Samsung gjør PC-comeback i Norden

Etter flere års fravær er Samsung tilbake i butikkene med tre nye bærbare datamaskiner, Galaxy Book S, Galaxy Book Ion og Galaxy Book Flex.
Annonse
Annonse
forfatter

Sist gang vi testet en bærbar datamaskin fra Samsung var i 2016, da Samsung Galaxy TabPro S var på testbenken. Og det ene produktet var unntak, for Samsung trakk seg faktisk fra det europeiske pc-markedet allerede i 2014, hvor det sørkoreanske selskapet ellers hadde vært tilstede med en serie av glimrende Windows-maskiner under navnet Samsung ATIV

Siden da har det vært musestille rundt Samsung når det gjelder bærbare datamaskiner, men nå kommer koreanerne sterkt tilbake med hele tre nye laptoper, som alle blir en del av Samsung Galaxy-serien, som også inkluderer smarttelefoner, nettbrett og smartklokker.

De tre nye Samsung-bærbare er Galaxy Book S, Galaxy Book Ion og Galaxy Book Flex, som alle ble lansert på det internasjonale markedet i fjor høst, men altså først nå kommer i de norske butikkene.

Galaxy Book S

Den ultraslanke maskinen er 11,8 mm tynn med en vekt på 950 gram. Galaxy Book S er designet uten ventilasjon, som både muliggjør et tynnere kabinett og hjelper maskinen med å kjøre lydløst selv under intensive arbeidsperioder.

Samsung Galaxy Book S er utstyrt med en 13,3″ LCD touch-skjerm i Full HD-oppløsning. Med utendørsmodus på har skjermen en maksimal lysstyrke på 600 nit.

Annonse
Samsung Galaxy Book S. (Foto: Samsung)

Under tastaturet sørger en Intel Core i5-prosessor samt 8 GB RAM for å drive verket. Maskinen har 512 GB innebygd lagring, som kan utvides med ytterlige 512 GB via microSD-kort. Utover kortleseren har Galaxy Book S to USB-C-porter samt 3,5 mm jack til hodetelefoner. Lyden leveres før øvrig av fire stereohøyttalere.

Den nye laptopen leveres med Windows 10 Home og er klar i butikkene den 30. juni til en veiledende pris på 14.800 kroner.

Galaxy Book Ion

Ifølge Samsung er Galaxy Book Ion en kraftig pc for de som ikke vil inngå kompromiss mellom fleksibilitet og ytelse.

Den er ultratynn og bygget i sølvfarget og ultralett magnesium, som holder kabinettet kjølig.

Galaxy Book Ion kommer i størrelsene 15,6″ og 13,3″. Begge modellene kommer med 10. generasjons Intel Core i5- eller i7-prosessor. Oppløsningen er Full HD uansett skjermstørrelse.

Annonse

Modellen i 13,3″ veier under en kilo. Til tross for størrelsen har den en batteritid på opptil 22 timer. Skjermen har QLED-teknologi som skal gi forbedret fargegjengivelse i kombinasjon med justerbar og kraftig lysstyrke. Den trådløse batteridelingen gjør det enkelt å lade andre enheter via datamaskinens touchpad.

Samsung Galaxy Book Ion. (Foto: Samsung)

15,6″ modellen kan også utvides med ekstra minne og lagring. Hvor 13,3″-modellen leveres med 8 GB RAM og 512 GB innebygd SSD, så kommer 15,6″-utgaven av Galaxy Book Ion med 16 GB RAM og 512 GB SSD, og det er plass nok i kabinettet til at begge deler kan utvides.

Likt som Galaxy Book S kommer begge Galaxy Ion-modellene med Windows 10 Home. De har 2 x Thunderbolt 3-porter samt HDMI-inngang. Begge maskinene er klare i butikkene den 30. juni til en veiledende pris på hhv. 18.300 kroner (13,3″ med Core i5), 21.700 kroner (13,3″ med Core i7) og 22.800 kroner (15,6″).

Galaxy Book Flex

Her er det snakk om en hybridmaskin, som kommer med den samme S-Pen, som vi kjenner fra Samsung Galaxy Note-smarttelefoner.

Det sammenklappede designet med 360-graders hengsler og touch-skjerm betyr at Book Flex kan fungere som en notisblokk, en overflate som kan tegnes på eller som et flipboard for å enkelt se presentasjoner eller film uten forstyrrelser. Book Flex har opptil 20 timers batteritid og er utstyrt med en 13,3″ Full HD QLED-skjerm.

Annonse
Samsung Galaxy Book Flex. (Foto: Samsung)

Den medfølgende S Pen gjør det enkelt å ta notater og tegne direkte på skjermen eller bruke berøringskontrollen til å raskt bytte mellom bilder i en presentasjon.

Undet tastaturet sitter det en Intel Core i7-prosessor samt 16 GB RAM og en 256 GB SSD. Også denne maskinen tillater utvidelse av lagringsplassen via microSD. Av andre porter byr Galaxy Book Flex på 2 x Thunderbolt 3 samt 1 x USB-C.

Samsung Galaxy Book Flex kommer selvfølgelig også med Windows 10 Home og kan kjøpes fra den 30. juni til en veiledende pris på 23.400 kroner.

Tilgjengelighet

Alle de nye Galaxy Book-modellene støtter Samsungs egen DeX-teknologi, som betyr at brukeren enkelt kan få tilgang til filer eller andre data på sin Galaxy smarttelefon via datamaskinen. Selv om de nye modellene først har offisiell salgsstart i slutten av måneden, kan de allerede forhåndsbestilles fra i dag.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Nå kan du lete opp ting som ikke er laget av Apple.
Den nye Nokia X-serien av smarttelefoner er utviklet til å oppfordre brukeren til å beholde smarttelefonen i lengre tid med tre års garanti, sikkerhetsoppdateringer og Android-versjoner.
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Lanserer blant annet nye TV-er med MiniLED-teknologi.
TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
77 mil rekkevidde, Burmester lydanlegg og MBUX infotainment-system. Garantert en luksusbil av dimensjoner.