TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Ny norsk Netflix-film: «Blasted – Gutta vs. Aliens»

Strømmegiganten annonserer nok en ny norsk spillefilm.

forfatter
Publisert 14.05.21 - 12:31

Netflix fortsetter sin, vel gjennomtenkte, strategi med å tilby sine 200 millioner abonnenter stadig mer lokalprodusert innhold. Et smart fortrinn i strømmekrigen mot konkurrenter som blant annet Disney+, Paramount+, Prime Video og Apple TV+.

Det har ikke gått mer enn syv måneder siden Netflix lanserte sin første norske spillefilm, den ikke helt fullkomne grøsseren Kadavar. Nå annonserer strømmegiganten en ny norsk film, en såkalt sci-fi-komedie: Blasted – Gutta vs. aliens.

Les også Friskt premiss, halvveis gjennomført Netflix’ første norsk spillefilm har store ambisjoner og et fascinerende plott – men svikter dessverre på sentrale punkt.

Filmen er inspirert av det sagnomsuste UFO-fenomenet i Hessdalen i Trøndelag, og får Axel Bøyum (Heimebane) og Fredrik Skogsrud i hovedrollene. Regien står Martin Sofiedal for, og Emanuel Nordrum er manusforfatter med Bølgens Are Heidenstrøm i Miso Film som produsent.

Les også Bølgen Norsk popcorn-film, om en høyst realistisk katastrofe, får oss til å sette popcornet i halsen – av spenning!

I tillegg til Bøyum og Skogsrud bekles hovedrollene av Mathias Luppichini, André Sørum, Eirik Hallert, Evelyn R. Osazuwa og selveste Ingrid Bolsø Berdal, kjent fra HBO-serien Westworld og Flukt.

Ingrid Bolsø Berdal i «Westworld» (Foto: HBO)

Store deler av filmen er innspilt på det nedlagte industriområdet til sprengstoffprodusenten Dyno Fabrikker i Lier, Viken.

Regionalavisen Drammens Tidende rapporterte nylig fra innspillingen:

Torsdag kveld forrige uke advarte Sørøst politidistrikt på Twitter om at det ville komme en del røyk fra området til gamle Dyno industrier, på Gullaug i Lier. Dette var i forbindelse med en filminnspilling.

Drammens Tidende erfarer at det skal være innspillingen av en ny norsk science fiction-film for Netflix. Ifølge Drammens Tidendes kilder, skal filmen hete Blasted. Sofiedal har tidligere regissert flere norske kortfilmer og filmen Benjamin Falck & Dødsdolken.

Avisen har ved to anledninger møtt opp på den gamle Dyno-tomta, men ikke fått snakke med noen av de involverte. Filmen blir produsert av Miso film. Drammens Tidende har vært i kontakt med produsenten, som ikke ønsker oppmerksomhet rundt innspillingen.

Under innspillingen av «Blasted – Gutta vs. aliens» i Lier (Foto: Tore Sandberg / Drammens Tidende)

Fra Netflix’ pressemelding kan vi lese:

I Blasted – Gutta vs. aliens følger vi barndomsvennene Sebastian (Bøyum) og Mikkel (Skogsrud), som gjenforenes i forbindelse med Sebastians utdrikningslag. Mens Mikkel aldri modnet forbi tenårenes glansdager som naturbegavet laser tag-spiller, har Sebastian med årene blitt en karriereklatrende arbeidsnarkoman som benytter utdrikningslaget til å innynde seg hos en mulig kunde. Men når festen snubler inn i en invasjon fra verdensrommet, blir Mikkel og Sebastian nødt til å samarbeide som den uslåelige laser tag-duoen de en gang var, og kjempe tilbake.

Selv amerikanske Variety har omtalt den kommende norske Netflix-filmen.

Når vi leste pressemeldingen håpet vi at den pinlig dårlige tittelen var en midlertidig arbeidstittel – den gang ei… Dette kan bli skikkelig morsomt, eller, like kleint og uforløst som James Francos This Is the End.

Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?

Produsenten, Are Heidenstrøm i Miso Film Norge, uttaler:

Det er veldig spennende å produsere den første, norske sci-fi-komedien. Vi føler oss veldig privilegerte som får jobbe med Netflix, og lage en film i en såpass uortodoks sjanger. Emanuel Nordrum og Martin Sofiedal har laget en fantastisk historie, der vi endelig får klarhet i lysfenomenet i Hessdalen.

Blasted – Gutta vs. aliens lanseres globalt på Netflix en gang i løpet av 2022.

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Siste nytt fra Montana! Kevin Costner & Co saler opp hestene for nok en runde cowboy-intriger.
Men jerven var ikke død! Men Hugh Jackmans Wolverine var ikke død! I 2024 gjenoppstår helten med knivbladene, i Deadpool 3.
Endelig er Lotus tilbake! Fikk du ikke nok av arrogante, narsissistiske, hvite rike turister på Hawaii, så vender konseptet snart tilbake på skjermen.
Har "klonet" stemmen til Darth Vader ved hjelp av kunstig intelligens James Earl Jones går av med pensjon, men stemmen hans bevares ved hjelp av AI-teknologi!
Bridges i sitt ess! Jeff Bridges beviser at alder kun er et tall. Han briljerer som pensjonert superspion i miniserien basert på Perrys roman.
Fascinerende dårlig! Viaplay forsøker seg med et klønete innlegg i den betente norske ulvedebatten – og ender opp med å servere oss en fullstendig uinteressant, og uengasjerende, historie.
Følg Lyd & Bilde