Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Netflix gir grønt lys for Troll 2

Tidenes nordiske filmsuksess får nå sin oppfølger hos strømmegiganten.

Skrevet av / 19.09.23 - 21:27
Netflix gir grønt lys for Troll 2

Det har kun gått knappe ti måneder siden Netflix-premieren på den norske monster-katastrofefilmen Troll; nå avslører strømmegiganten at de gir grønt lys for oppfølgeren – for en film som oppnådde et rekordstort globalt publikum.

Regissør Roar Uthaug slo igjennom med den særnorske skrekkfilmen Fritt vilt (2006). I 2015 kom så monsterhiten, katastrofefilmen Bølgen; og selv toppfolk i Hollywood sperret øynene opp.

I Troll lekte han seg med eldgamle norske folkeeventyr og mytologi som bakteppe, i det vi ble med den driftige paleontologen Nora (Ine M. Wilmann), den pertentlige stabssjefen på statsministerens kontor, Andreas, den sjarmerende macho-kapteinen Kris, samt Noras eremitt av en far, folkloristen Tobias Tidemann på vaskekte troll-jakt.

Les også Norsk røver-folklore! Katastrofefilmer med troll i hovedrollen er sjelden vare. Dog lykkes Netflix med en overraskende underholdende eventyrfilm.

Noe riktig må Uthaug & Co har gjort, for verden rundt trykket Netflix-abonnentene den norske spillefilmen til sitt bryst!

Troll (Foto: Netflix)

Så snart filmen hadde premiere begynte den å klatre på topplistene til Netflix, fra land til land. Allerede i løpet av første uken ble filmen den mest populære i blant annet i USA. Samlet sett kunne Netflix oppsummere den første premiereuken med at Troll var tidenes mest sette ikke-engelskpråklige film i løpet av sin første strømme-uke.

Troll fortsatte å slå de fleste rekorder. Totalt oppnådde filmen smått utrolige 76 millioner avspillings-timers den første uken, og toppet Netflix-listene i 87 av 89 land.

Les også Alle vil se Troll! Den norsk katastrofe-/monsterfilmen har funnet sitt globale publikum.

Etter knappe to ukers visning var Troll den mest sette ikke-engelskspråklige filmen på Netflix gjennom tidende!, med samlet 128.000.000 strømmetimer (globalt) de første 12 dagene.

Nå kommer (uunngåelig nok) oppfølgeren.

Troll (Foto: Netflix)

Manuset ble skrevet av Espen Aukan, og i hovedrollene fikk vi se vi Ine M. Wilmann, Gard B. Eidsvold, Kim Falck, Mads S. Pettersen, Anneke von der Lippe, Fridtjov Såheim og Dennis Storhøi.

Det erkenorske historien vant gehør verden rundt, i det vi ble tatt med høyt opp i Norges nasjonalromantiske fjellkjede, Dovre, der ivrige ingeniører jobbet med et nyskapende samferdselsprosjekt.

Men i det en dundrende dynamittsalve ble fyrt av, våknet det noe fra det dypeste dype inne i fjellet. På sin vei mot slottet i Oslo skapte monsteret skrekk, kaos, død og fordervelse i sine gigantiske fotspor…

Troll. COURTESY OF NETFLIX © 2022 Troll_3 Trolls Troll Troll Troll Troll
<
>
Troll (Foto: Netflix)

For dem av dere som allerede har sett filmen, så er dere klar over at det mot slutten hintes meget tydelig om en potensiell oppfølger.

Ifølge en uttalelse fra produsentene Espen Horn og Kristian Strand Sinkerud, til Variety i kveld, sier de at «Troll 2» igjen vil spinne historien rundt norske eventyrfigurer, og at filmen vil bli regisser av norske skuespillere, med Uthaug som regissør.

Innspillingen av oppfølgeren vil ta til i 2024 – med ventelig Netflix-premiere mot slutten av året.

Det skapte kontrovers tidligere i høst da den norsk filmprisen (Amanda) utestengte Troll fra konkurransen, med den (håpløst gammeldagse!) begrunnelsen av at den ikke var en kinofilm…

Troll (Foto: Netflix)

I forbindelse med annonseringen av oppfølgerfilmen, uttaler Uthaug til NRK:

Det som er veldig gøy å sjå er at vi kan lage ein liten, i internasjonal samanheng, norsk film, som kan nå ut så breitt.

Eg trur vi alle hadde det veldig gøy med å lage den første filmen, og alle ville halde fram med det eventyret. Nokre av dei største favorittfilmane mine er oppfølgjarar.

Eg kan ikkje gi bort for mykje, men det kjem til å vere basert på både norsk folklore og eventyr, og også norsk historie. Eg har ikkje lyst til å avsløre for mykje endå, men vi skal nok nokre andre [nye] stader i landet òg.

Troll (Foto: Netflix)

Men tanke på plottet , sier regissøren:

Det einaste eg kan er vel å sitere ein karakter i den første filmen: «Det er nokon som alltid har visst.»

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se nye trailer fra Holocaust-helvete

Hysterisk ny trailer!

Fortsatt hel-MAX?

Slik fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it...

Prisvinnende kjærlighetsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsetter

Vil tilbake i sadelen!

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Lyd & Bilde
Scroll to Top