TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Razer-webkamera klarer seg uten lys

Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.

forfatter
Publisert 24.02.21 - 09:00

Webkameraer er takket være coronaisolasjonen blitt ettertraktede. Det har blitt bindeleddet til kolleger, venner og familie. Denne forbindelsen lover Razer nå å gjøre tydeligere og mindre kornete.

Razer Kiyo Pro er et webkamera som retter seg mot både hjemmekontorarbeidere og gamere. Som også kan være de samme personene – bare på forskjellige tider av døgnet.

Nøkkelen til begge er lysfølsomhet. På hjemmekontoret er utfordringen de kontrollbare lyskildene, som motlys fra vinduer bak brukeren. Og i gaminghulen er det ofte sparsomt eller ikke noe lys, bortsett fra lyset fra skjermen.

Razer Kiyo Pro bruker en Sony IMX327-bildesensor, som normalt brukes på overvåkningskameraer (som man forsåvidt også kan anse webkameraer som – bare frivillig).

Webkameraet har blitt vårt bindeledd til omverden, men lysforholdene på hjemmekontoret er langt fra ideelle.  (Foto: Razer)

Som de fleste webkameraer kan Kiyo Pro monteres med en klembøyle på toppen av skjermen. Det er også mulighet for montering på kamerastativ. Selve kameraet ligner til en forveksling «ordentlig» optikk til et systemkamera. Det er faktisk litt kult.

Kameraet har en følsomhet på f/2.0 – som er veldig lovende – og de utvalgte bildeekspemplene vi har fått ser gode ut. Vi har selvfølgelig bestilt et testeksemplar, slik at vi kan prøve det i virkeligheten.

Razer Kiyo Pro kan levere Full HD (1920 x 1080) video med 60 bilder i sekundet. Eller Full HD video i HDR med 30 bilder i sekundet. Vi har ikke fått en norsk åris ennå, men med en pris på EUR 210, kan vi anslå rundt 2.200 kroner i butikkene.

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Heftigere mesh-nettverk finner du neppe Visst koster det mye penger. Men skal du ha det raskeste og beste mesh-nettverket, er Asus den nye kongen på tronen.
Bedre dekning og raskere nett - til lavere pris Nå får du raskere hastighet og bedre stabilitet. Og det til en overraskende god pris. Les vår test av to rimelige mesh-nettverk.
Berlin: Logitech satser på de kreative Logitech avduker en stor satsning på det kreative og lekende publikum. Vi er på Logi Play i Berlin.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Skarpeste ultrabærbare noensinne Dell XPS 13 Plus er den knivskarpeste designede ultrabooken vi har sett noensinne. Nesten for designet faktisk.
Kontorutstyr må ikke nødvendigvis være grått Logitech lanserer nye webkameraer og headsets til kontoret - i freshe farger
Følg Lyd & Bilde