TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!
Nyhet

Netflix byr opp til norske Troll – se trailer

Netflix lover mer nordisk folklore til høsten.

forfatter
Publisert 12.06.22 - 00:01

Denne uken går den årlige «Geeked Week»-konferansen av stabelen. En virtuell event der Netflix får vist frem høydepunkter fra sine kommende serier og filmer, til entusiastiske fans verden rundt.

En av teaser-trailerne som vakte størst begeistring var for den kommende norske filmen Troll.

Roar Uthaug er regissør for denne eventyrgrøsseren, som tar for seg historien om et eldgammelt troll som blir vekket til live i dypet av Norges høyeste fjell, Dovrefjell. På sin vei mot Oslo bringer det kaos, død og fordervelse. En broget gjeng antihelter må stoppe det urnorske monsteret!

 

Uthaug ble kjent via den norske, independent, skrekkfilmen Fritt vilt (2006), samt katastrofefilmen Bølgen; og oppnådde internasjonal anerkjennelse da han gikk i kompaniskap med Alicia Vikander i relanseringen av Tom Raider.

Les også Tomb Raider Noen filmserier fortjener definitivt ikke en reboot – Tomb Raider er ikke blant dem.

Hovedrollene bekles av Ine Marie Wilmann (Exit), Kim Falck, Mads S. Pettersen og veteranen Gard B. Eidsvoll (Velkommen til Utmark), mens manusforfatter er Espen Aukan.

Skal vi dømme ut i fra suksessen til lavbudsjettfilmen Trolljegeren (2010), så bør norsk Troll-folklore ha et vanvittig stort publikumspotensial.

Troll får global premiere på Netflix i løpet av høsten i år.

Troll 2 Troll 3
<
>
Troll (Foto: Netflix)
Les også Nå blir det reklame på Netflix! Etter en mer enn halvering av aksjekursen, og nedgang i antall abonnenter, tar Netflix grep.
Annonse
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den sterkeste sesongen! Med tredje runde av komisosialdramaet Pørni, leverer Steenstrup sin sterkeste sesong.
Norsk røver-folklore! Katastrofefilmer med troll i hovedrollen er sjelden vare. Dog lykkes Netflix med en overraskende underholdende eventyrfilm.
Grønt lys! HBO Max har nettopp gitt Mike White klarsignal for en tredjesesong av det dekadente rikmannsdramaet.
Nytt fra Pixar! Kunstnerne i Disney/Pixar er på trappene med en ny animasjonsfilm. Nå er den første teaseren sluppet.
Huawei: Slik unngår du HBO's blokkering Huawei bekrefter problemer med streamingtjeneste, men foreslår en løsning.
Ny "Yellowstone"-serie! I januar kommer Taylor Sheridan med nok en prequel-serie til Yellowstone. Nå er den første teaseren her.
Følg Lyd & Bilde