Nyhet

Leonardo DiCaprio skal lage amerikansk versjon av «Et glass til»

Den blodferske danske Oscar-vinneren får snart en engelskspråklig remake.

Skrevet av / 27.04.21 - 08:55
Leonardo DiCaprio skal lage amerikansk versjon av «Et glass til»

Natt til mandag vant den danske filmen Et glass til (Druk) Oscar for «Årets beste fremmedspråklige film».

Det koronavennlige Oscar-showet fikk forøvrig helt katastrofale seertall, der det for første gang i historien var under 10 millioner amerikanere som benket seg foran TV-skjermene for å se Hollywood-stjernene hylle hverandre.

Les også Dansk Oscar-fest! Dansk festaften i Hollywood i natt!

Det gikk uansett et knapt døgn etter at takketalene var avsluttet, og den røde løperen rullet sammen, innen produksjonsselskapet (Appian Way) til ingen ringere enn Leonardo DiCaprio hadde kapret seg rettighetene til å lage en amerikansk versjon av Druk.

Druk er et virkelig skandinavisk prosjekt.

Regissert av danske Thomas Vinterberg, med et manus basert på teorien til den norske psykiateren Finn Skårderud, og med danske Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang, Lars Ranthe og svensk-norske Maria Bonnevie i hovedrollene. Norske Sturla Brandth Grøvlen er filmens fotograf mens klippingen står norske Anne Østerud for.

Den norske psykiateren Finn Skårderud lanserte en noget kontroversiell teori for ca. 20 år siden: Mennesket er rett og slett født med rundt minus 0,5 i promille (!). Med andre ord, først etter to glass øl/vin er du «normal», sjelen i harmoni og kroppen «i vater».

Vinterberg, lot seg fascinere av denne teorien, og skrev et manus rundt konseptet. Resultatet ble filmen Et glass til (Druk)

Martin (Mads Mikkelsen) er historielærer på videregående skole, men om han nærmest har mistet «piffen» på hjemmebane, så har all inspirasjon, entusiasme, engasjement og livsglede forlatt hans arbeidsliv. Det går så langt at klassen i fellesskap, med foreldrene på slep, innkaller til møte der de forlanger at han «tar seg sammen».

Under 40-års dagen til kollega Nikolaj (Magnus Millang) blir de fire svirebrødrene enige om å utforske Skårderuds teori, og gjennomføre det som et studium med påfølgende loggføring og notater. Lærerkollegaene Tommy (Thomas Bo Larsen) og Peter (Lars Ranthe), nøler ikke med å kaste seg inn i prosjektet.

Les også Alkoholens gleder og forbannelse Thomas Vinterberg gir et høyst fascinerende innblikk i oss skandinavers kompliserte forhold til alkohol.

På engelsk blir tittelen på filmen «Another Round», og det er ventet at DiCaprio selv vil spille hovedrollen som Martin.

En solid beruset DiCaprio i «The Wolf of Wall Street» (Foto: Warner Bros.)

Thomas Vinterberg og Tobias Lindholm (som skrev filmmanuset sammen) vil begge fungere som utøvende produsenter på den amerikanske nyinnspillingen av filmen.

Det var åpenbart stor rift om å sikre seg rettighetene til en engelskspråklig versjon av Et glass til (Druk), der både DiCaprios produksjonsselskap («Appian Way»), «Studiocanal», samt Jake Gyllenhaals «Nine Stories» og Universal Pictures var med på budrundene.

Nå er det Leonardo DiCaprio som kan smile bredest, og skåle for «en runde til».

Da blir det, etter hvert, en runde til for «Druk», med stjernen Leonardo DiCaprio i hovedrollen; her fra en scene i «The Wolf of Wall Street» (Foto: Warner Bros.)
Les også The Wolf of Wall Street Mesterregissøren Martin Scorsese viser seg fra sin aller beste side med tolkningen av storsvindleren Jordan Belforts memoarer om hans utsvevende liv på nittitallet med fråtsing i damer, dop og penger. Det er tidvis langt, men du verden for en underholdende, fascinerende og imponerende film.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gentlemanstyven vender tilbake

Se trailer – True Detective, sesong 4

Premiere på kodenavn: Annika

Se Kåre Conradi sløye laks!

Tilbake til filmstudioene?

«IMAX-Barbie» har premiere i dag

Scroll to Top