TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Korona legger «Kampen om Narvik» på is

De nye, innskjerpede, koronarestriksjonene i Norge gjør at Nordisk Film nå tar grep.

At de to siste korona-årene nærmest har vært et sammenhengende mareritt for kulturbransjen er viden kjent – men etter at Norge gjenåpnet den 25. september, og folk igjen strømmet til kinoene (som No Time to Die), teatrene og konserter så trakk bransjen et lettelsens sukk. For tidlig skulle det vise seg…

Lenge til Top Gun II... Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.

På tirsdag morgen mottok vi invitasjon til pressevisning av Kampen om Narvik , tirsdag kveld stengte tospannet Støre/Kjerkol Norge ned igjen – i dag kommer kontrabeskjed fra Nordisk Film.

Kampen om Narvik (Foto: Nordisk Film)

På grunn av de nye koronarestriksjonene (som trådte i kraft ved midnatt) har filmselskapet avlyst alle pressevisninger, og (inntil videre) lagt premieren (1. juledag) på is. I pressemeldingen begrunner de avgjørelsen slik:

På grunn av økende smittetrykk og usikkerhet knyttet til Omikron har vi med tungt hjerte besluttet å avlyse samtlige førpremierer på Kampen om Narvik. Dette gjelder også den planlagte verdenspremieren i Narvik førstkommende lørdag og festpremieren i Oslo 17. desember.

Vi avventer et svar fra regjeringen og Kulturdepartementet angående en stimuleringsordning for kulturlivet, som er strengt nødvendig for filmens lansering. Derfor har vi ennå ikke fattet en avgjørelse om den ordinære norgespremieren 25. desember.

Vi har jobbet utrettelig de siste ukene for å finne en løsning, og det er med tungt hjerte at vi må konstatere at filmens fremtid igjen er usikker. Vi jobber målrettet mot myndighetene for å få på plass en løsning slik at vi kan få vise denne sterke underkommuniserte historien til flest mulig, så snart som mulig.

Den nye norske storfilmen, om det intense slaget om Narvik, mot tyskerne under andre verdenskrig (9. april-8. juni 1940), har virkelig hatt en særs trang fødsel. Innspillingen startet like før Norge stengte helt ned (12. mars 2020), og har siden fått utsatt premieren gang på gang.

Nå var endelig premieredatoen satt til 1. juledag.

Kampen om Narvik_3 Kampen om Narvik_6 Kampen om Narvik_5 Kampen om Narvik_2
<
>
Kampen om Narvik (Foto: Nordisk Film)

Regien er ved Erik Skjoldbjærg, med Carl Martin Eggesbø, Kristine Hartgen, Stig Henrik Hoff, Kari Bremnes, Emil Johnsen, Mathilde Cuhra, Henrik Mestad, Torfinn Nag, Holger Handtke, Christoph Bach, Ollie Campbell i sentrale roller.

Om det blir kinopremiere den 25. desember er per dags dato usikkert, men med utviklingen i antall smittede og nye innleggelser, så ville ikke vi logget oss inn for å kjøpe kinobilletter akkurat nå…

Det er liten tvil om at Nordisk Film, med dagens pressemelding legger (bevisst) press på Regjeringen og Kulturdepartementet.

Les også

Ut med et smell!
Kampen om Narvik_7 Kampen om Narvik_8
<
>
Kampen om Narvik (Foto: Nordisk Film)

Legg igjen en kommentar

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Lyd & Bilde