Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Et skred av nye Qualcomm-PC-er

Intel er ute - og Copilot+ er inne! Nå kan du få superlette PC-er med tung AI om bord.

Skrevet av / 21.05.24 - 19:07
Et skred av nye Qualcomm-PC-er

Det er en ny CPU i byen. Og den er ikke fra Intel eller AMD.

Det nye raske dyret på savannen heter Snapdragon X Elite og kommer fra Qualcomm, som vi allerede kjenner fra mobilprosessorene deres, som slår nye hastighetsrekorder i hver generasjon.

Nå vil Qualcomm ha en bit av PC-kaken, og de tar en stor bit med en gang, ettersom seks maskinvareleverandører lanserer Snapdragon Elite X-baserte PC-er. Og dette er ikke nisjeprodusenter, men alle de største navnene i bransjen: Lenovo, HP, Acer, Asus, Dell og Samsung.

Felles for lanseringene fra de mange produsentene er at maskinene er svært lette (under halvannen kg for en 15» PC) og har svært lang batterilevetid: Opp til 27 timer på én lading loves i noen av pressemeldingene!

De nye PC-ene er også veldig, veldig raske. Neuralprosessoren, som er ansvarlig for kunstig intelligens, leverer en regnekraft på 45 TOPS. Det vil si 45 millioner millioner operasjoner per sekund! Vi får se hva dette betyr i praksis når testmaskinene dukker opp, men det høres utrolig ut!

 

Lynraske, billige PC-er. Det høres nesten for godt ut. Men vi gleder oss til å prøve den. (Foto: HP)

Den nye kategorien av PC-er kalles Copilot+. Maskinene er optimalisert for å dra nytte av Microsoft Copilot, en pakke med AI-baserte verktøy som lover å gjøre arbeidsdagen enklere og mer effektiv. Copilot er en abonnementstjeneste for Office 365-brukere og bygger på ChatGPT 4.

Eller for å bruke Copilots egne ord på spørsmålet om hva Copilot+ er:

Copilot+ er en ny kategori Windows-PC-er som er utviklet for kunstig intelligens. Disse PC-ene er de raskeste og mest intelligente Windows-PC-ene som noensinne er bygget. De har kraftig nytt silisium som er i stand til utrolige 40+ TOPS (billioner operasjoner per sekund), batteritid hele dagen og tilgang til de mest avanserte AI-modellene.

Noen av de unike funksjonene til Copilot+ PC-er inkluderer

  • Tilbakekalling: Finn og husk enkelt det du har sett på PC-en din.
  • Cocreator: Generer og finpuss AI-bilder i nær sanntid direkte på enheten.
  • Live Captions: Overvinn språkbarrierer ved å oversette lyd fra mer enn 40 språk til engelsk.

Microsoft Copilot representerer en serie AI-verktøy som er utviklet for å forbedre produktiviteten og effektiviteten på arbeidsplassen⁴. Copilot bygger på OpenAIs GPT-4-modeller og kan blant annet brukes til å generere tekst, oversette språk, skape kreativt innhold og gi informative svar.»

Prøv selv

Her kan vanlige dødelige få en smakebit av Copilot. Men lengre samtaler krever abonnement:

Copilot

Pris og tilgjengelighet

De første maskinene skal være tilgjengelige i butikkene i begynnelsen av juni, og prisene starter på et overraskende komfortabelt nivå: i underkant av 15.000 kroner.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Raskt nettverk til en overkommelig pris

Nå er Google NotebookLM her

Nerdenes Jesus?

Den store KI-prosessorkrigen

Asus er hodestups forelsket i KI

Google skal lage AR-briller

ICQ-chat stenger

Copilot+ er et «mareritt for personvernet»

Populært konferansekamera får en etterfølger

Ingen M4 for stasjonære Mac-er i år

Raske, intelligente PC-er kommer snart

Dell Inspiron: Fleksible bærbare datamaskiner for skrivebordet

Scroll to Top