Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Netflix strammer inn på kontodeling

De som deler Netflix-kontoen sin mellom flere husholdninger, kan fremover bli nødt til å betale.

Skrevet av / 23.02.24 - 11:34
Netflix strammer inn på kontodeling

Det er ingen nyhet at Netflix vil kontodeling til livs: Strømmegiganten har sett seg lei av brukere som deler kontoen sin med slekt og venner utenfor husstanden. Det vil si, du kan fortsatt gjøre det – men da må du betale ekstra!

Lyd & Bilde har allerede skrevet flere saker om at Netflix vurderer forskjellige tekniske løsninger for å hindre ulovlig (dvs. gratis) kontodeling. Og nå dukker flere av de konkrete tilfellene opp, hvor det viser seg at Netflix håndhever dette i praksis.

Flere Netflix-abonnenter opplever nå å bli stoppet når de prøver å logger inn med kontoen på en TV eller strømmeenhet utenfor husholdningen. Medlemmer av L&B-redaksjonen (som tester en god del nye TV-er og relaterte produkter) har selv opplevd dette ved flere anledninger.

Les også Slutt på gratis kontodeling! Netflix har lenge jobbet mot å stoppe passord-deling - nå tar strømmegiganten grep.
Les også Ny nordisk krimserie på SkyShowtime SkyShowtime slipper nå traileren, og detaljene fra, en ny nordisk serie med Tobias Santelman og Alexandra Rapaport .

Strammer inn på kontodeling

Netflix bekreftet nylig til norske Nettavisen at de har begynt å håndheve forbudet:

– Vi ønsker å fortsette å reinvestere i virksomheten vår, inkludert nye filmer og TV-serier. Dette blir vanskeligere når så mange mennesker bruker Netflix uten å betale. Kontodeling i denne skalaen påvirker vår mulighet til å investere i og forbedre tjenesten vår, opplyser Netflix via sin pressetjeneste.

Om du opplever dette i akkurat ditt tilfelle, kan avhenge av hvilket abonnement du har, og hvor mange enheter som benytter kontoen din i dag. Men uansett: Hvis du ønsker å benytte kontoen din på en TV eller strømmeenhet utenfor hjemmet, kan du for fremtiden bli nødt til å betale et ekstra månedlig gebyr.

Koster 39 kr/mnd per ekstramedlem

I følge Netflix hjemmesider er et Netflix-abonnement(både Basis og Premium) i utgangspunktet kun beregnet på å deles av personer som bor sammen under samme tak. Personer som ikke er en del av husholdningen din, må derfor registrere seg for sin egen konto for å se på Netflix.

(Illustrasjon: Netflix)

En «Netflix-husholdning» ansees å være de enhetene som er koblet til Internett der du vanligvis ser Netflix. For eksempel kan TV-en din hjemme i stua utgjøre en Netflix-husholdning, og da vil alle andre enheter(inkludert mobiler og nettbrett) som bruker Netflix-kontoen din på samme Internett-tilkobling, automatisk regnes som en del av samme Netflix-husholdning.

Eksisterende kontoeiere oppfordres nå til å kjøpe en ekstramedlemsplass for at personer utenfor husholdningen skal kunne bruke Netflix-kontoen deres. For 39 kr/mnd får vedkommende da egen profil, konto og passord, men medlemskapet blir betalt av personen som inviterte dem til å bli med.

Har du selv opplevd lignende «feilmelding» når du prøver å logge inn på Netflix med TV-enheter utenfor husstanden? Del gjerne dine erfaringer og synspunkter i kommentarfeltet under!

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil tilbake i sadelen!

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende høydepunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailer!

Premiere i dag!

Følelsene er tilbake!

Netflix slår tilbake!

Premiere i dag!

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top