Nyhet

Elipson Heritage XLS15

Lekkert fra franske Elipson.

Skrevet av / 29.12.20 - 11:53
Elipson Heritage XLS15

Elipson er ikke helt ubeskrevet, vi har testet høyttalere fra dem før. Sist de små Elipson Legacy 3210 som vi digget, men vi har også testet de kulerunde Planet-høyttalerne, som nok er hva Elipson er best kjent for.

Det over 80 år gamle selskapet har en lang historie med høyttalere som ser hakket mer konvensjonelle ut, og det er her man har hentet inspirasjonen til Heritage XLS15.

Som bildene viser, er dette en høyttaler i samme retro-design som JBLs nye Classic-serie, og Wharfedales Heritage-serie, for ikke å snakke om Klipsch, som er retro uansett hvor moderne høyttalerne deres er.

De gulvstående XLS15 (ikke å forveksle med Cerwin Vegas utgåtte XLS-serie), er bygget rundt et pent utført kabinett i valnøtt, med en 12-tommers bass (30 cm) med cellulosebasert membran, en 5,5 cm mellomtone, og en 2,2 cm diskant hentet fra flaggskipet Prestige Facet, med ±1 dB justering av mellomtone- og diskantnivå fra fronten.

Høyttalerne leveres med en vinklet plattform som vist på bildene, men de kan også leveres med et 19 cm høyt gulvstativ mot et moderat pristillegg.

De er veldig følsomme med en oppgitt følsomhet på 92 dB, og en impedans på seks ohm. Elipson oppgir frekvensområdet til 40 – 25000 hz, og delefrekvensene til 700 og 5000 hz. Hvilket betyr at mellomtonen strekker seg over tre oktaver.

De 28 kilo tunge høyttalerne, måler 73 cm i høyden, de er 42 cm brede og 34 cm dype, og de blir tilgjengelige i løpet av januar 2021, priset til omlag 2000 Euro per par.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Offisielt: Nå er JL Audio en del av Garmin

DALI 40 år - feirer med heftige high-end høyttalere

Dynaudio i bærekraftig treverk

Episk drønn fra UE

Fullstendig vanvittig subwoofer

Partyhøyttaler med Dolby Atmos

Scroll to Top