Razer-webkamera klarer seg uten lys

Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Annonse
Annonse
forfatter

Webkameraer er takket være coronaisolasjonen blitt ettertraktede. Det har blitt bindeleddet til kolleger, venner og familie. Denne forbindelsen lover Razer nå å gjøre tydeligere og mindre kornete.

Razer Kiyo Pro er et webkamera som retter seg mot både hjemmekontorarbeidere og gamere. Som også kan være de samme personene – bare på forskjellige tider av døgnet.

Nøkkelen til begge er lysfølsomhet. På hjemmekontoret er utfordringen de kontrollbare lyskildene, som motlys fra vinduer bak brukeren. Og i gaminghulen er det ofte sparsomt eller ikke noe lys, bortsett fra lyset fra skjermen.

Razer Kiyo Pro bruker en Sony IMX327-bildesensor, som normalt brukes på overvåkningskameraer (som man forsåvidt også kan anse webkameraer som – bare frivillig).

Webkameraet har blitt vårt bindeledd til omverden, men lysforholdene på hjemmekontoret er langt fra ideelle.  (Foto: Razer)

Som de fleste webkameraer kan Kiyo Pro monteres med en klembøyle på toppen av skjermen. Det er også mulighet for montering på kamerastativ. Selve kameraet ligner til en forveksling “ordentlig” optikk til et systemkamera. Det er faktisk litt kult.

Annonse

Kameraet har en følsomhet på f/2.0 – som er veldig lovende – og de utvalgte bildeekspemplene vi har fått ser gode ut. Vi har selvfølgelig bestilt et testeksemplar, slik at vi kan prøve det i virkeligheten.

Razer Kiyo Pro kan levere Full HD (1920 x 1080) video med 60 bilder i sekundet. Eller Full HD video i HDR med 30 bilder i sekundet. Vi har ikke fått en norsk åris ennå, men med en pris på EUR 210, kan vi anslå rundt 2.200 kroner i butikkene.

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Du fortjener den beste lyden på terrassen i påsken. Du må ha et par utendørshøyttalere.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
77 mil rekkevidde, Burmester lydanlegg og MBUX infotainment-system. Garantert en luksusbil av dimensjoner.
Creative SXFI Air Gamer lover å være noe for alle, og tilbyr både trådløs og kablet lyd.
Sony oppdaterer flaggskipkameraene.
AMD Ryzen vipper Intel av pinnen for første gang på 10 år i nye gaming-maskiner fra Dell og Alienware.
Helelektrisk utgave av X1.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gjør comeback som TV-serie.
Nå kan du lete opp ting som ikke er laget av Apple.
Den nye Nokia X-serien av smarttelefoner er utviklet til å oppfordre brukeren til å beholde smarttelefonen i lengre tid med tre års garanti, sikkerhetsoppdateringer og Android-versjoner.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design