Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Netflix lanserer remake av «Vinterviken»

Netflix er i sluttfasen med filmatiseringen av den svenske suksessromanen "Vinterviken".

Allerede i april i fjor annonserte Netflix at de (i samarbeid med SVT) ville lage en remake av den ikoniske svenske filmen Vinterviken.

Originalfilmen, basert på Mats Wahls romanen av samme navn, kom i 1996, og fortalte historien om innvandrersønnen John-John som faller hodestups for rikmannsdatteren Elisabeth. Det umake paret får en, mildt sagt, krevende start på forholdet. En slags svensk Romeo & Julie-historie her altså.

Vinterviken (Foto: Netflix)

Partyprinsen! Netflix tar et svensk skråblikk på kongefamilien – og det å være annerledes.

På grunn av koronapandemien er premieren på remaken noe utsatt, men Netflix har nå sluppet bilder og den første teaseren til nye Vinterviken.

Annonse

 

Handlingen er oppdatert til vår tid, men innehar fortsatt de samme hovedelementene som romanen og originalfilmen.

Annonse

John-John (Mustapha Aarab, Bjørnstad) og Elisabeth (Elsa Öhrn) vokser begge opp i Stockholm; tilsynelatende én og samme by, men i vidt forskjellige verdener. Både økonomisk, sosialt og kulturelt befinner de seg lysår fra hverandre – inntil dagen de havner i samme klasse på videregående. Parets «umulige» kjærlighet står i senter for seriens dramatikk.

Elsa Öhrn debuterer som skuespiller i Vinterviken, og er allerede av DN kåret til årets stjerneskudd i Sverige

Les også

Svenske rednecks!
Vinterviken Vinterviken Vinterviken Vinterviken Vinterviken_7
<
>
Vinterviken (Foto: Netflix)

Filmen regisseres av Alexis Almström, er skrevet av Dunja Vujovic og produsert av Teresa Alldén.

I pressemeldingen uttaler regissør, Alexis Almström:

Jag kommer aldrig att glömma när jag såg ”Vinterviken” som tonåring på 90-talet. Mycket har hänt sedan dess, inte bara på ett bra sätt. En känsla av hopplöshet blir allt vanligare bland ungdomar, oavsett bakgrund. Därför känns det fantastiskt att få dela denna hoppfulla berättelse om ett ungt kärlekspar som bryter klassbarriärer, med tittare världen över.

Alexis Almström, Teresa Alldén, Dunja Vujovic, «Vinterviken» (Foto: Netflix)

Vinterviken vil lanseres globalt på Netflix i høst, og på Sveriges Television i 2022.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.