Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Razer Zephyr-kjøpere kan få igjen pengene sine

Cyberpunk-koronamasken Razer Zephyr var ikke helsegodkjent likevel. Nå får kundene pengene tilbake.

Skrevet av / Oppdatert: 02.05.24 - 10:15 // Først publisert: 30.04.24
Razer Zephyr-kjøpere kan få igjen pengene sine

[OPPDATERT 2. mai med reaksjon fra Razer]

Når koronaviruset herjet i 2021, lanserte Razer den Cyberpunk-inspirerte Razer Zephyr-masken. Med innebygde vifter og RGB-lys. To N95-filtre skulle gi den beste beskyttelsen mot luftbårne smittsomme sykdommer.

Masken, som kostet 100 dollar (110 euro) ble umiddelbart en suksess blant Razers kunder, og var i lange perioder utsolgt på Razers nettside. Det var bare et problem: masken holdt ikke det den lovet!

Filtrene var faktisk ikke N95-godkjent. Nå må Razer betale tilbake pengene. (Foto: Razer)

Det viste seg nemlig at filtrene ikke var N95-sertifisert. Og nå må Razer betale tilbake alle pengene. Ifølge tech-siden Engadget hadde ikke Razer engang søkt om godkjenning. Derfor må Razer nå punge ut 1,1 millioner dollar til de amerikanske handelsmyndighetene. Razer må også betale en bot på 100.000 dollar for feilaktig helseopplysning. Og selskapet forbys å komme med fremtidige påstander om at produktene deres kan forebygge sykdom, uten godkjenning fra myndighetene.

Razer: Vi har ikke villedet noen

Razer er sterkt uenig i myndighetenes fremstilling av saken og har sendt oss denne uttalelsen:

«Vi er uenige i FTCs påstander, og vi har ikke innrømmet noen forseelser som en del av forliket. Det var aldri vår intensjon å villede noen, og vi valgte å inngå forlik i denne saken for å unngå distraksjonen og forstyrrelsene en rettssak medfører, og for å fortsette å fokusere på å skape gode produkter for gamere. Razer bryr seg dypt om fellesskapet vårt og jobber alltid for å levere teknologi på nye og relevante måter.»

«Razer Zephyr ble utviklet for å tilby et annerledes og innovativt ansiktsplaggalternativ til folket. FTCs krav mot Razer var knyttet til begrensede deler av noen av uttalelsene om Zephyr. For mer enn to år siden varslet Razer proaktivt kundene om at Zephyr ikke var en N95-maske, stoppet salget og refunderte kundene.»

Les også Razer til kamp mot korona og omikron Razer Zephyr: Gamingspesialistene har laget en ansiktsmaske, som ikke bare er effektiv - den er også kul.

Om de utbyttbare luftfiltrene hadde noen effekt, til tross for manglende sertifisering, forteller ikke historien noe om. Men en ting er sikkert: at den selvlysende, postapokalyptiske masken med summende vifter bidro til å holde sosial avstand på matbutikken.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skreddersydd gaming-lyd med Arctis Nova 5

Masken faller for Razer

Spill "Fallout" i Excel

Gaming med AI-hjelp

Nye gaming-skjermer for alle og enhver

De beste spillene i 2024 (hittil)

IKEA: Street style for gamere

Razers nye samarbeid tar kundene med buksene nede

Gaming-flaggskip fra LG

Slik blir PS5 Pro

Streaming og gruppechat i farger

PS5-oppdateringen rulles ut nå

Scroll to Top