Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

I høst er Joaquin Phoenix Napoleon – se traileren nå

Når høstmørket senker seg, gjenforenes to filmikoner - for igjen å skape magi på lerretet.

Skrevet av / 11.07.23 - 10:35
I høst er Joaquin Phoenix Napoleon – se traileren nå

Med taglinen: “He Came from Nothing. He Conquered Everything” har Sony/Columbia og Apple TV+ startet innsalget av noe som ser ut til å bli en av tidenes heftigste historiske filmopplevelser: NAPOLEON.

For 23 år siden serverte regissørlegenden Sir Ridley Scott (Alien, Prometheus, Blade Runner) oss en av vår tids beste actiondramafilmer, Gladiator.

Med Russell Crowe i hovedrollen, og en intens Joaquin Phoenix som Cæsar, gjenskapte han det episke Romerriket ned til minste detalj, helt til du kjente svettlukten og støvet i munnen fra den skitne kjelleren i fryktingytende Colosseum.

Les også Klassiker i ny drakt Endelig slippes en av de mest etterlengtede 4K-releasene.

I tillegg til storslagne kampscener og et fascinerende historisk drama, fikk vi et dypt mellommenneskelig drama med karakterer vi trodde på – og brydde oss om. Phoenix var formidabel som den smått forsmådde sønnen som ikke fikk sin fars anerkjennelse; og endte opp med å ta livet av ham.

I høst gjenforenes Scott og Joaquin Phoenix. I Napoleon gestalter Phoenix hovedrollen som mektige Napoleon Bonaparte (1769-1821).

Nå er den heftige traileren her:

 

I tillegg til Phoenix, får vi se Vanessa Kirby (Mission: Impossible) som keiserinne Joséphine, Ludivine Sagnier (Lupin), Cathrine Walker (som Marie-Antoinette), Ben Miles (The Crown), Matthew Needham, Ian McNeice, Paul Rhys og Youssef Kerkour i ledende roller.

Manuskriptet er ført i pennen av David Scarpa, som også stod bak Scotts All The Money in the World (2018).

Napoleon_3 Napoleon_5 Napoleon_4
<
>
Napoleon (Foto: Sony/Columbia / Apple TV+)

Filmen vil følge det franske militærgeniets reise til maktens tinde (som kulminerte med at han kronet seg selv (!) til Keiser i 1804), via hans flyktige forhold til sin kone, keiserinne Joséphine.

Det mellommenneskelige dramaet vil selvsagt “krydres” med storslagne slag, til lands og vanns; som vil fremheve Napoleons hensynsløse ambisjoner og unike sinn som militær strateg.

Les også All the Money in the World Sir Ridley Scott serverer oss nok en dose filmkunst i det han tar for seg livet til tidenes rikeste person, og kidnappingen av hans barnebarn.

Skal vi dømme ut ifra traileren, har vi virkelig noe å se frem til. Som sedvanlig med Scott ser det visuelt overveldende ut, og Phoenix gnistrer som den legendariske, iskaldt kalkulerende keiseren som stod bak kriger (1803-1815) som rystet, og formet, hele dagens Europa.

Napoleon (Foto: Sony/Columbia / Apple TV+)

Filmen er en samproduksjon mellom Sony/Columbia og Apple TV+, men vil slippes eksklusivt på kino i en periode, før den kan strømmes (sannsynligvis tidlig i 2024).

Kinopremieren er satt til den 20. november i år; kun noen dager før Scott fyller 86 (!) år.

Les også Arm slides, cross check and report! En bunnsolid Idris Elba redder dagen – og en smått tendensiøs flythriller fra for kraftig turbulens.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Ventetiden er snart over!

Kommer til høsten!

Slipp dragene løs!

Spionoppfølger

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Tid for mer fransk romantikk

No more Netflix... !

Ny trailer fra kostymedramaverdenen

Nå er traileren her!

Komilegenden vender tilbake til røttene!

Ventetiden er over!

Scroll to Top