TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Netflix lanserer remake av «Vinterviken»

Netflix er i sluttfasen med filmatiseringen av den svenske suksessromanen "Vinterviken".

forfatter
Publisert 14.07.21 - 11:31

Allerede i april i fjor annonserte Netflix at de (i samarbeid med SVT) ville lage en remake av den ikoniske svenske filmen Vinterviken.

Originalfilmen, basert på Mats Wahls romanen av samme navn, kom i 1996, og fortalte historien om innvandrersønnen John-John som faller hodestups for rikmannsdatteren Elisabeth. Det umake paret får en, mildt sagt, krevende start på forholdet. En slags svensk Romeo & Julie-historie her altså.

Vinterviken (Foto: Netflix)
Les også Partyprinsen! Netflix tar et svensk skråblikk på kongefamilien – og det å være annerledes.

På grunn av koronapandemien er premieren på remaken noe utsatt, men Netflix har nå sluppet bilder og den første teaseren til nye Vinterviken.

https://youtu.be/sjZNTJVMCMo

 

Handlingen er oppdatert til vår tid, men innehar fortsatt de samme hovedelementene som romanen og originalfilmen.

John-John (Mustapha Aarab, Bjørnstad) og Elisabeth (Elsa Öhrn) vokser begge opp i Stockholm; tilsynelatende én og samme by, men i vidt forskjellige verdener. Både økonomisk, sosialt og kulturelt befinner de seg lysår fra hverandre – inntil dagen de havner i samme klasse på videregående. Parets «umulige» kjærlighet står i senter for seriens dramatikk.

Elsa Öhrn debuterer som skuespiller i Vinterviken, og er allerede av DN kåret til årets stjerneskudd i Sverige

Les også Svenske rednecks! HBO tar oss med på en lite tilfredsstillende hockey-reise til Sveriges iskalde redneck-land.
Vinterviken Vinterviken Vinterviken Vinterviken Vinterviken_7
<
>
Vinterviken (Foto: Netflix)

Filmen regisseres av Alexis Almström, er skrevet av Dunja Vujovic og produsert av Teresa Alldén.

I pressemeldingen uttaler regissør, Alexis Almström:

Jag kommer aldrig att glömma när jag såg ”Vinterviken” som tonåring på 90-talet. Mycket har hänt sedan dess, inte bara på ett bra sätt. En känsla av hopplöshet blir allt vanligare bland ungdomar, oavsett bakgrund. Därför känns det fantastiskt att få dela denna hoppfulla berättelse om ett ungt kärlekspar som bryter klassbarriärer, med tittare världen över.

Alexis Almström, Teresa Alldén, Dunja Vujovic, «Vinterviken» (Foto: Netflix)

Vinterviken vil lanseres globalt på Netflix i høst, og på Sveriges Television i 2022.

Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Men Varulven var ikke død! Men Hugh Jackmans Wolverine var ikke død! I 2024 gjenoppstår helten med knivbladene, i Deadpool 3.
Endelig er Lotus tilbake! Fikk du ikke nok av arrogante, narsissistiske, hvite rike turister på Hawaii, så vender konseptet snart tilbake på skjermen.
Har "klonet" stemmen til Darth Vader ved hjelp av kunstig intelligens James Earl Jones går av med pensjon, men stemmen hans bevares ved hjelp av AI-teknologi!
Bridges i sitt ess! Jeff Bridges beviser at alder kun er et tall. Han briljerer som pensjonert superspion i miniserien basert på Perrys roman.
Fascinerende dårlig! Viaplay forsøker seg med et klønete innlegg i den betente norske ulvedebatten – og ender opp med å servere oss en fullstendig uinteressant, og uengasjerende, historie.
Mer cash fra Sverige! Netflix slipper nå den etterlengtede andresesongen av Snabba Cash!
Følg Lyd & Bilde