TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Netflix lanserer remake av «Vinterviken»

Netflix er i sluttfasen med filmatiseringen av den svenske suksessromanen "Vinterviken".

Allerede i april i fjor annonserte Netflix at de (i samarbeid med SVT) ville lage en remake av den ikoniske svenske filmen Vinterviken.

Originalfilmen, basert på Mats Wahls romanen av samme navn, kom i 1996, og fortalte historien om innvandrersønnen John-John som faller hodestups for rikmannsdatteren Elisabeth. Det umake paret får en, mildt sagt, krevende start på forholdet. En slags svensk Romeo & Julie-historie her altså.

Vinterviken (Foto: Netflix)
Partyprinsen! Netflix tar et svensk skråblikk på kongefamilien – og det å være annerledes.

På grunn av koronapandemien er premieren på remaken noe utsatt, men Netflix har nå sluppet bilder og den første teaseren til nye Vinterviken.

 

Handlingen er oppdatert til vår tid, men innehar fortsatt de samme hovedelementene som romanen og originalfilmen.

John-John (Mustapha Aarab, Bjørnstad) og Elisabeth (Elsa Öhrn) vokser begge opp i Stockholm; tilsynelatende én og samme by, men i vidt forskjellige verdener. Både økonomisk, sosialt og kulturelt befinner de seg lysår fra hverandre – inntil dagen de havner i samme klasse på videregående. Parets «umulige» kjærlighet står i senter for seriens dramatikk.

Elsa Öhrn debuterer som skuespiller i Vinterviken, og er allerede av DN kåret til årets stjerneskudd i Sverige

Les også

Svenske rednecks!
Vinterviken Vinterviken Vinterviken Vinterviken Vinterviken_7
<
>
Vinterviken (Foto: Netflix)

Filmen regisseres av Alexis Almström, er skrevet av Dunja Vujovic og produsert av Teresa Alldén.

I pressemeldingen uttaler regissør, Alexis Almström:

Jag kommer aldrig att glömma när jag såg ”Vinterviken” som tonåring på 90-talet. Mycket har hänt sedan dess, inte bara på ett bra sätt. En känsla av hopplöshet blir allt vanligare bland ungdomar, oavsett bakgrund. Därför känns det fantastiskt att få dela denna hoppfulla berättelse om ett ungt kärlekspar som bryter klassbarriärer, med tittare världen över.

Alexis Almström, Teresa Alldén, Dunja Vujovic, «Vinterviken» (Foto: Netflix)

Vinterviken vil lanseres globalt på Netflix i høst, og på Sveriges Television i 2022.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.