Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Solid state-vifter kan være løsningen for trange ultrabooks

Frore Air Jet Cooler er så liten at den til og med kan øke ytelsen til Macbook Air!

Skrevet av / 29.11.23 - 14:30
Solid state-vifter kan være løsningen for trange ultrabooks

Dagens ultratynne bærbare datamaskiner har problemer med kjøling fordi det rett og slett ikke er plass til en mekanisk vifte. I stedet er de avhengige av varmespredningssystemer som overfører varmen fra prosessoren til kjøleribber eller til og med metallkabinettet. Et typisk eksempel er Macbook Air, som ikke er mye tynnere enn Macbook Pro, men som må redusere hastigheten for å unngå overoppheting.

Men nå har selskapet Frore Systems utviklet en solid state «vifte», som er en piezoelektrisk motor uten bevegelige deler. Derfor kan brikken gjøres så liten (41 x 27,5 x 2,8 mm) at den får plass og kan flytte luft på ekstremt trange steder. For eksempel i en ultrabook.

For å demonstrere dette besøkte selskapet nettstedet Linus Tech Tips og tok med seg en nyinnkjøpt Macbook Air, en Macbook Air de selv hadde modifisert, en Macbook Air som Linus kunne bygge om, og en Macbook Pro til sammenligning.

Etter ombyggingen ble det brukt røyk for å demonstrere at luften faktisk ble ventilert. De målte temperaturen og fant ut at de ombygde var kaldere. Men viktigst av alt var at de kunne kjøre ytelsestester som viste at en Macbook Air med kjøling faktisk kan matche en Pro!

Les om hele prosessen her

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top