TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Hjem til jul 2: Disse er med

Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.

Få, om noen, høytider er så tradisjonsbundne som julen – også når det kommer til underholdningskonsum. Da skal vi blant annet se Donald Duck og vennene hans på julaften, mens andre absolutt ikke kan klare seg uten Love Actually, Grinchen eller Christmas Vacation.

Filmsselskapene, og nå også strømmegigantene, har lenge skjønt at folk flest er i en spesiell modus rundt julehøytiden, og spisser da tilbudet deretter.

Johanne (Ida E. Broch) gjør seg klar til nok en date. Hjem til jul (Foto: Netflix)

Netflix har de seneste årene kastet seg på trenden med julefilmer og juleserier, i fjor sågar med en norsk juleserie, den riktig så sjarmerende Hjem til jul. Den 18. desember er andresesongen her.

Under fjorårets førjulstid løy Johanne (Ida E. Broch) på seg en kjæreste, rett og slett for å stilne familiens enerverende mas.  Dermed fikk hun tre hektiske uker på å faktisk skaffe seg en passende partner, innen den tradisjonelle familiejulemiddagen.

Blir det sex før jul? Før jul lyver Johanne på seg en fiktiv kjæreste – nå har hun 24 dager på å skaffe en.

Ett år har gått, og Johanne står foran en ny førjulstid – samt nye beilere.

 

Heldigvis har Netflix fått med seg flesteparten av skuespillerne fra første runde. Ida E. Broch spiller fortsatt hovedrollen som den sjarmerende, dog smånaive, Johanne, mens Gabrielle er hennes lett outrerte venninne og også Felix Sandman, Stian Blipp, Oddgeir Thune, Dennis Storhøi og Anette Hoff får vi et gjensyn med.

Nye karakterer bekles av blant annet Edward Schultheiss, Hermann Sabado og den fremadstormende norske artisten Dagny Norvoll Sandvik (som sykepleier).

 

Innspillingen av andresesongen ble forsinket som følge av koronapandemien, og det var lenge usikkert om det ville komme en oppfølger i år; men produksjonsselskapet (The Oslo Company) har klart å hente seg inn og levere varene innen «englene daler ned i skjul».

Hjem til jul_5 Hjem til jul_8 Hjem til jul_7 Hjem til jul_6 Hjem til jul_4 Hjem til jul_3
<
>
Hjem til jul (Foto: Netflix)

Fra Netflix’ pressemelding kan vi lese:

Er du klar når kjærligheten banker på døra? Følg Johannes jakt på evig, varm og ekte kjærlighet gjennom enda en desember. Når familien og verden rundt henne faller sammen, hvordan kan hun fortsatt tro på genuin og evigvarende kjærlighet? Finnes den egentlig, og vil hun finne den ene å ta med hjem til jul i år?

Regien er ved Per-Olav Sørensen, mens teamet av manusforfattere består av Julie Skaufel, Mattis Herman Nyquist, Miriam Larsen og Per-Olav Sørensen. Innspillingen av andresesongen er, nok en gang, lagt til julefestkledde Røros, samt hovedstaden.

Hjem til jul (Foto: Netflix)

Da er det bare å krysse av i kalenderen, samt telle ned dagene til Johannes nye (julete) erobringer 🙂

 

[table id=1 /]

Legg igjen en kommentar

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Lyd & Bilde