Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Fra «HBO Max» til «Max» – her er abonnementsprisene

WarnerDiscovery har nå gått ut med aboprisene for Max - og de byr på noen overraskelser.

Skrevet av / 22.04.24 - 11:40
Fra «HBO Max» til «Max» – her er abonnementsprisene

Etter fusjonen mellom Warner Media og Discovery i april 2022, har det stormet rundt strømmetjenesten HBO Max (tidligere HBO Nordic her i Norden).

Den nye toppledelsen hentet frem øksen, kuttet i innholdsbudsjettene og la ned populære serier unna for unna.

Slutt på korona-lockdown, en hardere konkurransesituasjon og generell økonomisk dyrtid har gitt tøffe kår for strømmeselskapene.

Les også Kansellert! Etter fusjonen tidligere i år fortsetter HBO Max sine massive kutt av innholdet på strømmetjenesten.

For ganske nøyaktig ett år siden ble det klart at Warner Media / Discovery vraket HBO-navnet i USA, og da «fusjonerte» Discovery+ med HBO Max, og lanserte den mer altomfattende strømmetjenesten «Max».

Ikke bare nytt navn, men også med nytt fokus og innhold. Nå er tiden kommet for Norden-lansering, som skjer den 21. mai.

Fra «HBO Max» til «Max» (Foto: Max)

Det var under TV-festivalen «Series Mania» i Lille, Frankrike at JB Perrette, President & CEO, Global Streaming & Games hos Warner Bros. Discovery annonserte endringen:

Max gir oss muligheten til å samle alt det beste innholdet fra WBD på ett sted. Plattformen byr på en utrolig bredde og et mangfold av underholdning fra våre merkevarer og TV-kanaler. Med det uslåelige innholdet vi har på Max, fra «House of the Dragon» til OL i Paris 2024, byr den nye strømmetjenesten på underholdning for enhver smak, uansett humør og anledning.

Les også Positiv zombie-overraskelse! Pedro Pascal tilfører noe forfriskende nytt til en (relativt) utslitt genre.

Strømmetjenesten vil tilby innhold fra både HBO Max og Discovery+.

Max vil tilby følgende tre abonnementsnivåer:

 • Basis med reklame
 • Standard
 • Premium

Seerne kan få tilgang til sport ved å velge et tilleggsabonnement som passer sammen med et hvilket som helst grunnabonnement.

 

I det WarnerDiscovery annonserte lanseringsdatoen var ikke de nye abonnementsprisene klare, i tillegg hersket det litt usikkerhet rundt hva som vill skje med de abonnentene som hadde tegnet seg for halv pris ut livet.

Men så kom Marianne Aambø, PR og kommunikasjonssjef hos Warner Bros Discovery, ut og hevdet at Max ville respekter den inngåtte avtalen.

Nåværende brukere som abonnerer på HBO Max’ livstidsrabattkampanje vil beholde rabatten (halv pris av det som til enhver tid er den gjeldende prisen) så lenge de holder abonnementet aktivt og overholder vilkårene og betingelsene for kampanjen.

Christina Sulebakk (Foto: Max)

Christina Sulebakk, Executive Vice President og Managing Director for Warner Bros. Discovery i Norden, sier:

Vi har gledet oss til å kunne avsløre datoen for lanseringen av vår nye globale strømmetjeneste, Max, i Norden. Max samler anerkjente serier og filmer som House of the Dragon og Wonka, ikoniske sportsbegivenheter som OL i Paris 2024 og Roland-Garros, og lokale titler som 71° nord, Kongen befaler og Neste sommer. Med alt dette fantastiske innholdet fra våre ulike plattformer og kanaler sømløst samlet på ett enkelt sted, kommer Max til å bli en ekte game-changer. Vi er begeistret for at vi snart kan tilby seerne en fantastisk strømmeopplevelse på Max.

De forskjellige abonnementspakkene vi tilbyr gir seerne mulighet til å skreddersy sin egen seeropplevelse, sier Christina Sulebakk, Executive Vice President og Managing Director for Warner Bros. Discovery i Norden.

Les også Se trailer! Ventetiden er (snart) over.

Nå er alle abonnementsprisene offentliggjort, og vi registrerer at det er et definisjonsspørsmål om Max i virkeligheten viderefører halv-pris-ut-livet konseptet.

Abonnement og priser

Basis med reklame: 89,- kroner /mnd.

 • Gir tilgang til Max til en lavere pris og vil inneholde reklame.
 • Brukere vil kunne strømme innhold på to enheter samtidig.
 • Innhold vil være tilgjengelig i full HD-oppløsning.

Standard: 129,- kroner /mnd.

 • Brukere kan strømme innhold på to enheter samtidig.
 • Innhold vil være tilgjengelig i full HD-oppløsning.
 • Opptil 30 nedlastinger av tilgjengelig innhold for å se offline (begrensninger gjelder).

Premium: 159,- kroner /mnd.

 • Brukere kan strømme innhold på opptil fire enheter samtidig.
 • Full HD eller 4K-oppløsning, og med Dolby Atmos-lyd (der tilgjengelig).
 • Opptil 100 nedlastinger av tilgjengelig innhold for å se offline. (Begrensninger gjelder)
 • Lineære kanaler inkludert i denne pakken er TVNorge, REX, FEM, VOX, Discovery Channel, TLC og ID

Tilleggsabonnement Sport: 50,- kroner /mnd.

 • Gir brukere tilgang til store internasjonale og Europeiske sportsarrangementer, inkludert Grand Slams, Grand Tours og PGA Tour, i tillegg til de lineære TV
 • kanalene Eurosport Norge og Eurosport 1, og mye mer.
 • Tilleggsabonnementet for sport kan legges til et hvilket som helst grunnabonnement.
 • Brukere kan strømme sportsinnhold på to enheter samtidig (av tilgjengelige strømmer i grunnabonnementet).
Emilia Clarke, «Game of Thrones» (Foto: Max)

Som tek.no kunne melde i helgen, så vil kundene som har tegnet seg til halv-pris-ut-livet, fortsatt få en fast månedsrabatt på 50 % av veiledende abonnementspris, MEN, abonnementet deres nedgraderes til abonnementspakken «Standard».

«Standard»-abonnementet blir noe dyrere (20,-) enn dagens halv pris-abo, men det verste er at det ikke støtter hverken 4K-strømming, HDR eller tilbyr superb surroundlyd, i Dolby Atmos.

Les også Krisetall for HBO! Ettar at HBO avsluttet sin flaggskipserie, Game of Thrones, har seertallene virkelig fått seg et skudd for baugen.

Dermed er ikke halv-pris-ut-livet i nærheten like attraktivt som det var den gangen HBO Max-kundene tegnet seg for tjenesten…

Kate Winslet, «The Regime» (Foto: Max)

Hva skjer så den 21. mai?

 • 1. Når HBO Max-appen åpnes, blir brukerne bedt om å laste ned Max-appen. De som strømmer på hbomax.com, blir automatisk omdirigert til max.com.
 • 2. Fakturerings- og påloggingsinformasjonen forblir den samme som for HBO Max.
 • 3. Profilene, visningsloggen og Min liste blir overført til Max slik at HBO Max-brukere kan fortsette der de slapp.

Eksisterende HBO Max-abonnenter får beholde sine nåværende profiler, strømmehistorikk og Min Liste, og kan fortsette strømmingen der de slapp med Max.

 

I noen tilfeller, avhengig av enhet eller operativsystem, vil HBO Max-appen automatisk oppdateres til Max-appen. I andre tilfeller, når brukere åpner HBO Max-appen, vil de bli bedt om å laste ned den nye Max-appen slik at de kan begynne å utforske den nye tjenesten med bare noen få klikk.

Max skal på sikt være Warner Bros. Discoverys eneste strømmeprodukt. Etter at Max lanseres i Norden, forblir Discovery+ tilgjengelig inntil videre.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

1 hendelser på “Fra «HBO Max» til «Max» – her er abonnementsprisene”

 1. Jonny Slyngstad

  Har problemer med min leverandør for og få max premium de virker som de ikke hvet noen ting om max premium

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ventetiden er over!

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar for nok en runde?

En god latter forlenger livet!

Kongen brøler igjen!

De kriminelles herjinger fortsetter i Kingstown

Harry Potter-lydbøker får Dolby Atmos

Se nye trailer fra Holocaust-helvete

Hysterisk ny trailer!

Scroll to Top