TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Flere danske Netflix-lanseringer til neste år

Netflix annonserer nå to nye danske titler for 2023.

forfatter
Publisert 28.12.22 - 12:01

Strømmegiganten Netflix forsetter sin solide satsing på lokalprodusert, nordiske, serie- og filminnhold.

Til neste år kommer blant annet de to nye danske titlene Sykepleieren (serie) og A Beautiful Life (film).

Sykepleieren blir en thrillerserie, med Josephine Park og Fanny L. Bernth i hovedrollene. Serien er basert på boken Sykepleieren (av Kristian Corfixen), som forteller den sanne historien om en dansk sykepleier som ble dømt for drapsforsøk på fire pasienter ved Nykøbing Falster Hospital.

Regien står Kasper Barfoed for, som sammen med Dorte W. Høgh også står for manus.

Les også Dansk sæd-raner Lett fornøyelig, og lett fordøyelig, romantisk komedie om barnløshet og den evige (håpløse) jakten på en livsledsager.
Baby Fever Skruk 1

Med sykepleieren vender Josephine Park tilbake til helsevesenet, et segment hun var innom i den humoristiske fertilitetsserien Baby Fever (Skruk) tidligere i år.

Fra pressemeldingen kan vi lese følgende om handlingen:

En tidlig morgen i mars 2015 får dansk politi en telefon fra en sykepleier ved Nykøbing Falster Hospital. Hun mistenker en kollega for bevisst å drepe pasienter og frykter at det har skjedd igjen. Snart utspiller det seg en drapssak som aldri før har skjedd i dansk rettshistorie. Flere medarbeidere sier til politiet at de også mistenker at sykepleieren har forgiftet pasienter, og noen forteller til og med at de har mistenkt dette i flere år. Men hvorfor har ingen reagert tidligere? Og hvor er bevisene? Sykepleieren er basert på den sanne historien om den danske sykepleieren Christina Aistrup Hansen, som ble dømt til livstid for drapsforsøk i fire saker i 2016.

Sykepleieren (Foto: Netflix)

I spillefilmen A Beautiful Life får vi se den berømte danske sangeren Christopher i sin første hovedrolle noensinne!

A Beautiful Life forteller historien om Elliott (Christopher), en ung fisker med en ekstraordinær stemme, som får sin livs sjanse når den profilerte manageren Suzanne oppdager ham på en fest.

Filmen er regissert av Mehdi Avaz, med Stefan Jaworski som manusforfatter. Christopher har også skrevet ny originalmusikk til filmen.

https://youtu.be/rEFj9NysjKE

 

Fra pressemeldingen kan vi lese følgende om handlingen:

Elliott, en ung fisker med en ekstraordinær stemme, får livets sjanse når han blir oppdaget av den suksessrike høyprofilerte musikksjefen, Suzanne. Suzanne kobler snart Elliott sammen med sin datter og musikkprodusent, Lily. På hans reise til å bli en stjerne, truer historier fra fortiden ikke bare hans gjennombrudd, men også den spirende kjærligheten til Lily.

Les også På jakt etter en mening Første danske originalserie fra HBO Max sender Julie, etter en sjelsettende opplevelse, ut på søken etter en mening med det meningsløse livet.

Både den nye serien og filmen får global Netflix-premiere i løpet av 2023, men foreløpig er ingen konkrete datoer offentliggjort.

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Februar-høydepunkter Reese Witherspoon og David Harbour topper Netflix-nyhetene i februar.
Horer, kokain og raske penger. What’s not to like! De tre livsglade gledespigene, med bagasjen full av demoner, gjør et siste desperat forsøk på å unnslippe fortiden. Og vi henger fortsatt med.
Her ser du Yellowstone! Serieskaper Taylor Sheridan er blant de hottesteste navnene innen strømmebransjen om dagen - men hvor (og hvordan) får du sett alle hans eminente serier?
Kinosuksess! Fans av Avatar-franchisen kan nå se frem til mange flere oppfølgerfilmer.
Svensk storeslem! Ruben Östlund og Triangle of Sadness gjør stor suksess hos Oscar-akademiet. Norge for nok en kortfilm.
Følg Lyd & Bilde