TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Korona legger «Kampen om Narvik» på is

De nye, innskjerpede, koronarestriksjonene i Norge gjør at Nordisk Film nå tar grep.

forfatter
Publisert 09.12.21 - 10:13

At de to siste korona-årene nærmest har vært et sammenhengende mareritt for kulturbransjen er viden kjent – men etter at Norge gjenåpnet den 25. september, og folk igjen strømmet til kinoene (som No Time to Die), teatrene og konserter så trakk bransjen et lettelsens sukk. For tidlig skulle det vise seg…

Les også Lenge til Top Gun II... Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.

På tirsdag morgen mottok vi invitasjon til pressevisning av Kampen om Narvik , tirsdag kveld stengte tospannet Støre/Kjerkol Norge ned igjen – i dag kommer kontrabeskjed fra Nordisk Film.

Kampen om Narvik (Foto: Nordisk Film)

På grunn av de nye koronarestriksjonene (som trådte i kraft ved midnatt) har filmselskapet avlyst alle pressevisninger, og (inntil videre) lagt premieren (1. juledag) på is. I pressemeldingen begrunner de avgjørelsen slik:

På grunn av økende smittetrykk og usikkerhet knyttet til Omikron har vi med tungt hjerte besluttet å avlyse samtlige førpremierer på Kampen om Narvik. Dette gjelder også den planlagte verdenspremieren i Narvik førstkommende lørdag og festpremieren i Oslo 17. desember.

Vi avventer et svar fra regjeringen og Kulturdepartementet angående en stimuleringsordning for kulturlivet, som er strengt nødvendig for filmens lansering. Derfor har vi ennå ikke fattet en avgjørelse om den ordinære norgespremieren 25. desember.

Vi har jobbet utrettelig de siste ukene for å finne en løsning, og det er med tungt hjerte at vi må konstatere at filmens fremtid igjen er usikker. Vi jobber målrettet mot myndighetene for å få på plass en løsning slik at vi kan få vise denne sterke underkommuniserte historien til flest mulig, så snart som mulig.

Les også Korona: Kinoenes nådestøt? Lockdown i USA gir oss et stakkarslig kinotilbud.

Den nye norske storfilmen, om det intense slaget om Narvik, mot tyskerne under andre verdenskrig (9. april-8. juni 1940), har virkelig hatt en særs trang fødsel. Innspillingen startet like før Norge stengte helt ned (12. mars 2020), og har siden fått utsatt premieren gang på gang.

Nå var endelig premieredatoen satt til 1. juledag.

Kampen om Narvik_3 Kampen om Narvik_6 Kampen om Narvik_5 Kampen om Narvik_2
<
>
Kampen om Narvik (Foto: Nordisk Film)

Regien er ved Erik Skjoldbjærg, med Carl Martin Eggesbø, Kristine Hartgen, Stig Henrik Hoff, Kari Bremnes, Emil Johnsen, Mathilde Cuhra, Henrik Mestad, Torfinn Nag, Holger Handtke, Christoph Bach, Ollie Campbell i sentrale roller.

Om det blir kinopremiere den 25. desember er per dags dato usikkert, men med utviklingen i antall smittede og nye innleggelser, så ville ikke vi logget oss inn for å kjøpe kinobilletter akkurat nå…

Det er liten tvil om at Nordisk Film, med dagens pressemelding legger (bevisst) press på Regjeringen og Kulturdepartementet.

Les også Ut med et smell! Etter fem filmer takker Daniel Craig av som agent 007 – og for en spektakulær exit han leverer.
Kampen om Narvik_7 Kampen om Narvik_8
<
>
Kampen om Narvik (Foto: Nordisk Film)
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Vinner hun kronprinsens hjerte? Netflix slipper trailer til prermiereklar norsk spillefilm.
Dramaet som engasjerte hele verden! En høydramatisk historie fra virkelighetene – men Howard får aldri hevet temperaturen til kokepunktet.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vei fra Disney+. Se den første fulle traileren her.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene leverer sitt svar på heseblesende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Sveitsisk splatterfilm tester ny crowdfunding-model Mad Heidi er finansieret avfans, som får del i overskuddet hvis filmen blir en suksess.
Nå kan du strømme Game of Thrones i 4K-kvalitet *OPPDATERT* 4K-versjonene av Game of Thrones sesong 1-8 er nå tilgjengelig på HBO Max.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend