Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

TP-Link Archer Air i ultraslankt design

Den nye Archer Air R5-ruteren er nesten like flat som en pannekake og kan monteres på veggen.

Skrevet av / 06.07.23 - 14:14
TP-Link Archer Air i ultraslankt design

De fleste wi-fi-rutere er klumpete bokser med med mange antenner som stikker ut i alle retninger. Teknologien er kanskje effektiv, men det ser ikke akkurat så pent ut, og det passer heller ikke så godt inn i stilrene og minimalistiske skandinaviske hjem.

Det kan nok ha vært motivasjonen for TP-Link, som nettopp har lansert den nye Archer Air-serien av trådløse nettverksprodukter, som i første omgang består av ruteren Archer Air R5 og wi-fi-forsterkeren Archer Air E5. Begge produktene kommer med 3M-limbelegg på baksiden og plastfester som åpner flere muligheter for veggmontering.

Les også Døde wifi-soner? Dette må du gjøre Med smarte dingser og smarthjem er god wifi-dekning viktigere enn noensinne. Du trenger et mesh-nettverk, og slik gjør du det.

Archer Air R5 måler 210 x 148 x 8 mm og er dermed slankere enn mange smarttelefoner. WPS 2-i-1-knappen er plassert på forsiden, og Type-C-strømporten er på undersiden.

Wi-Fi 6

Archer Air R5 har AX3000 Wi-Fi 6 innebygd, og i tillegg kommer enhetene i Archer Air-serien med smartantenner som benytter algoritmer og ulike oppsett av antennene for å sikre at brukeren mottar stabile signaler, lover TP-Link.

Archer Air R5
Archer Air R5 har tre antennemoduser: automatisk , horisontal og vertikal (Foto: TP-Link).

Archer Air R5 og Archer Air E5 kan brukes hver for seg eller kobles til hverandre for å danne et mesh-nettverk. Det er mulig å kjøpe en Archer Air R5 som en 3-pakning, hvor enhetene er ferdig installert som en gruppe, slik at brukeren kun trenger å sette opp R5-enheten, mens de to E5-enhetene så vil synkronisere oppsettinformasjonen automatisk.

Pris og tilgjengelighet

Begge produktene er tilgjengelige for salg nå. Archer Air R5 koster 1.790 kroner. Archer Air E5 har ikke fått en offisiell norsk pris, men 3-pack-løsningen (som inkluderer en R5 og to E5) er tilgjengelig til en veiledende utsalgspris på 3.990 kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyver Qualcomm om Snapdragon X?

AOC blir seriøse

Chromebooks med ekstra krefter

Innred hjemmet ditt med IKEA-AI

Mange skjermfunksjoner til en rimelig pris

Logitech-sett bygger bro mellom jobb og privatliv

KI gjør sitt inntog i ThinkPad

Bærbare Dell-maskiner med AI

HPs laptoper har blitt smartere

Apple oppgraderer Macbook Air

Ny AI utfordrer GPT-4

Gjennomsiktig PC-skjerm med AI

Lyd & Bilde
Scroll to Top