Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Nedtellingen har begynt til Ringenes Herre – Maktens Ringer

Om kun 12 dager kan du strømme tidenes dyreste TV-serie.

Skrevet av / 21.08.22 - 10:01
Nedtellingen har begynt til Ringenes Herre – Maktens Ringer

Det ligger an til en heftig høst på strømmefronten.

Allerede på mandag kan du se den knallgode oppfølgerserien til Game of Thrones, House of the Dragon, på HBO Max – og om under to uker kommer Prime Video med den meget etterlengtede, og særs påkostede, Ringenes Herre-serien «The Lord of the Rings – The Rings of Power» (eller: «Ringenes Herre – Maktens Ringer»).

 

Serien baserer seg på bøkene til J.R.R. Tolkiens (1892-1973), som blant annet skrev fantasyromanene:

  • The Fellowship of the Ring (1954)
  • The Two Towers (1954)
  • The Return of the King (1955)

Alle tre aldeles fortreffelig filmatisert av kiwien Peter Jackson i perioden 2001-2003.

Les også The Lord of the Rings Trilogy Extended Edition I april i år kom den etterlengtede Blu-ray-utgivelsen av Peter Jacksons massive eventyrsaga om Frodo og hans vei til Mordor for å tilintetgjøre ”den kostelige”.

Om du er av den oppfatning at spillefilmene ikke var lange nok (11:22 t. i forlenget utgave), så kan du for alvor se frem til serien.

Prime Video bekreftet nå at de første TO episodene får premiere den 2. september. De resterende episodene vil følge en ukentlig utrulling, med én episode i uken. Episodene slippes globalt på samme tidspunkt, slik at alle fans kan oppleve dem samtidig.

Den åttende episoden, finalen i sesong 1, blir tilgjengelig den 14. oktober.

  • Tidspunkt uke 1: Klokken 03:00 fredag 2. september
  • Tidspunkt uke 2 og utover: Klokken 06:00, fredager

Lyd & Bilde vil den 30. august være tilstede, i London, på verdenspremieren for serien – og vil snart komme med vår anmeldelse av tidenes dyreste serieproduksjon.

Ringenes Herre Maktens Ringer 1
Ringenes Herre – Maktens Ringer (Foto: Prime Video)

Den nye serien er dog ikke en gjeninnspilling av Peter Jacksons velkjente trilogi, i stedet finner handlingen sted i Midgards såkalte second age, som i Tolkiens univers er flere tusen år før hendelsene i bøkene Hobbiten og Ringenes Herre. 

Ifølge pressemelding vil serien:

…følge et ensemble av både velkjente og nye figurer, som konfronterer ondskapens lenge fryktede gjenoppstandelse i Midgard (…) og ta seerne tilbake til en epoke der stormakter ble smidd, kongedømmer reiste seg til ære og falt i ruiner, usannsynlige helter ble testet, håp hang i en tynn tråd, og en av de største skurkene som noen gang strømmet fra J.R.R. Tolkiens penn truet med å dekke hele verdenen i mørke.

Den nye serien vil være en av de dyreste som noen gang har blitt produsert. Ifølge The Verge har første sesong kostet rundt $ 465 millioner, som tilsvarer ca. 4,56 milliarder norske kroner! I tillegg har Amazon punget ut ca. 2,2 milliarder til Tolkiens etterkommere, for TV-rettighetene til Ringenes Herre-universet; da er det kjekt at hovedaksjonæren har dype lommer.

Les også Dragens tidsalder HBO Max satser stort på at prequel-serien til Game of Thrones skal løfte strømmetjenesten til gamle høyder. Det tror vi den vil!

Innspillingen har primært funnet sted på New Zealand, og Amazon lover at det vil bli flere sesonger. Serieskapere er Patrick McKay og John D. Payne.

Blant skuespillerne vi får se i Amazons storsatsning er Cynthia Addai-Robinson, Robert Aramayo, Owain Arthur, Maxim Baldry, Nazanin Boniadi, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Charles Edwards, Trystan Gravelle, Sir Lenny Henry, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Lloyd Owen, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Leon Wadham, Benjamin Walker, Daniel Weyman og Sara Zwangobani.

Ringenes Herre Maktens Ringer 6
Ringenes Herre – Maktens Ringer (Foto: Prime Video)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hysterisk ny trailer!

Fortsatt hel-MAX?

Slik fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it...

Prisvinnende kjærlighetsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsetter

Vil tilbake i sadelen!

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Lyd & Bilde
Scroll to Top