Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Flere danske Netflix-lanseringer til neste år

Netflix annonserer nå to nye danske titler for 2023.

Skrevet av / 28.12.22 - 12:01
Flere danske Netflix-lanseringer til neste år

Strømmegiganten Netflix forsetter sin solide satsing på lokalprodusert, nordiske, serie- og filminnhold.

Til neste år kommer blant annet de to nye danske titlene Sykepleieren (serie) og A Beautiful Life (film).

Sykepleieren blir en thrillerserie, med Josephine Park og Fanny L. Bernth i hovedrollene. Serien er basert på boken Sykepleieren (av Kristian Corfixen), som forteller den sanne historien om en dansk sykepleier som ble dømt for drapsforsøk på fire pasienter ved Nykøbing Falster Hospital.

Regien står Kasper Barfoed for, som sammen med Dorte W. Høgh også står for manus.

Les også Dansk sæd-raner Lett fornøyelig, og lett fordøyelig, romantisk komedie om barnløshet og den evige (håpløse) jakten på en livsledsager.

Med sykepleieren vender Josephine Park tilbake til helsevesenet, et segment hun var innom i den humoristiske fertilitetsserien Baby Fever (Skruk) tidligere i år.

Fra pressemeldingen kan vi lese følgende om handlingen:

En tidlig morgen i mars 2015 får dansk politi en telefon fra en sykepleier ved Nykøbing Falster Hospital. Hun mistenker en kollega for bevisst å drepe pasienter og frykter at det har skjedd igjen. Snart utspiller det seg en drapssak som aldri før har skjedd i dansk rettshistorie. Flere medarbeidere sier til politiet at de også mistenker at sykepleieren har forgiftet pasienter, og noen forteller til og med at de har mistenkt dette i flere år. Men hvorfor har ingen reagert tidligere? Og hvor er bevisene? Sykepleieren er basert på den sanne historien om den danske sykepleieren Christina Aistrup Hansen, som ble dømt til livstid for drapsforsøk i fire saker i 2016.

Sykepleieren (Foto: Netflix)

I spillefilmen A Beautiful Life får vi se den berømte danske sangeren Christopher i sin første hovedrolle noensinne!

A Beautiful Life forteller historien om Elliott (Christopher), en ung fisker med en ekstraordinær stemme, som får sin livs sjanse når den profilerte manageren Suzanne oppdager ham på en fest.

Filmen er regissert av Mehdi Avaz, med Stefan Jaworski som manusforfatter. Christopher har også skrevet ny originalmusikk til filmen.

 

Fra pressemeldingen kan vi lese følgende om handlingen:

Elliott, en ung fisker med en ekstraordinær stemme, får livets sjanse når han blir oppdaget av den suksessrike høyprofilerte musikksjefen, Suzanne. Suzanne kobler snart Elliott sammen med sin datter og musikkprodusent, Lily. På hans reise til å bli en stjerne, truer historier fra fortiden ikke bare hans gjennombrudd, men også den spirende kjærligheten til Lily.

Les også På jakt etter en mening Første danske originalserie fra HBO Max sender Julie, etter en sjelsettende opplevelse, ut på søken etter en mening med det meningsløse livet.

Både den nye serien og filmen får global Netflix-premiere i løpet av 2023, men foreløpig er ingen konkrete datoer offentliggjort.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ventetiden er over!

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar for nok en runde?

En god latter forlenger livet!

Kongen brøler igjen!

De kriminelles herjinger fortsetter i Kingstown

Harry Potter-lydbøker får Dolby Atmos

Se nye trailer fra Holocaust-helvete

Hysterisk ny trailer!

Scroll to Top