TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Ny norsk Netflix-serie

Harald Zwart skal regissere ny Netflix-serie som lanseres neste år.

forfatter
Publisert 07.09.20 - 16:32

I en blodfersk pressemelding annonserer Netflix sin andre norske originalserie. Regien står den norske Hollywood-veteranen Harald Zwart for.

Tidligere i år lanserte Netflix den første norske (om vi da ser bort i fra NRK-samproduksjonen «Lilyhammer») originalserie fra strømmegiganten: Ragnarok.

I dag annonserer Netflix en ny originalserie, som blir det siste tilskuddet til den norske porteføljen av serier og filmer. Thriller-drama-serien på seks episoder er tilsatt en dose humor, og blir den tredje Netflix-tittelen fra det norske produksjonsselskapet Motion Blur.

Harald Zwart (The Karate Kid, Pink Panther 2, Den 12. mann) står for regi, og serien er skrevet av Petter Holmsen.

(Foto: Lars Olav Dybvig)

Produksjonen av serien har nettopp startet i Skarnes, og rollebesetningen inkluderer Kathrine Thorborg Johansen (Live), Elias Holmsen Sørensen (Odd), Andrée Sørum (Reinert), Kim Fairchild (Judith), Sarah Khorami (Rose) og Terje Strømdahl (Arvid). Serien kommer i seks deler.

Regissør Harald Zwart sier:
– Jeg er så glad for å få jobbe med Netflix på denne virkelig originale historien. Vi har en fantastisk rollebesetning bestående av unge, talentfulle skuespillere, som alle omfavner miksen av Skandinavisk mystikk og mørk humor.

Les også Korona-boost for Netflix Hjemmekontor og koronakarantene gir voldsom seervekst for strømmegiganten.

Om serien (uten navn…)
Live Hellangen blir erklært død, men timer senere våkner hun opp på rettsmedisinerens bord med en plutselig trang for blod. Samtidig prøver broren Odd å holde liv i det familiedrevne begravelsesbyrået – men det er rett og slett ikke nok folk som dør i Skarnes. Ettersom Lives tørst for blod øker, innser hun snart at denne nyvunne trangen faktisk kan løse brorens problem. Live må nå lære seg å kontrollere sin nye mørke side, og bestemme seg for om hun er villig til å ofre menneskeliv for sin egen og familiebedriftens overlevelse.

Tesha Crawford, Director of Nordic Original Series i Netflix:
– Vi er henrykt over å gå i gang med vårt tredje prosjekt med Motion Blur, som er gode partnere for Netflix. Petter har skapt en spennende blanding av thriller, drama og overnaturlige elementer, og vi har stor tillit til Harald og det utvidede kreative teamet som skal bringe dette til skjermen.

Produsentene Espen Horn og Kristian Strand Sinkerud i Motion Blur:
Vi i Motion Blur er stolte og glade for å samarbeide med Netflix for tredje gang. Dette er et unikt thriller-drama skrevet av en unik forfatter med en unik regissør. Hvordan kan vi si nei til det? Vi er begeistret!

Regissør er Harald Zwart og manusforfatter er Petter Holmsen. Serien produseres av Espen Horn, Hege Skjerven Clausen og Kristian Strand Sinkerud, fra produksjonsselskapet Motion Blur – produksjonsselskapet bak de nylig annonserte Netflix-filmene Troll og Kadaver. Sistnevnte lanseres globalt på Netflix 22. oktober 2020.

Serien vil lanseres eksklusivt på Netflix i 2021. Dato for lansering er foreløpig ikke satt.

 

Annonse
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

2 kommentarer om “Ny norsk Netflix-serie”

  1. «Hjem til jul» kunne vel også regnes som en serie? Tror altså at omtalte serie blir den tredje norske Netflix-serien.

    Svar
    • (Og Ragnarok ble altså den andre, ser jeg at jeg glemte å nevne.)

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Her er den første Indy-traileren 'Indiana Jones and the Dial of Destiny' har premiere 23. juni 2023. Og nå er den første traileren her.
Svensk krim fra Disney Disney lager serie ut av den svenske krimsuksessen Koke bjørn.
Fungerer Willow-magien i 2022? Disney forsøker å puste nytt liv i 1980-talls klassikeren.
Kommer allerede i desember! SkyShowtime slipper i dag ny trailer til Taylor Sheridan-serien 1923 - og fremskynder premieredatoen!
Stallone med fornøyelig comeback Sly Stallone gjør et mer enn anstendig comeback som seriøs skuespiller i en ujevn mafiakomedie.
Ny dansk Netflix-serie har premiere 5. januar 2023 Serien er på seks episoder. Blant de medvirkende er Zlatko Buric, Mikael Bertelsen og Mads Brügger.
Følg Lyd & Bilde