Nyhet

Bill Skarsgård som sagnomsust svensk gangster på Netflix

Netflix begynner snart innspillingen av en ny dramaserie, basert på opprinnelsen til Stockholmsyndromet.

Skrevet av / 13.05.20 - 12:08
Bill Skarsgård som sagnomsust svensk gangster på Netflix

Denne uken annonserte Netflix nok en kommende svensk originalserie fra strømmegiganten: Clark.

En dramaserie i seks deler, omhandler den sagnomsuste svenske gangsteren Clark Olofsson, som begikk ran over hele Europa, og gjentatte ganger rømte fra fengsler. Etter et bankran i Stockholm gav Olofsson opprinnelsen til selveste Stockholmsyndromet.

Den ekte Clark Olofsson (Foto: Netflix)

Clark Olofsson spilles av Bill Skarsgård (sønn av legendariske Stellan Skarsgård).

Skarsgård junior fikk sitt stor gjennombrudd som überskummel klovn i remaken av Stephen King-klassikeren It (2017), og har de senere år blant annet gjort seg bemerket i HBO-serien Castle Rock. På høstparten i år blir han å se i den kommende Netflix-filmen The Devil All theTime og i Sundance-hiten Nine Days. 29-åringen hadde også en liten rolle i Deapool 2 og tidligere har han gitt stemmen til Mumitrollet i engelsk versjon. I Clark er han også utøvende produsent.

Den svenskspråklige serien er basert på sannhetene og løgnene i Clark Olofssons selvbiografi, og viser Clark fra sine yngre dager frem til nåtid. Den beryktede gangsteren startet sin kriminelle karriere på 1960-tallet, og ble etterhvert en av de mest kontroversielle personlighetene i samtidens Sverige. Clark ble dømt for narkotikahandel, drapsforsøk, overgrep, tyveri og bankran, og har tilbragt mer enn halve sitt liv bak lås og slå. Han har etterlatt seg traumer, hjertesorg, skuffelse og generell ødeleggelse. På 1970-tallet ga Clark liv til idéen om Stockholmsyndromet, under et mislykket bankran i Stockholm, og har siden den gang opprettholdt sin posisjon som kjendiskriminell ved å lure hele Sverige til å forelske seg i ham. Akkurat som han ønsket.

Les også Hemsworth knuser rekorder! Det er kun én konge på Netflix: Chris Hemsworth. Nå kommer oppfølgeren.

Manus er ved Fredrik Agetoft, Peter Arrhenius, Jonas Åkerlund; mens Jonas Åkerlund har regi på serien, som blir produsert av Scandinavian Content Group.

“Clark er historien om den mest politisk ukorrekte mannen, som levde det mest politisk ukorrekte livet. Dette er den type historie jeg alltid ser etter – en ultra-voldelig, vittig, emosjonell, ekte og surrealistisk biografi som gir et ansikt til Stockholmsyndromet og ranet på Norrmalmstorg. Det handler om hele livet hans, og hva som gjorde han til den han er, sannheten og løgnene bak hans utrolige karriere. Bill Skarsgård er perfekt for dette, og han vil gi Stockholmsyndrom til rollen.”, uttaler Åkerlund i pressemeldingen.

Bill Skarsgård skal spille Clark Olofsson (Foto: Netflix)

«På godt og vondt er Clark Olofsson en av Sveriges mest fargerike og fascinerende individer. Jeg tar fatt på denne utfordringen med skrekkblandet fryd, og tenker at med Jonas og Netflix i ryggen, kan vi fortelle en banebrytende historie med et tempo og en galskap vi kanskje ikke har sett på TV før. Clarks liv og historie er så utrolig skrudd at det til og med ville fått Scorsese til å rødme.» – Bill Skarsgård

Clark har foreløpig ingen offisiell premieredato, men vil slippes på Netflix en gang i løpet av 2021.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Comeback?

Mer norske Troll fra Netflix

Renner returnerer!

Mer serienytt fra Yellowstone-skaperen.

Denne får du ikke plass til i stua

Siste dans med gjengen

Scroll to Top