TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

1883: Nytt westernepos på Paramount+

På mandag kan du strømme prequelserien til Yellowstone.

forfatter
Publisert 07.01.22 - 09:20

Den moderne westernserien Yellowstone, med Kevin Costner i hovedrollen, har vært en av de mest populære serien på Paramount+.

På mandag slippes den nye prequelserien 1883.

Les også NY strømmetjeneste lanseres i dag! Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ ankommer Norden i dag.

Der Yellowstone, med sine intriger og konflikter blant Dutton-kvegdynastiet, er satt til nåtidens Montana, er 1883 en klassisk westernserie, satt til nettopp 1880-tallet i pionertidens USA.

https://youtu.be/QCJ1EHhcNpI

 

1883 følger Dutton-familien mens de legger ut på nybrottsreisen vestover gjennom de store slettene i Midtvestens USA. Målet er den siste uoppdagede bastionen i landet.

Serien søker å portrettere den vestlige ekspansjon, i en intens studie av en familie som flykter fra fattigdom for å søke en bedre fremtid i USAs forjettede land – Montana.

Countrysanger-paret Tim McGraw (Friday Night Lights) og Faith Hill (The Stepford Wives) har rollene som henholdsvis James og Margaret Dutton, mens skuespillerlegenden Sam Elliott (The Big Lebowski, A Star Is Born) spiller den tøffe cowboyen Shea Brennan som skal frakte pionerne trygt gjennom tøffe prøvelser og ukjente farer.

Les også Kjemien slår gnister! Cooper og Gaga synger seg inn i filmhistorien med en medrivende remake av motgang-gjør-sterk klassikeren.

I 1883 møter vi også Isabel May (Alexa & Katie), Lamonica Garrett (Primal) og Dawn Olivieri (Heroes). Billy Bob Thornton (Goliath) har en gjesterolle, og selveste Tom Hanks dukker opp i en liten cameo i et tilbakeblikk fra den amerikanske borgerkrigen.

1881, sesong 1_2 1881, sesong 1_4 1881, sesong 1_5 1881, sesong 1_6 1881, sesong 1_7 1881, sesong 1_3
<
>
1883, sesong 1 (Foto: Paramount+)

1883 er produsert eksklusivt for Paramount+, og serieskaper er ringreven Taylor Sheridan (Yellowstone, Mayor of Kingstown). De to første (av 10) episodene slippes på mandag, med ny episode hver påfølgende mandag.

Vi har allerede hatt gleden av å se de 3 første episodene – og kan avsløre at fans av klassiske western garantert ikke vil bli skuffet. Les anmeldelsen vår på mandag!

Les også Vi fikser det! Jeremy Renner går fra godhjertet superhelt til, forsøksvis, godhjertet «fikser» i fengslende krimdrama.
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Er den, ekspanderte, fjerdesesongen noe bra? Få serier har vist en større utviklingskurve enn Stranger Things – til glede for de fleste, men sikkert også til forargelse for noen.
Komihavari fra Wilson! Nei, Rebel Wilson er ingen karakterskuespiller – men hun er, dessverre, heller ikke det spor morsom.
Maverick vender (endelig!) tilbake Kun seks dager igjen til Maverick flyr igjen - i Top Gun 2.
Marvel-heltene kommer hjem Alle de originale Marvel-seriene, opprinnelig produsert av Netflix, er nå forsvunnet fra strømmetjenesten.
Svensk Prime Video-serie! Endelig tar Prime video grep, og satser på lokalprodusert innhold.
Spenningsthriller fra Midtøsten holder koken Mossads intrikate skyggekrig mot erkefienden byr fortsatt på en av de absolutt bedre spionseriene.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend