Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Irma Vep slippes som serie på HBO Max til sommeren

Oscarvinneren Alicia Vikander får hovedrollen i ny dramaserie på HBO Max.

Skrevet av / 28.04.22 - 10:31
Irma Vep slippes som serie på HBO Max til sommeren

Nordens fremste, kvinnelige, filmstjerne, den svenske yndlingen Alicia Vikander kommer til sommeren i en ny originalserie fra HBO Max.

Vikander har spilt i store internasjonale toppfilmer som blant annet Ex Machina, The Man From U.N.C.L.E., Den danske piken (som hun, vel fortjent, vant Oscar for!), Jason Bourne, The Light Between Oceans (hvor hun traff sin nåværende kjæreste, Michael Fassbender), Tulip Fever, Tomb Raider og The Green Knight.

Les også Den danske piken Tidsriktig historisk drama tar opp dagsaktuell tematikk.

I den nye dramaserien Irma Vep får vi se Vikander i hovedrollen som Mira. Serien er skapt, skrevet og regissert av Emmy-nominerte Olivier Assayas (Carlos); og baserer seg på franskmannens egen film fra 1996.

Irma Vep 2
Alicia Vikander, «Irma Vep» (Foto: HBO Max)
Les også Ex Machina Kan virkelig en maskin tenke på egenhånd, og ha menneskelige følelser? Hvordan vil i så fall dette påvirke menneskets posisjon? Bli med på en fascinerende tanke-tripp!

Fra pressemeldingen kan vi lese følgende om handlingen:

Mira (Alicia Vikander) er en amerikansk filmstjerne som har blitt desillusjonert av karrieren og et nylig samlivsbrudd. Hun reiser til Frankrike for å spille Irma Vep i en nyinnspilling av den franske stumfilmklassikeren Les Vampires. Etter hvert sliter hun med å se forskjellene mellom henne selv og karakteren hun spiller, og linjene mellom disse begynner å viskes ut og smelte sammen. Irma Vep utspiller seg som en skremmende krimthriller som utforsker den usikre grensen mellom fiksjon og virkelighet, kunst og autentisitet.

Irma Vep 3
Irma Vep (Foto: HBO Max)

I tillegg til Vikander har følgende ledende roller i serien: Vincent Macaigne som René Vidal, Jeanne Balibar som Zoe, Devon Ross som Regina, Lars Eidinger som Gottfried, Vincent Lacoste som Edmond Lagrange, Nora Hamzawi som Carla, Adria Arjona som Laurie, Carrie Brownstein som Zelda, Tom Sturridge som Eamonn, Byron Bowers som Herman, Fala Chen som Cynthia Keng, Hippolyte Girardot som Robert Danjou, Alex Descas som Gregory Desormeaux og Antoine Reinartz som Jeremie.

Utøvende produsenter er Olivier Assayas, Alicia Vikander, Sylvie Barthet, Daniel Delume, Ravi Nandan, Hallie Sekoff, Kevin Turen, Stuart Manashil, Sam Levinson og Ashley Levinson.

Irma Vep vil bestå av 8 timelange episoder, og får global premiere på HBO Max den 7. juni.

I 2016 tok Alicia Vikander hjem en Oscar for beste kvinnelige birolle, for innsatsen i «Den danske piken» (Foto: Oscars.org)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fortsatt hel-MAX?

Slik fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it...

Prisvinnende kjærlighetsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsetter

Vil tilbake i sadelen!

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende høydepunkter på Netflix!

Lyd & Bilde
Scroll to Top