TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Norsk debutfilm troner Netflix-toppen

Norsk debutregissør går rett til topps hos strømmegiganten.

forfatter
Publisert 19.03.23 - 09:41

Den norske debutregissøren Anna Gutto fikk signert selveste Juliet Binoche og Morgan Freeman til sin første spillefilm.

Netflix kjøpte konseptet – og nå troner Paradise Highway på toppen av strømmegigantens mest-sett-liste.

Filmen hadde global Netflix-premiere den 1. mars, og gikk rett til topps etter lansering; der den ble liggende i ni dager i Norden, og har siden ligget jevnt på førsteplass i New Zealand og Australia og innenfor topp fem i alle Netflix-territorier.

Morgan Freeman og Juliet Binoche, “Paradise Highway” (Foto: Netflix)

Gutto har skrevet en thrillerhistorie, sentrert rundt menneskehandel i transportbransjen med Binoche og Freeman i hovedrollene. I andre ledende roller ser vi Frank Grillo (Captain America), Cameron Monaghan, Hala Finley og Christiane Seidel (The Queen’s Gambit).

I pressemelding utdyper Gutto tilblivelsen av filmen:

Filmen er satt til Mississippi, men interessen for temaet ble vekket under oppveksten i Oslo. Jeg har ventet en stund på at filmen skulle bli tilgjengelig for et nordisk publikum. Da er det selvsagt stor stas at den topper seerlistene både i Norge og i andre deler av verden når den lanseres.

Da jeg var tenåring ble det avdekket et bordell i bygården der en venninne av meg hadde bodd. Det at sex trafficking er noe som skjer i våre egne nabolag, var noe jeg aldri klarte å gi slipp på. Nå når økningen av flyktninger fører til enda mer menneskehandel, har dessverre filmen enda større aktualitet. I Norge har ikke jenter som har blitt fraktet ulovlig inn i landet beskyttelse mot å bli utvist hvis de går til politiet. Det er nødvendigvis vanskelig å få tatt menneskehandlerne, når ofrene risikerer å bli sendt tilbake dit de kom fra hvis de vitner – steder der ofte de samme bakmennene de vitner imot fortsatt har kontrollen.

Paradise Highway Paradise Highway_1 (1) Paradise Highway_1 (1) Paradise Highway_1 (2) Paradise Highway_1 (3) Paradise Highway_1 (4) Paradise Highway
<
>
Paradise Highway (Foto: Netflix)

Juliette Binoche er full av lovord om den norske debutanten:

Jeg ble glad i Anna med en gang jeg møtte henne. Hun viste styrke, åpenhet og sårbarhet på samme tid, og hadde en omsorg for prosjektet som for et barn. Anna stolte på meg. Det ga meg vinger slik at det umulige ble mulig. Og ja, dette var hennes første film, men jeg skjønte med en gang at jeg ønsket å være med på den.

 

Filmen har høstet litt blandede anmeldelser i Norge, mens det anerkjente, amerikanske, tidsskriftet Variety lot seg imponere:

For those of you who have always wanted to see Juliette Binoche play a foul-mouthed truck driver — and you know who you are — “Paradise Highway” delivers the goods, and then some. This counterintuitive casting is actually just one of the selling points for writer-director Anna Gutto’s solid and satisfying thriller…

Les også Siste snort med gjengen Etter tre sesonger begynner både hovedkarakterene og serien å vise tretthetstegn. Men finalesesongen er vel verdt å få med seg.
Paradise Highway (Foto: Netflix)

Legg igjen en kommentar

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
Se Havfruen gjenoppstå! Nok en live spillefilm fra Walt Disneys rikholdige animasjonsskattkiste står på trappene.
And the Oscar Goes to... Ruben Östlund mottok i januar tre anerkjennende nominasjons-nikk fra Oscar-akademiet for Triangle of Sadness. I natt gikk han (og resten av Norden) slukøret hjem.
Ny dansk Netflix-thriller Netflix annonserer premieredatoen for nok en dansk originalserier.
Gratulerer med kvinndagen! Vi hyller kvinnedagen - og gir deg i den anledning noen gode tips om fabelaktige serier og filmer med knallsterke kvinner!
Nytt liv for nordiske serier! Beforeigners, Lust og Kamikaze gjenoppstår hos SkyShowtime.
Følg Lyd & Bilde