Nyhet

Rekordtall for iPhone 12

Apple er verdens mest verdifulle selskap, igjen.
forfatter

Man må se på tallene to ganger, minst, for å skjønne hvor store de er. Apple som i går kveld slapp tallene for forrige kvartal, knuste alle forventninger og endte med en omsetning på 111,44 milliarder dollar.

Det er nesten 1000 milliarder kroner…

Og, det gir Apple en markedsverdi på 2400 milliarder dollar og dermed er de verdens mest verdifulle selskap.

Til sammenligning hadde Facebook en omsetning forrige kvartal på 28 milliarder dollar, og aksjeraketten Tesla endte på nesten 11 milliarder dollar.

Salget av iPhone står fremdeles for den største delen av omsetningen, som endte på 65,6 milliarder dollar – opp 17 prosent – men salget av de nye Mac-ene med M1 dro opp omsetningen med hele 21 prosent til 8,68 milliarder, og iPad-salget økte til 8,44 milliarder. Stadig vekk i dollar.

Apple-sjefen Tim Cook sa i kvartalsrapporten at omsetningen kunne vært enda høyere, om ikke Covid-19-viruset hadde ført til så mange stengte butikker.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.