Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Razer-webkamera klarer seg uten lys

Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.

Skrevet av / 24.02.21 - 09:00
Razer-webkamera klarer seg uten lys

Webkameraer er takket være coronaisolasjonen blitt ettertraktede. Det har blitt bindeleddet til kolleger, venner og familie. Denne forbindelsen lover Razer nå å gjøre tydeligere og mindre kornete.

Razer Kiyo Pro er et webkamera som retter seg mot både hjemmekontorarbeidere og gamere. Som også kan være de samme personene – bare på forskjellige tider av døgnet.

Nøkkelen til begge er lysfølsomhet. På hjemmekontoret er utfordringen de kontrollbare lyskildene, som motlys fra vinduer bak brukeren. Og i gaminghulen er det ofte sparsomt eller ikke noe lys, bortsett fra lyset fra skjermen.

Razer Kiyo Pro bruker en Sony IMX327-bildesensor, som normalt brukes på overvåkningskameraer (som man forsåvidt også kan anse webkameraer som – bare frivillig).

Webkameraet har blitt vårt bindeledd til omverden, men lysforholdene på hjemmekontoret er langt fra ideelle.  (Foto: Razer)

Som de fleste webkameraer kan Kiyo Pro monteres med en klembøyle på toppen av skjermen. Det er også mulighet for montering på kamerastativ. Selve kameraet ligner til en forveksling «ordentlig» optikk til et systemkamera. Det er faktisk litt kult.

Kameraet har en følsomhet på f/2.0 – som er veldig lovende – og de utvalgte bildeekspemplene vi har fått ser gode ut. Vi har selvfølgelig bestilt et testeksemplar, slik at vi kan prøve det i virkeligheten.

Razer Kiyo Pro kan levere Full HD (1920 x 1080) video med 60 bilder i sekundet. Eller Full HD video i HDR med 30 bilder i sekundet. Vi har ikke fått en norsk åris ennå, men med en pris på EUR 210, kan vi anslå rundt 2.200 kroner i butikkene.

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

HPs laptoper har blitt smartere

Apple oppgraderer Macbook Air

Ny AI utfordrer GPT-4

Gjennomsiktig PC-skjerm med AI

"There's a new AI in town"

Arbeidsro på kontoret

Verdens første desktop-PC funnet i gammelt hus

Økt retur for Vision Pro

ChatGPT får minne - som kan slås av

Farvel til iTunes for Windows

Googles chatbot skifter navn til Gemini

Asus med dobbel skjerm er i Norge

0
Scroll to Top