TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

I kveld kommer Kongen hjem til deg!

Nå kan du strømme filmen om den legendariske King of Rock 'n' Roll, Elvis Presley.

forfatter
Publisert 02.09.22 - 09:01

I slutten av juni lanserte Warner Bros. den nyeste filmen fra den australske, noget eksentriske, og sterkt visuelle regissøren, Baz Luhrmann: Elvis.

Luhrmann står bak storfilmer som Romeo & Juliet, Moulin Rouge, Australia og The Great Gatsby. Med Elvis får vi hans versjon av livet til tidenes største rockestjerne: The King / ELVIS Aaron Presley.

Om du ikke lar deg fenge av orker, troll, alver og trollmenn (Ringenes Herre: Maktens Ringer, sesong 1), så kan du i kveld i stedet benke deg foran TV-en og strømme Elvis fra HOB Max.

 

Elvis Presley ble født i Tupelo, Mississippi i 1935. Allerede i 1977 (kun 42 år gammel) takket Kongen for seg, da han døde under tragiske omstendigheter på sitt elskede Graceland.

Etter gjennombruddet i 1956, frem til sin død endret han musikkindustrien fundamentalt og solgte flere album enn noen andre har gjort.

Samtidig la han grunnlaget for de store konsertene, som dagens artister i stor grad lever av. På toppen av det hele, i tillegg til musikken, var Elvis et populærkulturelt fenomen, som opplevde en persondyrkelse og kjendisstatus helt uten historisk sidestykke.

Elvis 3
Elvis (Foto: Warner Bros.)

Elvis er så visst ikke den første filmen om The King, men med Luhrmann bak roret har vi store forventninger til filmen.

Hovedrollen bekles av Austin Butler (Once Upon a Time… in Hollywood), mens filmstjernen Tom Hanks har kastet seg over oppgaven med å portrettere den legendariske manageren til Elvis, oberst Tom Parker.

Les også Spesialeffekt-bonanza! Kan tidenes, desidert, dyreste TV-serie virkelig innfri de enorme forventningene?
Ringenes Herre Maktens Ringer 1 1 1

Historien om Elvis (Butler) fortelles her med utgangspunkt i hans kompliserte forhold til sin manager, Colonel Tom Parker (Hanks). Filmen dykker ned i den komplekse dynamikken dem imellom, som strekker seg over et 20 år langt forhold, fra starten av Presleys karriere og gryende berømmelse til hans uovertrufne stjernestatus som et verdensberømt ikon. Med på reisen er Priscilla Presley (Olivia DeJonge), en av de mest innflytelsesrike personene i Elvis sitt liv.

Elvis 1 Elvis 4 Elvis 2
<
>
Elvis (Foto: HBO Max)

I hovedrollene, i tillegg til Butler, Hanks og DeJonge, ser vi teaterskuespillerinnen Helen Thomson som Elvis sin mor, Gladys, og Richard Roxburgh som Elvis’ far, Vernon.

Luke Bracey har rollen som Jerry Schilling, Natasha Bassett som Dixie Locke, David Wenham som Hank Snow, Kelvin Harrison Jr. som B.B. King, Xavier Samuel som Scotty Moore, og Kodi Smit-McPhee som Jimmie Rodgers Snow.

Les også Nå er musen størst av dem alle! Det tok Mike Mus & Co kun to og et halvt år å vippe Netflix ned fra strømmetronen.
Steamboat Willie Disney
Elvis poster
Elvis (Foto: HBO Max)

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Siste nytt fra Montana! Kevin Costner & Co saler opp hestene for nok en runde cowboy-intriger.
Men jerven var ikke død! Men Hugh Jackmans Wolverine var ikke død! I 2024 gjenoppstår helten med knivbladene, i Deadpool 3.
Endelig er Lotus tilbake! Fikk du ikke nok av arrogante, narsissistiske, hvite rike turister på Hawaii, så vender konseptet snart tilbake på skjermen.
Har "klonet" stemmen til Darth Vader ved hjelp av kunstig intelligens James Earl Jones går av med pensjon, men stemmen hans bevares ved hjelp av AI-teknologi!
Bridges i sitt ess! Jeff Bridges beviser at alder kun er et tall. Han briljerer som pensjonert superspion i miniserien basert på Perrys roman.
Fascinerende dårlig! Viaplay forsøker seg med et klønete innlegg i den betente norske ulvedebatten – og ender opp med å servere oss en fullstendig uinteressant, og uengasjerende, historie.
Følg Lyd & Bilde