Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Netflix lanserer Spatial Audio surroundlyd til mer enn 700 filmer og serier

Men du må være Premium-abonnement for å dra nytte av godlyden.

Skrevet av / 02.02.23 - 06:00
Netflix lanserer Spatial Audio surroundlyd til mer enn 700 filmer og serier

Netflix kunngjorde onsdag at de gjør et bredt utvalg av deres filmer og serier tilgjengelig i lydformatet Spatial Audio.

Teknologien debuterte på Netflix i fjor med sesong fire av Stranger Things, men nå utvides den til mer enn 700 av de nyeste og mest sette titlene, inkludert The Watcher, Wednesday og Glass Onion: A Knives Out Mystery. Det blir imidlertid bare tilgjengelig for Premium-abonnenter.

– Denne virkelig magiske lydopplevelsen er en “game changer” for seeropplevelsen med Premium-planen, og vi er glade for å legge til denne muligheten til andre funksjoner vi allerede støtter som 4K, HDR, Dolby Atmos® og Netflix Calibrated Mode, skriver Rishu Arora, Director of Product Management hos Netflix i et blogginnlegg.

Les også Stranger Things får spatial audio Fjerde sesong av Stranger Things kommer snart til å låte enda bedre.
For å se hele listen over titler med romlig lyd, kan man søke ved å skrive “spatial audio” i søkefeltet på Netflix. (Foto: Audun Hage)

Netflix Spatial Audio: Surroundlyd med vanlige stereohøyttalere

Netflix tilbyr allerede mange filmer og serier i 4K HDR-kvalitet, og med lydformater som Dolby Surround 5.1 og Dolby Atmos. Disse lydformatene krever som kjent kompatibelt lydutstyr med opptil flere høyttalere for å komme til sin fulle rett.

Med Netflix Spatial Audio skal man kunne oppnå en mer oppslukende lydopplevelse, selv når man bare TV-ens eller PC-ens innebygde høyttalere eller tilsvarende hodetelefoner og ørepropper.

Løsningen Netflix bruker er basert på Sennheisers Ambeo-teknikk, som lager surroundlyd utav stereo lydspor. Apple har også en teknikk de kaller Spatial Audio, men der bruker man surroundlyd (F.eks Dolby Atmos) til å skape et “bevegelig” lydbilde”.

Netflix demonstrerer forskjellen på stereo og “romlig lyd”  i videoen under. Hør selv og si hva du synes!

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar for nok en runde?

En god latter forlenger livet!

Kongen brøler igjen!

De kriminelles herjinger fortsetter i Kingstown

Harry Potter-lydbøker får Dolby Atmos

Se nye trailer fra Holocaust-helvete

Hysterisk ny trailer!

Fortsatt hel-MAX?

Scroll to Top