Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Rafael Nadal og Carlos Alcaraz dundrer sammen i «The Netflix Slam»

Du kan bli vant til å se mer sport på Netflix framover.

Skrevet av / 07.03.24 - 12:00
Rafael Nadal og Carlos Alcaraz dundrer sammen i «The Netflix Slam»

Søndag 3. mars 2024 ble en merkedag for tennisfans: da gikk nemlig The Netflix Slam, duellen mellom Rafael Nadal og  Carlos Alcaraz av stabelen. Den stjernespekkede vennskapskampen ble strømmet direkte fra Michelob Ultra Arena ved Mandalay Bay i Las Vegas, men opptaket fra kampen ligger nå tilgjengelig på Netflix.

Kampen mellom de to spanjolene ble kommentert av tennisveteranene Andre Agassi, Andy Roddic, Jim Courier, Mary Joe Fernandez og Patrick McEnroe. På tribunen satt blant andre Michael Douglas og Catherine Zeta-Jones.

Les også Synes du Netflix-tekstingen er for lys? Slik fikser du problemet. En enkel fiks for Blenda-hvite undertekster.

Første ordentlige sportssending fra Netflix

Kampen mellom tennislegenden Nadal (37) og stjerneskuddet Alcaraz (20) er på mange måter historisk. Spanske Nadal har vunnet Grand Slam-turneringen 22 ganger, mens U.S. Open og Wimbledon-mesteren Alcaraz er rangert som nummer 2 i verden. Deres forrige møte kom på ATP Masters 1000 i Madrid 2022, en kamp som ble vunnet av Alcaraz.

Dette er den første høyprofilerte direktesendingen av sport fra Netflix, som debuterte med The Netflix Cup i 2023, men det var bare en uhøytidelig golfturnering, og «lommerusk» i forhold til søndagens Slam-event.

Tennismatchen ble arrangert av MGM Resorts International i Michelob Ultra Arena, som ligger ved Mandalay Bay Hotel & Casino i Las Vegas. Dette hotellet er for øvrig et sted Lyd & Bilde besøker ofte i forbindelse med teknologimessen CES i januar hvert år. Da bruker vi riktignok mest tid i konferanse- og messeområdet, vel og merke!

Les også Nå i butikk: TCL X955-serien Kan det friste med en ny 98-tommer i high-end klassen?

Satser mer på sport

Netflix har opplevd stor suksess med sportsdokumentarer som Drive to Survive (Formel 1) og Full Swing (Golf), og er stadig på jakt etter nye måter å lokke nye seere og abonnenter. Derfor er det ikke overraskende at de også vil satse mer på sport, reality og andre aktualitetsprogrammer fremover. Strømmetjenesten har blant annet sikret seg rettighetene til å strømme innhold fra wrestling-universet WWE Raw fra neste år.

Samtidig har Netflix gått kraftig inn for å stramme inn på kontodeling den siste tiden.

Les også Har du opplevd denne skjermen? I så fall er du ikke alene De som deler Netflix-kontoen sin mellom flere husholdninger, kan fremover bli nødt til å betale.

Så hvem vant? *SPOILER ALERT*

-Jeg er beæret og så glad for å dele banen med «Rafa» i Las Vegas, sa U.S. Open og Wimbledon-mesteren Alcaraz til Netflix før kampen. «Han er selvfølgelig en storart, og rekordene og prestasjonene hans taler for seg selv.»

-Jeg er veldig spent på mitt første besøk til Las Vegas,» fortsatte Nadal. «Jeg er også veldig spent på å spille med min landsmann Carlos Alcaraz. Jeg er sikker på at det blir en fantastisk tenniskveld.»

Nadal vant åpningssettet av oppvisningskampen 6-3, mens Alcaraz vant det andre settet 6-4. Det siste settet av kampen var en tie-break på 10 poeng, der Nadal først utlignet 9-9. Kampen var jevn til det siste. Både Nadal og Alcaraz viste sine beste tennisferdigheter, men Alcaraz vant til slutt 14-12 i siste runde, og tok dermed seieren i The Netflix Slam.

Sendingen er for øvrig «bare» i HD-oppløsning og 5.1 lyd, men kanskje vi kan håpe på at neste sportsevent blir i 4K HDR med Atmos?

Les også OLED-TV på billigsalg Philips møter LG i OLED-duell – hvilken OLED-TV gir best bildekvalitet til en fornuftig pris?

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hysterisk ny trailer!

Fortsatt hel-MAX?

Slik fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it...

Prisvinnende kjærlighetsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsetter

Vil tilbake i sadelen!

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Lyd & Bilde
Scroll to Top