Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
Vi utfører vedlikehold på våre nettsider fra kl 23:00 22.04.24. Noe nedetid vil forekomme.

Nyhet

HBO Max forviser Huawei

Dårlige nyheter for Huawei-brukere

Skrevet av / 12.11.22 - 12:52
HBO Max forviser Huawei

Selvom Huawei ble hardt rammet av en amerikansk boikott i mai 2019, som siden har ført til at selskapet har blitt nektet tilgang til amerikansk teknologi, herunder Googles versjon av Android og tilhørende apper, fungerer Huawei-mobiler som er produsert før boikotten fortsatt glimrende.

Med andre ord er det fortsatt noen som til daglig bruker mobiler som Huawei P30 Pro eller Huawei Nova 5T. Stort sett uten problemer, da telefonene fortsatt støtter Googles tjenester og apper.

Men nå ser det ut til at Huawei-brukerne snart blir nødt til å investere i nye mobiler, da minst én stor streamingtjeneste har bestemt at deres mobil-app ikke lenger støtter en eneste Huawei-enhet. Uansett om enheten er rammet av den amerikanske boikott eller ikke.

Det er snakk om amerikanske HBO Max, som er en av de største produsentene av film og tv-serier til streaming i verden, herunder den aktuelle tv-serien ‘House of the Dragon’.

Les også Dragens tidsalder HBO Max satser stort på at prequel-serien til Game of Thrones skal løfte strømmetjenesten til gamle høyder. Det tror vi den vil!

Lyd & Bilde ble gjort oppmerksom på problemet av en leser, som inntil nylig hadde brukt HBO Max-appen på sin Huawei P Smart Z (som ble lansert i mai 2019 ganske kort tid etter boikotten trådte i kraft) uten problemer. Men når Google Play meldte om at appen skulle oppdateres, så lot det seg ikke gjøre.

Hjelp-funksjonen i Google Play foreslo at han kunne prøve å avinstallere appen og så installerte den oppdaterte versjonen, men etter avinstallasjonen fikk han beskjed om at HBO Max ikke var kompatibel med telefonen.

En henvendelse til HBO Max’ kundeservice sa intet mer enn at HBO Max ikke er kompatibel med Huawei-enheter. Det var ingen ytterligere hjelp å få.

Derfor fulgte Lyd & Bilde opp på brukerens vegne og skrev bl.a. følgende til HBO Max’ talsperson:

[…] Kort forklart så kan ikke leseren lenger bruke HBO Max på sin gamle Huawei-mobil. Tidligere versjoner av appen deres har fungert fint, men etter den siste oppdateringen og påfølgende forsøk på å gjeninstallere appen, blir leseren informert om at Huawei-mobiler generelt ikke støttes.

Verdt å nevne, er at dette inkluderer eldre Huawei-modeller som ble solgt før den amerikanske boikott av det kinesiske selskapet. Det vil si enheter som ikke er rammet av boikotten og som derfor støtter Google Play Store, Google Mobile Services og alle apper – samt mottar sikkerhetsoppdateringer.

[…]

Siden problemet åpenbart først har dukket opp nylig – flere år etter boikottens start – kan det antas at dette er et relativt nytt vedtak.

Men hva er den faktiske begrunnelsen? Hvorfor kan ikke brukere av eldre Huawei-modeller lenger bruke HBO Max appen?

Det gikk et par dager før vi hørte noe fra HBO Max, men et ordentlig svar fikk vi aldri. I stedet skrev talspersonen:

HBO Max støtter ikke lenger Huawei-enheter. Vi kontaktet våre kunder for et par uker siden og informerte om endringen. Vi er klar over at oppdateringen kan forårsake ulemper. Imidlertid er HBO Max fortsatt tilgjengelig på nesten alle enheter.

Vi kan dermed ikke gjøre så mye annet enn å gjette hvorfor HBO Max har valgt å stenge ute Huawei-brukere fra tjenesten deres.

Les også ALT du må vite om HBO Max! I dag transformeres HBO Nordic til HBO Max - slik kommer du deg på tjenesten.

I mellomtiden har vi begynt å undersøke problemets omfang. Bl.a. ved å kontakte Netflix, Disney+ og andre streamingtjenester for å finne ut om de har tilsvarende planer om å droppe kompatibiliteten med Huaweis produkter.

Eier du en Huawei-mobil som plutselig har sluttet å fungere med apper som tidligere har fungert uten problem? Skriv gjerne en kommentar under artikkelen eller send en mail til peter.gotschalk@lydogbilde.no. Vi setter stor pris på din hjelp.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

1 hendelser på “HBO Max forviser Huawei”

  1. Utrolig lite proff oppførsel av et selskap og ikke kunne oppgi en grunn til kundene sine. Det er mest sannsynlig frykten for Kina som spiller inn her, og det er forøvrig enda tåpligere av HBO.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Slik fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it...

Prisvinnende kjærlighetsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsetter

Vil tilbake i sadelen!

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende høydepunkter på Netflix!

Hel-MAX?

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top