Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Windows 11 vil kunne streames til alle enheter

Microsoft planlegger å flytte Windows til skyen, slik at også det blir tilgjengelig til enhver tid.

Skrevet av / 04.07.23 - 17:04
Windows 11 vil kunne streames til alle enheter

For bedrifter har Microsoft sitt Windows 365, som er et «skybasert datasystem», der du enkelt logger deg på med en nettleser for å få tilgang til apper og innhold. Dette kan også bli fremtiden for forbrukerproduktet Windows 11, hvis vi skal tro dokumenter som er blitt offentliggjort under en pågående rettssak.

Microsofts Xbox-divisjon ønsker å kjøpe spillselskapet Activision Blizzard, noe amerikanske myndigheter mener vil gi dem en altfor dominerende posisjon. Derfor foregår det nå en rettssak der Microsoft må bevise at de ikke kommer til å holde tilbake selskapets spilltitler til konkurrenten Sony Playstation. Under rettssaken vil retten vurdere en rekke dokumenter som beskriver Microsofts fremtidsplaner.

Windows 365 Switch (Foto: Microsoft)

Blant annet ble det gjennomgått en intern presentasjon kalt «Modern Life strategy and priorities». I dokumentet går Microsoft i detalj på hvordan de vil beholde Windows-kundene, men tar også opp behovet for Surface-maskinvare for å møte trusselen fra Chromebooks.

Bilde: Microsoft

I presentasjonen understreker de hvor viktig det er at folk kan bruke Windows og få tilgang til dokumentene sine på hvilken som helst enhet, og fra hvor som helst. Svaret er å gjøre Windows 11 til et komplett streamingprodukt med enkle klienter og AI-tjenester i skyen. Mye av teknologien finnes allerede i Windows 11, og en fremtidig oppdatering vil inkludere funksjonen Windows 365 Boot. Den gjør det mulig for brukeren å velge om de vil logge inn på den lokale, fysiske datamaskinen eller bruke skyversjonen i stedet.

For mange har operativsystemet ikke lenger så stor betydning når det meste av det man gjør, skjer i nettleseren, og kanskje er det slik man kan beholde disse kundene.

Kilde: The Verge

Kan Steam Deck bli en spillplattform for Windows 11?

En Twitter-bruker har lekket et eksperiment med en "håndholdt modus" for Windows 11, ment for konsoller som Steam Deck.

Les videre
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mange skjermfunksjoner til en rimelig pris

Logitech-sett bygger bro mellom jobb og privatliv

KI gjør sitt inntog i ThinkPad

Bærbare Dell-maskiner med AI

HPs laptoper har blitt smartere

Apple oppgraderer Macbook Air

Ny AI utfordrer GPT-4

Gjennomsiktig PC-skjerm med AI

"There's a new AI in town"

Arbeidsro på kontoret

Verdens første desktop-PC funnet i gammelt hus

Økt retur for Vision Pro

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top