Nyhet

Thunderbolt 5 blir den ultimate kabelen

Med Thunderbolt 5 får vi superrask hastighet og en ladeeffekt vi aldri har sett maken til.

Skrevet av / 17.09.23 - 16:34
Thunderbolt 5 blir den ultimate kabelen

På Mac har Thunderbolt-forbindelsen lenge vært standard fordi den er bedre enn USB, som for en eller annen grunn er det foretrukne valget i PC-verdenen. Heldigvis har begge disse leirene strukket ut en hånd, slik at USB4 og Thunderbolt 4 blir mer kompatible enn noensinne. Og nå lanserer Intel Thunderbolt 5, hvor ytelsen tar et stort skritt fremover på alle områder.

Samarbeidet fortsetter faktisk, ettersom Thunderbolt 5 i stor grad er basert på USB4 v2, en standard som ikke har gjort så mye ut av seg. Det Intel nå gjør, er å ta mange av de viktigste funksjonene i USB4 v2 som er valgfrie, og gjøre dem til et krav. På denne måten vet du at du får ytelse, mens du med USB aldri vet hva som er implementert eller ikke.

Illustrasjon: Intel

Flere høyoppløste skjermer

Med den nåværende standarden kan du koble opp to 4K-skjermer, noe som kanskje hørtes imponerende ut i sin tid, men i dag er det nesten hverdagskost i profesjonelle sammenhenger. Med den nye standarden blir det mulig å ha flere 8K-skjermer, noe som er gull verdt for medieproduksjon.

Genialt for gaming

I dag kan de to 4K-skjermene som er nevnt ovenfor, bare kjøre med 60 Hz, noe som er helt greit for kontorarbeid, men elendig for gaming. Med Thunderbolt 5 kan du ha tre 4K-skjermer med 144 Hz! Enda bedre er at du får dobbelt så stor overføringshastighet, noe som løser dagens ytelsesproblemer med eksterne grafikkort til bærbare datamaskiner.

Illustrasjon: Intel

Krevende hurtiglading

Den nåværende Power Delivery-standarden leverer opptil 100 watt lading, noe som er bra for mobile enheter, men litt lite for en bærbar gaming-pc. Med Thunderbolt 5 kan du lade med opptil 240 watt!

Les mer hos Intel

 

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Endelig en ny Raspberry Pi

Nytt i MacOS Sonoma

Ny kompakt Surface-laptop

Orbi 970: Det sykeste mesh-nettverket vi har hørt om

Avansert kjøler fra MSI gjør datamaskinen bedre

Thunderbolt 5 er helt fantastisk!

Scroll to Top