Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Disney slipper trailer til Den lille havfruen

Nok en live spillefilm fra Walt Disneys rikholdige animasjonsskattkiste står på trappene.

Skrevet av / 14.03.23 - 00:01
Disney slipper trailer til Den lille havfruen

Den 26. mai blir det premiere på nok en live action spillefilm fra Walt Disney – basert på en av underholdningsgigantens største animasjonsklassikere.

Det er HC Andersens Den lille havfruen som nå får sin «nyinnspilling», med ekte skuespillere.

I forbindelse med årets Oscar-seremoni ble den første traileren sluppet:

 

Allerede i lang tid før den første traileren ble sluppet har det skapt furore blant alle trollene på nett og sosiale medier, som skriker ut sin vrede over en sort (!) hovedrolleinnehaver (Halle Bailey) og klistrer merkelappen «woke!» på den kommende filmen.

Hovedrollen har vi intet å utsette på, men etter å  ha sett traileren stiller vi oss avventende skeptisk til hva spesialeffekt-teamet hos Disney har fått til denne gangen.

Les også Klassikeren i ny drakt Disney gir oss spillefilmversjonen av en av sine største animasjonsskatter – det kunne de spart seg for.

Noe av det den originale animasjonsfilmen virkelig lyktes med var å visuelt gjenskape havet, bølgene og livet under vann på en nærmest magisk måte. Om traileren viser sluttresultatet, så minner det dessverre langt mer om noe kunstig effektmakeri spydd ut av en datamaskin.

Magien er, tilsynelatende (!), borte.

Den lille havfruen_5 Den lille havfruen_6 Den lille havfruen_2 Den lille havfruen_3
<
>
Den lille havfruen (Foto: Walt Disney)

 

1989-filmen var en gigantisk suksess for Disney, og selve starten på Den andre animasjons-gullalderen for selskapet. Vi vil hate å se at de nå ikke gir klassikeren den spillefilmen den fortjener.

Uansett, vi får selvsagt vente til mai med å felle en endelig dom. Bardem er jo alltid en fornøyelse!

Les også Storslipp av Disneyklassikere! Nå lanserer Walt Disney 9 av sine klassikere på Blu-ray.

Utover det kan vi fra traileren konstanter at filmen legger seg særs tett opp til historien fra originalfilmen.

Den lille havfruen forteller historien om Ariel, en vakker og livlig ung havfrue med stor eventyrlyst. Ariel, den yngste av kong Tritons døtre, og den mest trassige, lengter etter å finne ut mer om verden utenfor havet, og når hun besøker overflaten faller hun for den sjarmerende prins Eric. Havfruer har forbud mot å interagere med mennesker, men Ariel velger å følge sitt hjertet. Hun inngår en avtale med den onde sjøheksen Ursula, som gir henne en sjanse til å oppleve livet på land, men som til slutt setter livet hennes – og farens krone – i fare.

Sangene i filmen inneholder musikk fra Oscar-vinner Alan Menken (Skjønnheten og Udyret) og tekster av Howard Ashman, samt nye tekster fra Lin-Manuel Miranda.

Den lille havfruen (Foto: Walt Disney)

I tillegg til Bailey får vi se Javier Bardem (Kong Triton), Melissa McCarthy (Ursula), Jonah Hauer-King (prins Eric), Daveed Diggs (Sebastian), Jacob Tremblay (Flounder), Awkwafina (Scuttle) og Simone Ashley (Indira) i ledende roller.

Regien står Rob Marshall (Chicago, Into the Woods) for.

Den lille havfruen (Foto: Walt Disney)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ventetiden er over!

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar for nok en runde?

En god latter forlenger livet!

Kongen brøler igjen!

De kriminelles herjinger fortsetter i Kingstown

Harry Potter-lydbøker får Dolby Atmos

Se nye trailer fra Holocaust-helvete

Hysterisk ny trailer!

Scroll to Top