Nyhet

IBC 2023: Samsung lanserer The Wall for Virtual Production

Samsung lanserer gigantisk videovegg til filmproduksjon.

Skrevet av / 17.09.23 - 10:00
IBC 2023: Samsung lanserer The Wall for Virtual Production

Samsung har allerede vakt oppsikt med sine MicroLED-skjermer, og nå er de klare med to nye modeller beregnet på profesjonelle filmproduksjoner. De nye skjermene går under navnet The Wall for Virtual Production og vises på IBC 2023 i Amsterdam fra 15. til 18. september.

«The Wall for Virtual Production åpner døren til et ubegrenset potensial for filmskapere, produsenter og studioer ved å forsterke digitale effekter, samtidig som det gjør virtuelt innhold enklere, raskere og mer kostnadseffektivt,» sier Hoon Chung, Executive Vice President for Visual Display Business hos Samsung Electronics.

(Foto: Samsung)
Les også Samsung MicroLED: TV i millionklassen Bare se, ikke røre: Det er ikke alle forunt å eie en MicroLED-TV, men nå kan du i alle fall se den på nært hold hos Elkjøp.

Laget for virtuelle produksjoner og filmsett

Denne typen enorme, buede videovegger blir stadig mer utbredte innen film- og TV-produksjon, som et moderne alternativ til tradisjonelle green screen bakgrunner. De gir uante, fleksible muligheter innen historiefortelling, action og spesialeffekter. Studioer kan bruke LED-veggene til å lage virtuelt innhold og bakgrunner under opptak, som integreres med CGI og spesialeffekter i realtid.

Samsung The Wall for Virtual Production leveres i to versjoner, P1.68 og P2.1, som kan krummes opp til en radius på 5800R, noe som skaper et mer realistisk synsfelt.

For å ivareta jevn fargegjengivelse over hele skjermarealet, kommer skjermmodulene med 3D-oppslagstabeller (LUT) for fargekorrigering, HDR-fargebehandlingog fargejustering mellom individuelle moduler. Skjermene har 20-bits prosessering for å presentere nøyaktige farger og en presis, lineær gråskala.

The Wall for Virtual Production er nå tilgjengelige globalt, inkludert Europa. Vil du vite prisen må du nok ringe Samsung, men vi tipper det lønner seg å ha finansieringen i orden, og et filmstudio i ryggen!

Les også 400 tommer! Noen større? Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mer norske Troll fra Netflix

Renner returnerer!

Mer serienytt fra Yellowstone-skaperen.

Denne får du ikke plass til i stua

Siste dans med gjengen

Strømme-grøss

Scroll to Top