Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

I kveld kommer Kongen hjem til deg!

Nå kan du strømme filmen om den legendariske King of Rock 'n' Roll, Elvis Presley.

Skrevet av / 02.09.22 - 09:01
I kveld kommer Kongen hjem til deg!

I slutten av juni lanserte Warner Bros. den nyeste filmen fra den australske, noget eksentriske, og sterkt visuelle regissøren, Baz Luhrmann: Elvis.

Luhrmann står bak storfilmer som Romeo & Juliet, Moulin Rouge, Australia og The Great Gatsby. Med Elvis får vi hans versjon av livet til tidenes største rockestjerne: The King / ELVIS Aaron Presley.

Om du ikke lar deg fenge av orker, troll, alver og trollmenn (Ringenes Herre: Maktens Ringer, sesong 1), så kan du i kveld i stedet benke deg foran TV-en og strømme Elvis fra HOB Max.

 

Elvis Presley ble født i Tupelo, Mississippi i 1935. Allerede i 1977 (kun 42 år gammel) takket Kongen for seg, da han døde under tragiske omstendigheter på sitt elskede Graceland.

Etter gjennombruddet i 1956, frem til sin død endret han musikkindustrien fundamentalt og solgte flere album enn noen andre har gjort.

Samtidig la han grunnlaget for de store konsertene, som dagens artister i stor grad lever av. På toppen av det hele, i tillegg til musikken, var Elvis et populærkulturelt fenomen, som opplevde en persondyrkelse og kjendisstatus helt uten historisk sidestykke.

Elvis 3
Elvis (Foto: Warner Bros.)

Elvis er så visst ikke den første filmen om The King, men med Luhrmann bak roret har vi store forventninger til filmen.

Hovedrollen bekles av Austin Butler (Once Upon a Time… in Hollywood), mens filmstjernen Tom Hanks har kastet seg over oppgaven med å portrettere den legendariske manageren til Elvis, oberst Tom Parker.

Les også Spesialeffekt-bonanza! Kan tidenes, desidert, dyreste TV-serie virkelig innfri de enorme forventningene?

Historien om Elvis (Butler) fortelles her med utgangspunkt i hans kompliserte forhold til sin manager, Colonel Tom Parker (Hanks). Filmen dykker ned i den komplekse dynamikken dem imellom, som strekker seg over et 20 år langt forhold, fra starten av Presleys karriere og gryende berømmelse til hans uovertrufne stjernestatus som et verdensberømt ikon. Med på reisen er Priscilla Presley (Olivia DeJonge), en av de mest innflytelsesrike personene i Elvis sitt liv.

Elvis 1 Elvis 4 Elvis 2
<
>
Elvis (Foto: HBO Max)

I hovedrollene, i tillegg til Butler, Hanks og DeJonge, ser vi teaterskuespillerinnen Helen Thomson som Elvis sin mor, Gladys, og Richard Roxburgh som Elvis’ far, Vernon.

Luke Bracey har rollen som Jerry Schilling, Natasha Bassett som Dixie Locke, David Wenham som Hank Snow, Kelvin Harrison Jr. som B.B. King, Xavier Samuel som Scotty Moore, og Kodi Smit-McPhee som Jimmie Rodgers Snow.

Les også Nå er musen størst av dem alle! Det tok Mike Mus & Co kun to og et halvt år å vippe Netflix ned fra strømmetronen.
Elvis poster
Elvis (Foto: HBO Max)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top