Nyhet

I høst er Joaquin Phoenix Napoleon – se traileren nå

Når høstmørket senker seg, gjenforenes to filmikoner - for igjen å skape magi på lerretet.

Skrevet av / 11.07.23 - 10:35
I høst er Joaquin Phoenix Napoleon – se traileren nå

Med taglinen: «He Came from Nothing. He Conquered Everything» har Sony/Columbia og Apple TV+ startet innsalget av noe som ser ut til å bli en av tidenes heftigste historiske filmopplevelser: NAPOLEON.

For 23 år siden serverte regissørlegenden Sir Ridley Scott (Alien, Prometheus, Blade Runner) oss en av vår tids beste actiondramafilmer, Gladiator.

Med Russell Crowe i hovedrollen, og en intens Joaquin Phoenix som Cæsar, gjenskapte han det episke Romerriket ned til minste detalj, helt til du kjente svettlukten og støvet i munnen fra den skitne kjelleren i fryktingytende Colosseum.

Les også Gladiator Endelig slippes en av de mest etterlengtede 4K-releasene. Med Gladiator vekket mesterregissør Ridley Scott til livet igjen en utdødd filmgenre, de store episke filmene med menn i sandaler, som Ben Hur og Spartacus.

I tillegg til storslagne kampscener og et fascinerende historisk drama, fikk vi et dypt mellommenneskelig drama med karakterer vi trodde på – og brydde oss om. Phoenix var formidabel som den smått forsmådde sønnen som ikke fikk sin fars anerkjennelse; og endte opp med å ta livet av ham.

I høst gjenforenes Scott og Joaquin Phoenix. I Napoleon gestalter Phoenix hovedrollen som mektige Napoleon Bonaparte (1769-1821).

Nå er den heftige traileren her:

 

I tillegg til Phoenix, får vi se Vanessa Kirby (Mission: Impossible) som keiserinne Joséphine, Ludivine Sagnier (Lupin), Cathrine Walker (som Marie-Antoinette), Ben Miles (The Crown), Matthew Needham, Ian McNeice, Paul Rhys og Youssef Kerkour i ledende roller.

Manuskriptet er ført i pennen av David Scarpa, som også stod bak Scotts All The Money in the World (2018).

Napoleon_3 Napoleon_5 Napoleon_4
<
>
Napoleon (Foto: Sony/Columbia / Apple TV+)

Filmen vil følge det franske militærgeniets reise til maktens tinde (som kulminerte med at han kronet seg selv (!) til Keiser i 1804), via hans flyktige forhold til sin kone, keiserinne Joséphine.

Det mellommenneskelige dramaet vil selvsagt «krydres» med storslagne slag, til lands og vanns; som vil fremheve Napoleons hensynsløse ambisjoner og unike sinn som militær strateg.

Les også All the Money in the World Sir Ridley Scott serverer oss nok en dose filmkunst i det han tar for seg livet til tidenes rikeste person, og kidnappingen av hans barnebarn.

Skal vi dømme ut ifra traileren, har vi virkelig noe å se frem til. Som sedvanlig med Scott ser det visuelt overveldende ut, og Phoenix gnistrer som den legendariske, iskaldt kalkulerende keiseren som stod bak kriger (1803-1815) som rystet, og formet, hele dagens Europa.

Napoleon (Foto: Sony/Columbia / Apple TV+)

Filmen er en samproduksjon mellom Sony/Columbia og Apple TV+, men vil slippes eksklusivt på kino i en periode, før den kan strømmes (sannsynligvis tidlig i 2024).

Kinopremieren er satt til den 20. november i år; kun noen dager før Scott fyller 86 (!) år.

Les også Arm slides, cross check and report! En bunnsolid Idris Elba redder dagen – og en smått tendensiøs flythriller fra for kraftig turbulens.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

«IMAX-Barbie» har premiere i dag

Comeback?

Mer norske Troll fra Netflix

Renner returnerer!

Mer serienytt fra Yellowstone-skaperen.

Denne får du ikke plass til i stua

Scroll to Top