Elipson Heritage XLS15

Lekkert fra franske Elipson.
Annonse
Annonse
forfatter

Elipson er ikke helt ubeskrevet, vi har testet høyttalere fra dem før. Sist de små Elipson Legacy 3210 som vi digget, men vi har også testet de kulerunde Planet-høyttalerne, som nok er hva Elipson er best kjent for.

Det over 80 år gamle selskapet har en lang historie med høyttalere som ser hakket mer konvensjonelle ut, og det er her man har hentet inspirasjonen til Heritage XLS15.

Som bildene viser, er dette en høyttaler i samme retro-design som JBLs nye Classic-serie, og Wharfedales Heritage-serie, for ikke å snakke om Klipsch, som er retro uansett hvor moderne høyttalerne deres er.

De gulvstående XLS15 (ikke å forveksle med Cerwin Vegas utgåtte XLS-serie), er bygget rundt et pent utført kabinett i valnøtt, med en 12-tommers bass (30 cm) med cellulosebasert membran, en 5,5 cm mellomtone, og en 2,2 cm diskant hentet fra flaggskipet Prestige Facet, med ±1 dB justering av mellomtone- og diskantnivå fra fronten.

Høyttalerne leveres med en vinklet plattform som vist på bildene, men de kan også leveres med et 19 cm høyt gulvstativ mot et moderat pristillegg.

De er veldig følsomme med en oppgitt følsomhet på 92 dB, og en impedans på seks ohm. Elipson oppgir frekvensområdet til 40 – 25000 hz, og delefrekvensene til 700 og 5000 hz. Hvilket betyr at mellomtonen strekker seg over tre oktaver.

De 28 kilo tunge høyttalerne, måler 73 cm i høyden, de er 42 cm brede og 34 cm dype, og de blir tilgjengelige i løpet av januar 2021, priset til omlag 2000 Euro per par.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Bitteliten sub med uante krefter.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Samsung har fornyet sine flaggskip. Nå endelig med romkorreksjon – og Airplay 2.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Øretelefonene Nova H1 er laget for kvinner og andre som liker å pynte seg med øredobber.
Bitteliten sub med uante krefter.
En av tidenes mest populære Netflix-filmer får snart sin oppfølger (-e?).
De to kinesiske mobilprodusentene vil utvikle produkter i fellesskap fremover.
Nye smart-låser som du kan snakke til - og som kan snakke med dine andre smart-enheter.
Nå kan du glede deg til mer pomp, prakt, intriger - og sex - blant fiffen fra 1800-tallet.
Reporter-utgave med kevlar
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass