folkeeventyr og mytologi som bakteppe, i det vi blir med den driftige paleontologen Nora (Ine M. Wilmann), den pertentlige stabssjefen på statsministerens kontor, Andreas, den sjarmerende macho-kapteinen Kris, samt Noras eremitt av en far, folkloristen Tobias Tidemann på vaskekte troll-jakt.

Les også Norsk røver-folklore! Katastrofefilmer med troll i hovedrollen er sjelden vare. Dog lykkes Netflix med en overraskende underholdende eventyrfilm.

Noe riktig må Uthaug & Co har gjort, for verden rundt trykker Netflix-abonnentene den norske spillefilmen til sitt bryst!

Så snart filmen hadde premiere begynte den å klatre på topplistene til Netflix, fra land til land. Allerede i løpet av første uken ble filmen den mest populære i blant annet USA. Samlet sett kunne Netflix oppsummere den første premiereuken med at Troll var tidenes mest sette ikke-engelskpråklige film i løpet av premiereuken.

Totalt oppnådde Troll smått utrolige 76 millioner avspillings-timers den første uken.

Nå har Troll slått nok en imponerende rekord.

Troll (Foto: Netflix)

Manuset er skrevet av Espen Aukan, og i hovedrollene finner vi Ine M. Wilmann, Gard B. Eidsvold, Kim Falck, Mads S. Pettersen, Anneke von der Lippe, Fridtjov Såheim og Dennis Storhøi.

Høyt oppe i Norges nasjonalromantiske fjellkjede, Dovre, jobber ivrige ingeniører med et nyskapende samferdselsprosjekt. Men i det en dundrende dynamittsalve fyres av, våkner det noe fra det dypeste dype inne i fjellet. På sin vei mot slottet skaper monsteret skrekk, kaos, død og fordervelse i sine gigantiske fotspor…

Les også Julekos i det ville, brutale, vesten? Disse seriene/filmene kan du strømme i desember - og nå kommer 1923!

I løpet av den første uken toppet Troll Netflix-listene i 87 av 89 land som nettjenesten Flixpatrol.com samler inn topplister fra.

Etter knappe to ukers visning er nå Troll den mest sette ikke-engelskspråklige filmen på Netflix gjennom tidende!

Troll. COURTESY OF NETFLIX © 2022 Troll_3 Trolls Troll Troll Troll Troll
<
>
Troll (Foto: Netflix)

 

Ifølge gårsdagens oppdaterte seertall fra Netflix fikk Troll ytterligere 52 millioner timer med strømming i sin andre uke, til samlet 128.000.000 strømmetimer (globalt) de første 12 dagene.

Med en slik utvikling, og eksepsjonell vekst i seertallene, kan Troll meget vel holde på den unike rekorden i lang tid. Og, for dem av dere som allerede har sett filmen, så vet dere at det mot slutten hintes meget tydelig om en potensiell oppfølger…

Troll (Foto: Netflix)

I en pressemelding kommenterer Uthaug rekordtallene:

Jeg hadde aldri trodd at vår norske troll-film skulle nå så bredt ut over hele verden.

Produsentene Espen Horn og Kristian S. Sinkerud, i filmselskapet Motion Blur, legger til:

Vi er overveldet, ydmyke og glade, men mest av alt stolte over at verden trykker vårt «Troll» til sitt bryst.

 

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ventetiden er over!

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar for nok en runde?

En god latter forlenger livet!

Kongen brøler igjen!

De kriminelles herjinger fortsetter i Kingstown

Harry Potter-lydbøker får Dolby Atmos

Se nye trailer fra Holocaust-helvete

Hysterisk ny trailer!

Scroll to Top