Ny norsk Netflix-serie

Harald Zwart skal regissere ny Netflix-serie som lanseres neste år.
Annonse
Annonse
forfatter

I en blodfersk pressemelding annonserer Netflix sin andre norske originalserie. Regien står den norske Hollywood-veteranen Harald Zwart for.

Tidligere i år lanserte Netflix den første norske (om vi da ser bort i fra NRK-samproduksjonen «Lilyhammer») originalserie fra strømmegiganten: Ragnarok.

I dag annonserer Netflix en ny originalserie, som blir det siste tilskuddet til den norske porteføljen av serier og filmer. Thriller-drama-serien på seks episoder er tilsatt en dose humor, og blir den tredje Netflix-tittelen fra det norske produksjonsselskapet Motion Blur.

Harald Zwart (The Karate Kid, Pink Panther 2, Den 12. mann) står for regi, og serien er skrevet av Petter Holmsen.

(Foto: Lars Olav Dybvig)

Produksjonen av serien har nettopp startet i Skarnes, og rollebesetningen inkluderer Kathrine Thorborg Johansen (Live), Elias Holmsen Sørensen (Odd), Andrée Sørum (Reinert), Kim Fairchild (Judith), Sarah Khorami (Rose) og Terje Strømdahl (Arvid). Serien kommer i seks deler.

Annonse

Regissør Harald Zwart sier:
– Jeg er så glad for å få jobbe med Netflix på denne virkelig originale historien. Vi har en fantastisk rollebesetning bestående av unge, talentfulle skuespillere, som alle omfavner miksen av Skandinavisk mystikk og mørk humor.

Les også
Korona-boost for Netflix Hjemmekontor og koronakarantene gir voldsom seervekst for strømmegiganten.

Om serien (uten navn…)
Live Hellangen blir erklært død, men timer senere våkner hun opp på rettsmedisinerens bord med en plutselig trang for blod. Samtidig prøver broren Odd å holde liv i det familiedrevne begravelsesbyrået – men det er rett og slett ikke nok folk som dør i Skarnes. Ettersom Lives tørst for blod øker, innser hun snart at denne nyvunne trangen faktisk kan løse brorens problem. Live må nå lære seg å kontrollere sin nye mørke side, og bestemme seg for om hun er villig til å ofre menneskeliv for sin egen og familiebedriftens overlevelse.

Tesha Crawford, Director of Nordic Original Series i Netflix:
– Vi er henrykt over å gå i gang med vårt tredje prosjekt med Motion Blur, som er gode partnere for Netflix. Petter har skapt en spennende blanding av thriller, drama og overnaturlige elementer, og vi har stor tillit til Harald og det utvidede kreative teamet som skal bringe dette til skjermen.

Produsentene Espen Horn og Kristian Strand Sinkerud i Motion Blur:
Vi i Motion Blur er stolte og glade for å samarbeide med Netflix for tredje gang. Dette er et unikt thriller-drama skrevet av en unik forfatter med en unik regissør. Hvordan kan vi si nei til det? Vi er begeistret!

Regissør er Harald Zwart og manusforfatter er Petter Holmsen. Serien produseres av Espen Horn, Hege Skjerven Clausen og Kristian Strand Sinkerud, fra produksjonsselskapet Motion Blur – produksjonsselskapet bak de nylig annonserte Netflix-filmene Troll og Kadaver. Sistnevnte lanseres globalt på Netflix 22. oktober 2020.

Annonse

Serien vil lanseres eksklusivt på Netflix i 2021. Dato for lansering er foreløpig ikke satt.

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

  1. «Hjem til jul» kunne vel også regnes som en serie? Tror altså at omtalte serie blir den tredje norske Netflix-serien.

    1. (Og Ragnarok ble altså den andre, ser jeg at jeg glemte å nevne.)

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
Historisk Golden Globe til avdød stjerne.
Amazons strømmetjeneste vil tilby mer eksklusivt innhold til nordiske kunder, og lanserer et samarbeid med ErosSTX.
Etter en lang koronapause er ventetiden (snart) over - se traileren til fjerdesesongen her.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde
Billig inngangsbillett til analog fotografering.