TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Elipson Heritage XLS15

Lekkert fra franske Elipson.

forfatter
Publisert 29.12.20 - 11:53

Elipson er ikke helt ubeskrevet, vi har testet høyttalere fra dem før. Sist de små Elipson Legacy 3210 som vi digget, men vi har også testet de kulerunde Planet-høyttalerne, som nok er hva Elipson er best kjent for.

Det over 80 år gamle selskapet har en lang historie med høyttalere som ser hakket mer konvensjonelle ut, og det er her man har hentet inspirasjonen til Heritage XLS15.

Som bildene viser, er dette en høyttaler i samme retro-design som JBLs nye Classic-serie, og Wharfedales Heritage-serie, for ikke å snakke om Klipsch, som er retro uansett hvor moderne høyttalerne deres er.

De gulvstående XLS15 (ikke å forveksle med Cerwin Vegas utgåtte XLS-serie), er bygget rundt et pent utført kabinett i valnøtt, med en 12-tommers bass (30 cm) med cellulosebasert membran, en 5,5 cm mellomtone, og en 2,2 cm diskant hentet fra flaggskipet Prestige Facet, med ±1 dB justering av mellomtone- og diskantnivå fra fronten.

Høyttalerne leveres med en vinklet plattform som vist på bildene, men de kan også leveres med et 19 cm høyt gulvstativ mot et moderat pristillegg.

De er veldig følsomme med en oppgitt følsomhet på 92 dB, og en impedans på seks ohm. Elipson oppgir frekvensområdet til 40 – 25000 hz, og delefrekvensene til 700 og 5000 hz. Hvilket betyr at mellomtonen strekker seg over tre oktaver.

De 28 kilo tunge høyttalerne, måler 73 cm i høyden, de er 42 cm brede og 34 cm dype, og de blir tilgjengelige i løpet av januar 2021, priset til omlag 2000 Euro per par.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dansk tordenbrak Vestlyd er et nytt høyttalermerke med høytropende ambisjoner. Vi har testet toppmodellen.
Kan være midt i blinken for mange Endelig en rimeligere Sonos-sub! Og Sub Mini kan være akkurat hva du har ventet på.
Skikkelig hi-fi til småpenger Argon Audio har oppdatert sin allerede vellykkede Forte-serie. Det er den bare blitt bedre av.
Monitor Audio fornyer Platinum-serien Monitor Audio feirer 50 år og lanserer nye flaggskiphøyttalere.
Ny 700-serie med høyttalere fra Bowers & Wilkins Henter teknikken fra high-end høyttalerne i 800-serien.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Følg Lyd & Bilde