Samsungs nye Odyssey gaming-monitorer tilgjengelig i Norden
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Samsungs nye Odyssey gaming-monitorer tilgjengelig i Norden

De nye 4K-skjermene Odyssey Neo G8 og Odyssey Neo G7 lover heftige ytelser!

forfatter
Publisert 04.08.22 - 08:00

Samsung er kjent for sine potente gaming-skjermer: Vi har tidligere testet den superbrede Odyssey Neo G9 med godt resultat, og nå slipper de flere søsken i Neo-familien. De nye modellene Odyssey Neo G7 og Odyssey Neo G8 ble vist for første gang under CES-messen i januar, og er nå tilgjengelig i butikkene.

I motsetning til G9 med sitt 32:9 format og 49 tommer, kommer lillebrødrene i tradisjonelt 16:9 format og 32 tommer. Til gjengjeld er de fortsatt buede, og leverer mange av de samme ytelsene på bildesiden – eller bedre!

Les også Spillskjerm: Ultrabred – og hårreisende heftig! Vi har vel knapt sett en fetere gamingskjerm.
Samsung Odyssey Neo G9 S49AG950 Forza Horizon 5

Odyssey Neo G8 (G85NB)

Samsung hevder at den nye Neo G8-modellen skal være verdens raskeste 4K gaming-monitor, med en oppdateringsfrekvens på opp til 240 Hz, og responstid på bare 1 millisekund, mot 2 millsekunder på G9-modellen. Kombinert med støtte for AMD FreeSync Premium Pro, skal dette gi en sømløs og lynrask gaming-opplevelse.

Skjermteknologien som brukes Samsung Neo G8 er av typen LCD, med Quantum MiniLED-baklys for bedre kontrast. Lysstyrken strekker seg opp mot 2000 nits, og fargegjengivelsen skal være god nok til å dekke hele 95% av DCI P3 fargeskalaen. Skjermen kommer dessuten med antirefleksbelegg (Matte Display) for å minimere forstyrrelser fra omgivelsene.

Designen er futuristisk og tydelig inspirert av Neo G9, og den kommer med justerbart stativ for høyde, rotasjon- og vippe-funksjon, samt VESA-kompatibel montering.

OdysseyPR main1 G8
Samsung Odyssey Neo G8 (G85NB). (Foto: Samsung)

Odyssey Neo G7 (G75NB)

Samsung utvider også tilbudet med den buede 32” 4K-skjermen Odyssey Neo G7. Den har mange av de samme funksjonene som G8-modellen har, inkludert 1 millisekund responstid, AMD FreeSync Premium Pro og Quantum Mini LED-teknologi. Den må derimot klare seg med en noe lavere oppdateringsfrekvens på 165 Hz.

OdysseyPR main2 G7
Samsung Odyssey Neo G7. (Foto: Samsung)

Odyssey G4 (G40B)

For de som er søker et rimeligere alternativ, kan den nye Odyssey G4 modellen være interessant. Den kombinerer de viktigste spillfunksjonene med et futuristisk design. Odyssey G4 leveres i 25 og 27 tommer med LCD-paneler av typen IPS. Disse flate monitorene må klare seg med Full HD-oppløsning (1 920 x 1 080). De leverer imidlertid rask oppdateringsfrekvens på opp til 240Hz, responstid på 1 ms, IPS-panel med bred betraktningsvinkel og HDR10-støtte for spill på høyt nivå. G4 har også høydejusterbart stativ, som kan snu og vippe på skjermen.

OdysseyPR main3 G4
Samsung Odyssey G4. (Foto: Samsung)

Pris og tilgjengelighet

Samsungs nye gaming-monitorer er i salg nå, til følgende veiledende priser:

  • Odyssey Neo G8 32″– 15699 kr
  • Odyssey Neo G7 32″ – 13699 kr
  • Odyssey G4 27”– 4099 kr
  • Odyssey G4 25”– 3599 kr

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Superdatamaskin er Teslas våpen Superdatamaskinen Tesla Dojo er deres våpen i kampen om å ha de sikreste, mest selvkjørende bilene.
Billig USB-DAC fra Creative Sond Blaster X1 er en kompakt og rimelig USB-DAC til PC-en.
Her er Samsung Odyssey Ark Den buede 55-tommeren Odyssey Ark kan forhåndsbestilles i slutten av august - nå vet vi også prisen!
Fargesprakende musematte Få Tron-stil på skrivebordet med Razers gigantiske musematter med innebygd RGB-lys.
Kom i sentrum på møtet Med 4x zoom lover Creative Live! Cam Sync V3 å sette deg i sentrum på ...Zoom.
Kreative superkrefter Det er ikke spart på noe som helst i MSI Creator Z17. Det merkes på prisen.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend