Grønt lys for Westworld, sesong 4

Vi får se mer til de hyperintelligente kunstige menneske i den fascinerende Westworld-serien.
Annonse
Annonse
forfatter

Mens det ennå er to episoder igjen av den glimrende tredjesesongen av Westworld, annonserer HBO nå at de fornyer serien for en fjerde sesong.

Sjefen for programutvikling hos HBO, Casey Bloys, uttaler i pressemeldingen: “From the western theme park to the technocratic metropolis of the near future, we’ve thoroughly enjoyed every twist and turn from the minds of master storytellers Jonathan Nolan and Lisa Joy. We can’t wait to see where their inspired vision takes us next.”

Steg for steg kommer forskere stadig nærmere det nærmest utopiske, å skape kunstig intelligens. Sci-fi-forfattere har til alle tider vært fascinert og opptatt av om ikke kunstig intelligens også kan utvikle følelser, empati og fri vilje – og hva om maskinene etter hvert blir smartere enn sine skapere? Disse eksistensielle spørsmålene har vært temaer for klassikere som blant annet Blade RunnerA.I.The IslandI, Robot og Ex Machina.

Westworld (Foto: HBO)

På sitt beste har Westworld maktet, på overbevisende vis, å stille de virkelig store spørsmålene. Hvorfor lever vi? Hva er forskjellen på medfødt og innlært (kunstig) kunnskap/erfaring? Hva er egentlig virkelig? Hva skjer om maskinen blir smartere enn sin skaper? Og, ikke minst, har vi egentlig en fri vilje?

Spørsmål som, ikke minst i vår tid med falske nyheter, sosiale medier, trollfabrikker og kreative algoritmer har fått en skremmende relevans.

Annonse
westworld-sesong-1_1x Westworld, sesong 3_2 Westworld_sesong_2_1_33033_33367-1000x667 Westworld, sesong 3_trailer_1 westworld-sesong-1_7x westworld-sesong-1_8x westworld-sesong-1_13x westworld-sesong-1_14x westworld-sesong-1_2x westworld-sesong-1_4x picture2 Westworld, sesong 3_5 Westworld, sesong 3_7 Westworld, sesong 3_trailer_2 picture4
<
>
Westworld (Foto: HBO)

Til tross for lockdown under den pågående koronaepedemien, samt sviktende seertall for tredjesesongen (ca. en halvering (!) i forhold til sesong 2) har HBO besluttet å produsere en fjerde sesong av dette sci-fi-eposet. Og tro oss, dette er virkelig ikke en billig serien å lage.

Basert på Michael Crichton-filmen fra 1973, kan vi den 4. mai få med oss sesongfinalen til tredje runde. Personlig gleder vi oss som unger til julaften.

Når vi derimot kan benke oss foran TV-skjermen for å se den etterlengtede fjerdesesongen er fortsatt usikkert. Til nå har det gått hele to år mellom hver sesong. Ei heller hvem som skal bekle hovedrollene, hvilke skuespillere som fortsetter og evt. nye, er klart. Følg med på oppdateringer her!

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Serieversjonen av den svenske filmsuksessen leverer mer av det samme, i et heseblesende, men etter hvert repeterende, tempo.
At 40 % av spanske menn går på horehus var en sjokkerende nyhet for oss – men jammen makter ikke Álex Pina å lage heidundrende underholdning ut av tragedien.
April byr på mye snadder fra strømmetjenestene, nå kan du også strømme innhold fra nykommeren Paramount+.
En hyperaktiv, sterkt alkoholisert og gudbenådet sjarmerende flyvertinne, kan det virkelig bli god underholdning ut av.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
De koster nesten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her møtes retro og moderne hånd i hånd.
Utstyrt med 3D-bevegelsessensor og fugleperspektiv kan Floodlight Cam Wired Pro gi deg et godt overblikk.
Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
HP Envy 17 og Envy x360 med 11. generasjons prosessorer og Nvidia-grafikk til hjemmekontoret.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Helelektrisk med 1000 hk og 14 Bose-høyttalere.
For første gang kan du strømme video i nært tapsfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men langt fra alle får tilgang til tjenesten.
Ny, actionmettet, Marvel-trailer er nå sluppet.
Du finner ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.