Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Prime Video satser på nordisk innhold

Prime Video Norden inngår en treårig distribusjonsavtale med Nordisk Film.

Skrevet av / 30.10.22 - 08:01
Prime Video satser på nordisk innhold

Amazons strømmetjeneste, Prime Video, flyr høyt om dagen – ikke minst takket være seersuksessen til tidenes dyreste TV-serie, Ringenes Herre: Maktens Ringer.

For noen uker siden kunne vi bevitne den spektakulære sesongavslutningen på Maktens Ringer; en serie som utvilsomt har sikret Jeff Bezos & Co en hærskare av nye abonnenter. Men, som kjent, én svale gjør ingen sommer.

Les også The One to Rule them All! Jeff Bezos kan le hele veien til banken - mens de patetiske "haterne" troller.

På torsdag ble det kjent at strømmegiganten nå satser enda mer på lokalt, nordisk, innhold. Det vil blant annet komme dating-, realityserier og filmer.

Den norske realityserien The Bridge (med Jakob Oftebro som programleder) blir førstemann ut. Senere kommer blant annet konkurranseserien Good Luck Guys, og datingserien Heit.

The Bridge 1
Jakob Oftebro skal lede «The Bridge» på Prime Video neste år (Foto: Prime Video)

Men den største, innholdsmessige, nyheten fra Prime Video, er at de nå har signert et treåring distribusjonsavtale med vår lokale filmkjempe Nordisk Film.

Avtalen gjelder fra 1. januar 2023, og annonseres som en av de største filmavtalene i Norden noensinne.

Avtalen vil inkluderer markedsledende lokale, så vel som internasjonale filmer, i tillegg til hundrevis av episoder for barn og barnefilmer.

En kry Andreas Hjertø (Head of Nordic Content, Prime Video) uttaler:

Vi er stolte av å annonsere at vi lanserer en av de største filmavtalene i Norden noensinne. Nordisk Film har noen av de beste avdelingene innenfor distribusjon og produksjon, og er ansvarlige for noen av de mest sette og premievinnende filmene i regionen, som Et glass til (Druk), Tre nøtter til Askepott og Sune. Vi er stolte over at Prime Video vil kunne tilby alle Nordisk Films filmer til våre kunder i Norden.

Les også Alkoholens gleder og forbannelse Thomas Vinterberg gir et høyst fascinerende innblikk i oss skandinavers kompliserte forhold til alkohol.

Som en del av avtalen vil Prime Videos kunder få tilgang til Nordisk Films filmbibliotek bestående av hundrevis av internasjonale og nordiske stjernespekkede filmer, som har premiere fra høsten 2023 og utover. Kommende titler inkluderer John Wick: Chapter 4 (Keanu Reeves og Bill Skarsgård), Ballad of Song Birds and Snakes (prequel-film til The Hunger Games) og Steven Spielbergs The Fabelmans.

The Fabelmans 1
The Fabelmans (Foto: Amblin Entertainment)

Nordiske titler inkluderer den danske filmen Jagtsæson, den norske familieserien Den første julen i Skomakergaten og svenske Bamse och världens minsta äventyr.

Kenneth Wiberg, Senior Vice President, Nordisk Film, er like ekstatisk:

Vi synes det er veldig spennende å inngå denne nye avtalen med Prime Video i Norden. Prime Video er en strømmetjeneste på øverste hylle, og tilbyr bra innhold. Vi er veldig fornøyde med at de ønsker å øke sin tilstedeværelse i Norden, og at Nordisk Film får ta del i den reisen. Nordisk Film Distribution fortsetter å utvikle, tilegne seg og distribuere de beste internasjonale, og de mest etterspurte lokale filmene i Norden. Med denne nye og spennende avtalen, underbygger vi vår posisjon med å ligge i forkant av markedet når det kommer til å tilby attraktivt innhold og grensesprengende distribusjonssamarbeid. Vår nye avtale med Prime Video vil styrke vår posisjon som Skandinavias beste tilbyder av innhold.

Akkurat nå ser vi, personlig, mest frem til premieren på det kommende western-eposet, The English, med Emily Blunt i hovedrollen. Slippes på Prime Video den 11. november.

Les også Se fyrrige Emily Blunt! Prime Video slipper nå traileren til den kommende western-serien The English.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende høydepunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailer!

Premiere i dag!

Følelsene er tilbake!

Netflix slår tilbake!

Premiere i dag!

And the Oscar Goes to...

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top