Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Spacetop er en AR-bærbar med 100″ virtuell skjerm

I stedet for en fysisk skjerm leveres den bærbare datamaskinen med AR-briller.

Skrevet av / 19.05.23 - 18:31
Spacetop er en AR-bærbar med 100″ virtuell skjerm

Selskapet Sightful fra Tel Aviv i Israel har lansert en bærbar datamaskin uten fysisk skjerm. I stedet består Spacetop, som produktet heter, av den nedre delen av en vanlig bærbar datamaskin, inkludert et tastatur i full størrelse, mens de medfølgende spesialtilpassede NReal-brillene projiserer en 100-tommers virtuell skjerm inn i brukerens synsfelt.

Spacetop
Den virtuelle skjermen har et areal på 100 tommer, så det blir god plass til mange vinduer og apper. (Foto: Sightful)

Konfigurasjonen ligner mest på en smarttelefon. Spacetop drives av en Snapdragon 865 CPU sammen med en Adreno 650 GPU, 8 GB RAM og 256 GB lagring, som setter den i samme klasse som noen av smarttelefonene som allerede er i stand til å drive AR-briller.

Bærbare datamaskiner er et sentralt verktøy i vårt daglige arbeidsliv, men teknologien har ikke utviklet seg i tråd med den moderne “road warrior”-mentaliteten der man kan jobbe fra hvor som helst, og viktigheten av personvern. Samtidig er augmented reality en lovende teknologi som fortsatt ikke har funnet sin plass i hverdagen”, sier Tamir Berliner, en av grunnleggerne av Sightful.

Spacetops batteritid vil være litt over fem timer, ifølge produsenten, mens den semivirtuelle bærbare datamaskinen også støtter Wi-Fi 6 og Bluetooth 5.1 samt 5G.

Spacetop
Den øverste halvdelen mangler. I stedet har Spacetop AR-briller som projiserer en 100-tommers virtuell skjerm inn i brukerens synsfelt (Foto: Sightful).

Foreløpig produserer Sightful bare et begrenset antall av Spacetop, som vil kunne kjøpes av 1000 spesielt interesserte brukere. Du kan søke om å være blant de 1000 første kjøperne her. Prisen er foreløpig ukjent.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Raske, intelligente PC-er kommer snart

Dell Inspiron: Fleksible bærbare datamaskiner for skrivebordet

Sugen på en raskere datamaskin?

Lyver Qualcomm om Snapdragon X?

AOC blir seriøse

Chromebooks med ekstra krefter

Innred hjemmet ditt med IKEA-AI

Mange skjermfunksjoner til en rimelig pris

Logitech-sett bygger bro mellom jobb og privatliv

KI gjør sitt inntog i ThinkPad

Bærbare Dell-maskiner med AI

HPs laptoper har blitt smartere

Scroll to Top